Σοφά λόγια

Μόλις κάποιος αρχίζει να τρέφει σκέψεις για να κερδίσει ένα διαγωνισμό ή να επιδείξει τις ικανότητες και την τεχνική του, η τέχνη του σπαθιού έχει χαθεί. (Takano Shigeyoshi)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Α.Σ. ΠΡΩΤEΑΣ TAEKWONDO - HAPKIDO Π. ΦΑΛHΡΟΥ

Προφίλ Τέχνης

Ο σύλλογος καλλιεργεί δύο κορεάτικες πολεμικές τέχνες, το Taekwondo και το Hapkido, οι οποίες απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, με ειδικά τμήματα από 3 ετών.

Το ταεκβοντό είναι μια τέχνη που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθιση - κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι στην άνθιση αυτή έχει συμβάλλει η συμπερίληψή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2000, όμως η αλήθεια είναι ότι η θεαματική του κινησιολογία και η έμφασή του στον αγωνιστικό τομέα είναι επίσης παράγοντες που έχουν παίξει το ρόλο τους. Το χαρακτηριστικό του τάεκβοντο είναι η εκτενής χρήση των τεχνικών ποδιών, στο ρεπερτόριο του περιλαμβάνονται ακόμα και λακτίσματα που σπάνια βλέπει κανείς σε άλλες πολεμικές τέχνες της Άπω Ανατολής, όπως τα ψηλά ή τα ιπτάμενα λακτίσματα. Η εκτέλεση των τεχνικών αυτών με ιδιαίτερη ταχύτητα είναι και το στοιχείο που κάνει το ταεκβοντό ιδιαίτερα εντυπωσιακό ως θέαμα και του έχει χαρίσει τη μεγάλη του δημοτικότητα.

Το Χαπκίντο είναι η αρχαιότερη κορεάτικη πολεμική τέχνη, που ζωντάνεψε και πάλι στην Κορέα μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, αφού στην ουσία οι τεχνικές που διδάσκονται προτείνουν έναν εναλλακτικό τρόπο για καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητά μας. Το Χαπκίντο συνδυάζει λακτίσματα, χτυπήματα με τα χέρια, πιέσεις σε σημεία του σώματος και αναπνευστικές ασκήσεις. Σε ελεύθερη μετάφραση, Hapkido σημαίνει: «ο τρόπος να συγχρονίζεις την εσωτερική σου δύναμη», ή και «η τέχνη της αρμονίας της δύναμης και του πνεύματος».

Προφίλ Δασκάλου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Πρωτέας, με έτος ιδρύσεως το 2012, είναι αναγνωρισμένο σωματείο από Γ.Γ.Α., Π.Ο.Κ, ΕΛ.Ο.ΧΑ. και Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ., με πιστοποιημένη προπονήτρια την κ. Κοντοκώστα Ματούλα. Πτυχιούχος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Ειδικότητα Taekwondo. Κάτοχος 4ου Dan Kukkiwon (World Taekwondo Federation). Άδεια ασκήσεως επαγγελματος από Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Α.Μ. Κ927 (Α' Κατηγορίας). Ο σύλλογος έχει συμμετοχή σε πανελλήνια, διασυλλογικά πρωταθλήματα και προπονητικές ημερίδες. Σεμινάρια με Κορεάτες πρωταθλητές και summer camp στη Κορέα. Συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα και επιδείξεις.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Α.Σ. ΠΡΩΤEΑΣ TAEKWONDO - HAPKIDO Π. ΦΑΛHΡΟΥΑ.Σ. ΠΡΩΤEΑΣ TAEKWONDO - HAPKIDO Π. ΦΑΛHΡΟΥΑ.Σ. ΠΡΩΤEΑΣ TAEKWONDO - HAPKIDO Π. ΦΑΛHΡΟΥΑ.Σ. ΠΡΩΤEΑΣ TAEKWONDO - HAPKIDO Π. ΦΑΛHΡΟΥΑ.Σ. ΠΡΩΤEΑΣ TAEKWONDO - HAPKIDO Π. ΦΑΛHΡΟΥΑ.Σ. ΠΡΩΤEΑΣ TAEKWONDO - HAPKIDO Π. ΦΑΛHΡΟΥ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Πρωτέως 4 και Μουσών, Παλαιό Φάληρο
Τηλέφωνο: 2109834778
Fax:
Κινητό: 6978 626045
E-mail: asproteas@yahoo.gr
Website:
Facebook: https://www.facebook.com/%CE%91%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AD%CE%B1%CF%82-Taekwondo-Hapkido-%CE%A0-%CE%A6%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF-127291257926632/

Αναζήτηση

Satori
Ομοσπονδία Krav Maga
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Ferrum Gym
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
JUDO
Αθλόπολις
Olympus
KRAV MAGA MALEH
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
KRAV MAGA PERISTERI
TCMA
Bujinkan Dojo Hellas
Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική