<"/>


Σοφά λόγια

Εμπιστέψου τον εαυτό σου. Το σώμα σου ξέρει περισσότερα από όσα πιστεύεις ότι ξέρεις εσύ.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Shotokan Karate do – Tetsuo Otake

Προφίλ Τέχνης

Το KARATE είναι όχι μόνο το διασημότερο kempo αλλά και μια από τις δημοφιλέστερες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως (αν όχι η δημοφιλέστερη). Επειδή το καράτε αναπτύχθηκε μυστικά , σε συνθήκες παρανομίας και δεν ξέφυγε από τα στενά πλαίσια της Okinawa παρά μόνο στις αρχές του 20ου αιώνα που ο Γκιτσίν Φουνακόσι το μεταλαμπάδευσε στην Ιαπωνία, έχει δημιουργηθεί ένα μυστήριο σχετικά με την καταγωγή των διαφόρων ΚΑΤΑ που το συνθέτουν, γεγονός που αυξάνει τη γοητεία του. Ας δούμε όμως τι λέει ο ίδιος ο Γκιτσίν Φουνακόσι για την τέχνη που χάρη σ'αυτόν έγινε γνωστή σ'όλο τον κόσμο: " Στην Οκινάβα, μια θαυμαστή και μυστηριώδης πολεμική τέχνη έχει φθάσει ως εμάς από το παρελθόν: το καράτε. Λέγεται πως όταν κάποιος εκπαιδευτεί σε βάθος στις τεχνικές του, μπορεί όχι μόνο να υπερασπίσει τον εαυτό του από οποιαδήποτε επίθεση, χωρίς να καταφύγει στη χρήση όπλων, αλλά και να επιτύχει διάφορα αξιοσημείωτα κατορθώματα, όπως το σπασιμο διαφόρων συμπαγών αντικειμένων με τη γροθιά του ή μιας ξύλινης οροφής με ένα λάκτισμα. Ακόμη ότι μπορεί να σκοτώσει έναν ταύρο με ένα μόνο χτύπημα ή και να συντρίψει τον κορμό ενός μπαμπού με τη λαβή του και άλλα πολλά. Κάποιοι θεωρούν πως σε αυτά τα γεγονότα βρίσκεται και η ουσία του καράτε, αλλά το να πιστεύει κανείς κάτι τέτοιο είναι αστείο. Στην πραγματικότητα η πνευματική αξία του καράτε είναι πολύ ανώτερη από τέτοιου είδους κατορθώματα. Το αληθινό καράτε ντο είναι αυτό: κατά την καθημερινότητα να εκπαιδεύεις το μυαλό και το σώμα σου με πνεύμα ταπεινοφροσύνης ώστε να είσαι έτοιμος στην κρίσιμη στιγμή να υπηρετήσεις με απόλυτη αφοσίωση το δίκαιο."


Προφίλ Δασκάλου

Ο Τετσούο Οτάκε ( 7ο Dan ) διδάχτηκε και αγάπησε το καράτε στην πατρίδα του κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών του σπουδών στο Τόκυο. Είναι από τους πρώτους δασκάλους καράτε στη χώρα μας και ο μοναδικός Ιάπωνας. Προπονητής για χρόνια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη σχολή του και στην Εθνική Ομάδα είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που έχει ευτυχήσει να δει τόσους μαθητές του σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος - μαύρες ζώνες κάθε βαθμίδας, προπονητές εθνικών ομάδων, αθλητές, ιδιοκτήτες σχολών και παράγοντες του αθλήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει πάντα ο ίδιος, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο τμήμα των αρχαρίων.


Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Shotokan Karate do – Tetsuo OtakeShotokan Karate do – Tetsuo OtakeShotokan Karate do – Tetsuo OtakeShotokan Karate do – Tetsuo OtakeShotokan Karate do – Tetsuo OtakeShotokan Karate do – Tetsuo Otake

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Αριστοτέλους 11 & Καλλισπέρη Σεβαστής, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο: 210 6842764
Fax:
Κινητό:
E-mail:
Website:
Facebook: https://www.facebook.com/groups/124283767592127/?ref=ts

Αναζήτηση

Είδη Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων
Challenger custom sportwear
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ομοσπονδία Krav Maga
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Αθλόπολις
AIKIDO DOJO HERAKLION
TCMA
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
Bujinkan Dojo Hellas


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική