Σοφά λόγια

Το μαλακό και το αδύναμο, δαμάζουν το άκαμπτο και το δυνατο. (Tao Te Chink)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Νέα - Εκδηλώσεις

Εκπαιδευτικό εργαστήρι Σαολίν «Τσιν Να»

Εκπαιδευτικό εργαστήρι Σαολίν «Τσιν Να» Οι σχολές Παραδοσιακού Σαολίν «Πηγή του Νεαρού Δάσους», Κορίνθου και Νέου Ηρακλείου, το Σάββατο & Κυριακή 6 & 7 Δεκεμβρίου 2014 αντίστοιχα, διοργάνωσαν με επιτυχία ένα αυτοτελές εκπαιδευτικό εργαστήρι εκμάθησης των δεξιοτήτων αυτοάμυνας, «Αρπαγής - Κλειδώματος και Ελέγχου» των Σαολίν με εισηγητή τον δάσκαλο Σι Μίαο Τζιέ.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να διδαχτούν διεξοδικά και με κάθε λεπτομέρεια τις τεχνικές «Σαολίν Τσιν Να» (κλειδώματος και ελέγχου του αντιπάλου) που προέρχονται από το παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου. Το Σαολίν «Τσι Να» αποτελεί ένα εξαιρετικά πρακτικό μέσο αυτοάμυνας βασισμένο στη ευγενή φιλοσοφία των Σαολίν. Οι τεχνικές του είναι "φιλικές" στη χρήση τους για μικρούς και μεγάλους και πολύ αποτελεσματικές στην δράση τους.

Δεν απαιτούν βία για την εφαρμογής τους αλλά δεξιότητα στο να εκμεταλλευτούν να "αρπάξουν" και να "ελέγξουν" μέσω "κλειδωμάτων" των αρθρώσεων τον αντίπαλο. Στόχο έχουν αποκλειστικά την εξουδετέρωση μιας επίθεσης μέσω πίεσης και ελέγχου ευαίσθητων σημείων του σώματος και όχι να βλάψουν τον άλλον γι’ αυτό και στην παράδοση των Σαολίν οι τεχνικές αυτές χαρακτηρίζονται ως «ευσπλαχνικές». Παρά ταύτα, οι "αρπαγές και τα κλειδώματα" συνιστούν όχι μόνο ένα απαραίτητο όπλο για κάθε ασκούμενο στις πολεμικές τέχνες αλλά λειτουργούν και σαν ένας οδηγός επιβίωσης σε περίπτωση ανάγκης στο δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα για τις σχολές του Παραδοσιακού Σαολίν «Η πηγή του νεαρού δάσους»Δείτε τις φωτογραφίες


Αναζήτηση

Ομοσπονδία Krav Maga
TCMA
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
JUDO
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Bujinkan Dojo Hellas
Ferrum Gym
Satori
Olympus
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
KRAV MAGA PERISTERI
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αθλόπολις
KRAV MAGA MALEH
Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική