Σοφά λόγια

Δίνε προσοχή στους εχθρούς σου, γιατί είναι οι πρώτοι που σου αποκαλύπτουν τα λάθη σου. (Αντισθένης)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΥΣΟΥ - ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ

Προφίλ Τέχνης

Γου σου σημαίνει «πολεμική τέχνη» και περικλείει όλες τις πολεμικές τέχνες που αναπτύχθηκαν στην Κίνα –πρόκειται για το σωστό όρο για αυτό που έγινε ευρύτερα γνωστό στη Δύση ως «κουνγκ φου». Τα στιλ των γου σου/κουνγκ φου διαχωριστούν ως προς την προέλευση (βόρεια και νότια) καθώς και ως προς την έμφαση που δίνουν στην καλλιέργεια της εσωτερικής ενέργειας ή όχι (εσωτερικά και εξωτερικά).

Το αθλητικό γου σου χωρίζεται σε δύο κομμάτια, στο «τάο λου» δηλαδή στις φόρμες και στο «σάντα» ή «σαν σόου», δηλαδή στο ελεύθερο παίξιμο το οποίο περιλαμβάνει χτυπήματα και λακτίσματα αλλά και τεχνικές πάλης.

Προφίλ Συλλόγου

Η Πανελλήνια Ένωση Γουσου - Κουνγκ Φου ιδρύθηκε το 1972, με στόχο τη διάδοση των Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών στην Ελλάδα σαν φιλοσοφία, τρόπο ζωής και πολεμική τέχνη, από τον Δάσκαλο Αθανασίου Δημήτριο.

Η Πανελλήνια Ένωση Γουσου-Κουνγκ Φου, είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου-Κουνγκ Φου, η οποία είναι μέλος της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γουσου και αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι αθλητές του Συλλόγου έχουν διακριθεί στον Ελλαδικό και Διεθνή χώρο κατακτώντας χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια.
Στον Σύλλογο διδάσκονται Γουσου, Βόρειο Σαολίν Κουνγκ Φου, Lohan Chuan, Ba Ji Chuan, Tai Chi Chuan, Chi Kung, Sanshou, Semi Contact και διάφορα όπλα όπως ίσιο και κυρτό σπαθί, λόγχη, βεντάλια, διπλά άγκιστρα, κοντάρι, τριτμηματικό ραβδί κ.λ.π.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΥΣΟΥ - ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΥΣΟΥ - ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΥΣΟΥ - ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΥΣΟΥ - ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Τέας 4-6, Καισαριανή
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 697 919 7919
E-mail: pewkf@yahoo.com
Website:
Facebook: https://m.facebook.com/pewkf/

Αναζήτηση

KRAV MAGA PERISTERI
Olympus
Ομοσπονδία Krav Maga
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
JUDO
Bujinkan Dojo Hellas
AIKIDO DOJO HERAKLION
Αθλόπολις
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
KRAV MAGA MALEH
Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
TCMA


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική