Σοφά λόγια

Μόλις κάποιος αρχίζει να τρέφει σκέψεις για να κερδίσει ένα διαγωνισμό ή να επιδείξει τις ικανότητες και την τεχνική του, η τέχνη του σπαθιού έχει χαθεί. (Takano Shigeyoshi)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Νέα - Εκδηλώσεις

Εκπαιδευτικό εργαστήρι Σαολίν «Τσιν Να»

Εκπαιδευτικό εργαστήρι Σαολίν «Τσιν Να» Οι σχολές Παραδοσιακού Σαολίν «Πηγή του Νεαρού Δάσους», Κορίνθου και Νέου Ηρακλείου, το Σάββατο & Κυριακή 6 & 7 Δεκεμβρίου 2014 αντίστοιχα, διοργάνωσαν με επιτυχία ένα αυτοτελές εκπαιδευτικό εργαστήρι εκμάθησης των δεξιοτήτων αυτοάμυνας, «Αρπαγής - Κλειδώματος και Ελέγχου» των Σαολίν με εισηγητή τον δάσκαλο Σι Μίαο Τζιέ.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να διδαχτούν διεξοδικά και με κάθε λεπτομέρεια τις τεχνικές «Σαολίν Τσιν Να» (κλειδώματος και ελέγχου του αντιπάλου) που προέρχονται από το παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου. Το Σαολίν «Τσι Να» αποτελεί ένα εξαιρετικά πρακτικό μέσο αυτοάμυνας βασισμένο στη ευγενή φιλοσοφία των Σαολίν. Οι τεχνικές του είναι "φιλικές" στη χρήση τους για μικρούς και μεγάλους και πολύ αποτελεσματικές στην δράση τους.

Δεν απαιτούν βία για την εφαρμογής τους αλλά δεξιότητα στο να εκμεταλλευτούν να "αρπάξουν" και να "ελέγξουν" μέσω "κλειδωμάτων" των αρθρώσεων τον αντίπαλο. Στόχο έχουν αποκλειστικά την εξουδετέρωση μιας επίθεσης μέσω πίεσης και ελέγχου ευαίσθητων σημείων του σώματος και όχι να βλάψουν τον άλλον γι’ αυτό και στην παράδοση των Σαολίν οι τεχνικές αυτές χαρακτηρίζονται ως «ευσπλαχνικές». Παρά ταύτα, οι "αρπαγές και τα κλειδώματα" συνιστούν όχι μόνο ένα απαραίτητο όπλο για κάθε ασκούμενο στις πολεμικές τέχνες αλλά λειτουργούν και σαν ένας οδηγός επιβίωσης σε περίπτωση ανάγκης στο δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα για τις σχολές του Παραδοσιακού Σαολίν «Η πηγή του νεαρού δάσους»Δείτε τις φωτογραφίες


Αναζήτηση

ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
TCMA
KRAV MAGA MALEH
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
AIKIDO DOJO HERAKLION
Ομοσπονδία Krav Maga
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Bujinkan Dojo Hellas
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Αθλόπολις
Olympus


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική