Σοφά λόγια

Στο JUDO εκείνος που σκέφτεται βρίσκεται αμέσως στο δάπεδο. Η νίκη είναι εξασφαλισμένη για εκείνους που δεν αντιστέκονται σωματικά και πνευματικά.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Προφίλ Τέχνης

YOSHUDOKAI KOBUJITSU
Οι αρχαίες πολεμικές τέχνες των νησιών Ryukyu αποτελούνται από τοToshu-jutsu, το δρόμο του άδειου χεριού και το Emono-jutsu, ο τρόπος των όπλων. Ο συνδυασμός αυτών των δύο τρόπων ονομάζεται Kobujutsu που σημαίνει κυριολεκτικά "παλιός πολεμικός τρόπος της Οκινάουα" (αρχαία τέχνη πολεμιστών).

.Το Yoshudokai Kobujitsu είναι ένα στυλ που δημιούργησε ο Soke Mniestris Yiannis και το όνομα Yoshudokai σημαίνει "ο πυρήνας του πνεύματος και της ενέργειας". Περιέχει τον δρόμο με το άδειο χέρι (καράτε) τον δρόμο των όπλων (kobudo) και το "goshin do" που σημαίνει "αυτοάμυνα".

Yoshudokai Kobujitsu είναι ένας συνδυασμός στυλ όπως Shorin Ryu, Shotokan, Shito Ryu, Ju Jitsu, Aikido και Taekwondo. Είναι ένα στυλ που περιέχει την παράδοση, την καταπολέμηση και την αυτοάμυνα προς όφελος των μαθητών.Το σύστημα ανοικτών χεριών Yoshudokai εντάσσεται στο σύστημα όπλων Ryukyu Kobujutsu, καθώς οι τεχνικές των όπλων διδάσκονται ως επέκταση των κενών χεριών αυτών. Αυτό το στυλ καράτε χρησιμοποιεί κυκλικές τεχνικές και ένα ευρύ αναλυτικό πρόγραμμα καλύπτεται από shuri, tomari, naha και Yoshudokai katas. Η φιλοσοφία του Yoshudokai του Soke Mniestris Yianni είναι ότι οι σπουδαστές πρέπει να εκπαιδευτούν με επιμέλεια για να γίνουν αξιοσέβαστοι και να είναι ταπεινοί. Η επιμονή είναι το κλειδί και μετά από πολύ σκληρή δουλειά οικοδομούμε έναν ισχυρό χαρακτήρα. Ο ρεαλισμός των τεχνικών αυτοάμυνας αποτελεί επίσης μέρος της μελέτης του Yoshudokai Kobujitsu.
Η Yoshudokai World Association είναι επίσημο μέλος της WUKF, IMAF, ICMAUA, WMAC. Το YOSHUDOKAI είναι επίσημα ενταγμένος κλάδος άθλησης της Ε.Φ.Ε.Ο.ΖΖ και οι αθλητές συμμετέχουν τόσο σε πανελληνία όσο και σε πανευρωπαικά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

TAE KWON DO
Το Ταεκβοντό είναι μία Πολεμική Τέχνη φιλοσοφικού και συμβολικού χαρακτήρα με προέλευση από την Κορέα.
Τι σημαίνει όμως η λέξη «Tae Kwon Do» (Τάε Κβον Ντο).
ΤΑΕ: Χρησιμοποιώ το πόδι, λακτίζω,
ΚΒΟΝ: Χρησιμοποιώ το χέρι, γροθιά,
ΝΤΟ: Δρόμος, Φιλοσοφία, Τέχνη, Μέθοδος, Τρόπος.

Στη φιλοσοφική του διάσταση, οι Κορεάτες τού αποδίδουν σε ελεύθερη μετάφραση την ερμηνεία: «ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιείς όλα τα μέλη του σώματος για να σταματήσεις μία μάχη και να προσπαθήσεις να χτίσεις έναν καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο».
Είναι μία Πολεμική Τέχνη αυτοάμυνας, που χρησιμοποιεί σαν όπλα μόνο τα γυμνά χέρια και τα πόδια. Είναι ένας συνδυασμός πλούσιας Φιλοσοφίας, κουλτούρας και πνευματικής πειθαρχίας, αλλά ταυτόχρονα και σωματικής εξάσκησης και ικανότητας.

ΖΙΟΥ ΖΙΤΣΟΥ
Το ζίου ζίτσου είναι μία πολύπλευρη πολεμική τέχνη που, που επιτρέπει στον ασκούμενο να είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε κατάσταση άμυνας ή επίθεσης και γενικά κοντινής μάχης. Περιλαμβάνει γροθιές, λακτίσματα, κλειδώματα, ρίψεις αλλά και έλεγχο του αντιπάλου στο έδαφος αλλά και από όρθια θέση. Επίσης μπορεί να περιλαμβάνει και όπλα.
Σήμερα είναι μια ευρέως διαδεδομένη πολεμική τέχνη, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς.

Προφίλ Δασκάλου

Δάσκαλος του συλλόγου είναι ο soke Μνιέστρης Γιάννης.

9ο DAN IMAF -WMAC-ICMAUA YOSHUDOKAI KOBUJITSU
8o DAN WUKF KARATE DO
5o DAN SHORIN RYU KARATE
3o DAN SHOTOKAN KARATE
4ο DAN TAEKWONDO
1o DAN JU JITSUΦωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΑ.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΑ.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΑ.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΑ.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΑ.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΑ.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΑ.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΑ.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥΑ.Σ. ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Σάμου 144 και Ικονίου 5, Κορυδαλλός
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6937 324878
E-mail: aetosmartialarts@gmail.com
Website: https://aetos-martialarts.my-free.website
Facebook: https://www.facebook.com/ykkwa.karate?ref=br_rs

Αναζήτηση

Bujinkan Dojo Hellas
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
TCMA
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αθλόπολις
JUDO
Ομοσπονδία Krav Maga
Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
Olympus
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
KRAV MAGA MALEH
KRAV MAGA PERISTERI
AIKIDO DOJO HERAKLION


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική