Σοφά λόγια

Αν δεν επενδύσουμε πολύ ενέργεια τότε η ήττα δεν θα μας πληγώσει πολύ αλλά ούτε και η νίκη θα μας φανεί συναρπαστική.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Six Harmonies Praying Mantis Kung Fu

Προφίλ Τέχνης

Ο σύλλογός ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 στο Ηράκλειο Κρήτης και σκοπός του είναι η διάδοση πολιτισμού, μέσα από την εκπαίδευση και την καλλιέργεια των Κινέζικων παραδοσιακών πολεμικών τεχνών. Διδάσκεται το Liuhe Tanglang Quan (Six Harmonies Praying Mantis), Qi Gong (Chi Kung) και Taiji Quan (Tai Chi Chuan)

Το αλογάκι της Παναγίας των έξι αρμονιών, εμφανίστηκε σύμφωνα με τις παραδόσεις τον 19ο αιώνα. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Λην Ση Τσουν, είχε διδαχθεί από τον παππού του και εξασκούσε από τα παιδικά του χρόνια, το οικογενειακό τους στυλ Κουνγκ Φου, ’’Γροθιά των έξι αρμονιών (Λίου Χε Τσουάν)’’, του οποίου οι ρίζες χάνονται στο χρόνο. Σύμφωνα με τον ίδιο θρύλο, ο Λην Ση Τσουν φιλοξένησε και περιέθαλψε κάποιον τραυματία, τον Γουέϊ Ντε Λιν (Γουέϊ Σαν). Ο τελευταίος ανταπέδωσε τη χάρη στον ευεργέτη του με το να τον διδάξει την τέχνη του στο Κουνγκ Φου. Ο Γουέϊ Σαν ισχυριζόταν ότι ήταν απευθείας διάδοχος του Γουάνγκ Λανγκ (δηλαδή ότι οι ρίζες του Κουνγκ Φου του έφταναν μέχρι τον Γουάνγκ Λανγκ). Ο Λην Ση Τσουν που ήταν και ο μοναδικός μαθητής του Γουέϊ Σαν, διδάχτηκε το στυλ του ‘’αλόγου της Παναγίας’’ για 10 χρόνια και σύμφωνα με κάποιους το συνδύασε με το οικογενειακό του στυλ, ‘’έξι αρμονίες’’ δημιουργώντας το στυλ ‘’αλογάκι της Παναγίας των έξι αρμονιών’’ (Λίου Χε Τανγκ Λανγκ)

Προφίλ Δασκάλου

Ο δασκαλος της σχολής είναι ο Γιάννης Σφακιανάκης. Liuhe Tanglang Quan (Six Harmonies Praying Mantis), Qi Gong (Chi Kung) και Taiji Quan (Tai Chi Chuan Η πρώτη του επαφή με τις πολεμικές τέχνες ήταν το 1986 σε ηλικία 13 ετών με τον G.M. Ιατράκη. Διδάχτηκε Hung Gar (νότιο στυλ) και παραδοσιακά όπλα για περίπου 10 χρόνια. Το 2002 και αφού ο G.M. Ιατράκης σταμάτησε να διδάσκει, συνέχισε την αναζήτησή στο Wu Shu Gong Fu με τον Shifu Κώστα Βρέντζο στο Taiji Quan (εσωτερικό στυλ) για περίπου έναν χρόνο. Συνέχισε με τον Shifu Τζανοδασκαλάκη Γιώργο όπου εξασκήθηκε στα βόρια στυλ Chang Quan, Shaolin Quan, Ying Shou Quan Fa (Eagle Claw) και μέρος της ύλης της Jin Woo. Το 2006 ήρθε σε επαφή με τον G.M. Tang Tung Wing και από τότε εξασκείται μαζί του.Τα στυλ τα οποία διδάσκει είναι: Liuhe Tanglang Quan (Six Harmonies Praying Mantis), Qi Gong (Chi Kung) και Taiji Quan (Tai Chi Chuan) , αλλά και μέρος της ύλης του Qixing Tanglang Quan (Seven Star Praying Mantis). Το 2014 πέρασε σεμινάρια από προπονητές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Wushu Kung Fu αλλά και το σχολείο προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Wushu Kung Fu και είναι επίσημος αναγνωρισμένος προπονητής στο Wushu, Kung Fu και στο Sanda (Κινεζικό Kick Box με πολλά στοιχεία πάλης). Έχει πάρει μέρος σε πολλά πρωταθλήματα με αρκετές διακρίσεις, και το 2005 στο 6ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Από το 2012 που ο σύλλογός έγινε μέλος της Ε.Ο.Γ.Κ.Φ αθλητές του σωματείου παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στα επίσημα πρωταθλήματα με τεράστιες επιτυχίες και φέρνοντας πολλά μετάλλια εκπροσωπώντας επάξια και τιμώντας το σωματείο αλλά και την πόλη του Ηρακλείου.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Six Harmonies Praying Mantis Kung Fu Six Harmonies Praying Mantis Kung Fu Six Harmonies Praying Mantis Kung Fu Six Harmonies Praying Mantis Kung Fu Six Harmonies Praying Mantis Kung Fu

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση:
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6979029300
E-mail: wfh6474@hotmail.com
Website: http://tanglangheraklion.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Six-Harmonies-Praying-Mantis-Kung-Fu-Heraklion-286291331385663/timeline/

Αναζήτηση

Bujinkan Dojo Hellas
Αθλόπολις
Olympus
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
TCMA
JUDO
KRAV MAGA PERISTERI
Ομοσπονδία Krav Maga
KRAV MAGA MALEH
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική