Σοφά λόγια

Οι σοφοί μαθαίνουν από την αναποδιά, οι ανόητοι την επαναλαμβάνουν.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

AGESHIO DOJO THESSALONIKI

Προφίλ Τέχνης

Το Ageshio Dojo Thessaloniki είναι ένα μικρό group ασκουμένων στα bujutsu του Myofuan dojo. Τελεί υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του δασκάλου Σωκράτη Κεχαγιά (Myofuan Pennsylvania, USA), προσωπικού μαθητή του Muramatsu sensei, και είναι το πρώτο επίσημα αναγνωρισμένο Myofuan dojo στην Ευρώπη.

Το Myofuan είναι ένα μικρό «family school» που ξεκίνησε ο Koryu Muramatsu Shihan στην Ιαπωνία για να στεγάσει τα budo τα οποία μελετούσε και δίδασκε (kobujutsu ryuha, Takamatsu ryuha & Okinawa budo). Το budo του Muramatsu sensei περιέχει ετερόκλητα στοιχεία και επικεντρώνεται κυρίως στην αυτοάμυνα και την πρακτική εφαρμογή των τεχνικών αφήνοντας παράμερα το «ninja» στοιχείο και την μυθολογία του που δημιουργεί πολλά προβλήματα στην άσκηση και την κατανόηση των bujutsu. Το Myofuan, σύμφωνα με την επιθυμία του sensei, για πολλά χρόνια παρέμενε «off the radar» καθώς ο ίδιος δεν επιθυμούσε δημοσιότητα και μεγάλο πλήθος μαθητών. Προσφάτως, ο sensei επιβραβεύοντας την επιμονή και άσκηση δεκαετιών του δασκάλου Σωκράτη Κεχαγιά και των dojo που αυτός επιβλέπει, επέτρεψε ένα ευρύτερο άνοιγμα στο κοινό. Στα πλαίσια αυτού του «ανοίγματος» το Ageshio dojo κάνει ευρύτερα γνωστή την ύπαρξή του σε ασκούμενους των πολεμικών τεχνών.

Προφίλ Δασκάλου

Υπεύθυνος του Ageshio Dojo είναι ο Άρης Ξυπολιτόπουλος. Ασκείται συστηματικά από το 2000, μαθήτευσε στο bujinkan για χρόνια και πέρασε από όλα τα στάδια της «ninja» προσκόλησης. Με ένα γύρισμα της τύχης γνώρισε τον Σωκράτη Κεχαγιά το 2007 ο οποίος, αφού απάντησε καίρια ερωτήματα και γκρέμισε μύθους, τον έβαλε να τα ξεκινήσει όλα από την αρχή. Λίγα χρόνια αργότερα προέκυψε το «dojo της αναδυόμενης παλίρροιας» (Ageshio) που συμβολίζει την Αλλαγή που κρατά τον άνθρωπο πάντα σε εγρήγορση.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

AGESHIO DOJO THESSALONIKIAGESHIO DOJO THESSALONIKIAGESHIO DOJO THESSALONIKIAGESHIO DOJO THESSALONIKIAGESHIO DOJO THESSALONIKIAGESHIO DOJO THESSALONIKIAGESHIO DOJO THESSALONIKI

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Υπ. Φ. Δραγούμη 33 & Κασσάνδρου (περιοχή Τούρκικο προξενείο), Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό:
E-mail: ageshiodojo@mailbox.org
Website: http://myofuan.gr/
Facebook:

Αναζήτηση

Bujinkan Dojo Hellas
Challenger custom sportwear
TCMA
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αθλόπολις
Είδη Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων
AIKIDO DOJO HERAKLION
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
Ομοσπονδία Krav Maga


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική