Σοφά λόγια

Στο JUDO εκείνος που σκέφτεται βρίσκεται αμέσως στο δάπεδο. Η νίκη είναι εξασφαλισμένη για εκείνους που δεν αντιστέκονται σωματικά και πνευματικά.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Α.Σ. ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Προφίλ Τέχνης

Ταεκβοντό: Το Taekwondo είναι μια Κορεάτικη μορφή πολεμικής τέχνης. Δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε όπως και οι υπόλοιπες ένοπλες και άοπλες πολεμικές τέχνες με σκοπό την επιβίωση, την αυτοάμυνα και την ψυχαγωγία. Εξελίχθηκε ως άθλημα στο οποίο υπάρχει ένα πλήθος κανονισμών προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Η λέξη Taekwondo σημαίνει κυριολεκτικά “η τέχνη των γροθιών και των λακτισμάτων”. Αποτελείται από ένα σύνολο κινήσεων, τεχνικών και συνδυασμών αυτών. Πιο συγκεκριμένα θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα συνθετικά μέρη του είναι τα εξής: Τις φόρμες (πούμσε). Τις τεχνικές αυτοάμυνας (χάμπον κυορούγκι). Και τις τεχνικές αγώνων (κυορούγκι). Αλλες τεχνικές: Είναι το σύνολο των τεχνικών με όπλα, τα σπασίματα (κυόπκα), οι τεχνικές επιδείξεως κτλ οι οποίες ολοκληρώνουν το Tae Kwon Do.

Χαπκίντο: Το Hapkido είναι η αρχαιότερη κορεάτικη πολεμική τέχνη, που ζωντάνεψε και πάλι στην Κορέα μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, αφού στην ουσία οι τεχνικές που διδάσκονται προτείνουν έναν εναλλακτικό τρόπο για καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητά μας. Το Hapkido συνδυάζει λακτίσματα, χτυπήματα με τα χέρια, πιέσεις σε σημεία του σώματος και αναπνευστικές ασκήσεις. Σε ελεύθερη μετάφραση, Hapkido σημαίνει: «ο τρόπος να συγχρονίζεις την εσωτερική σου δύναμη», ή και «η τέχνη της αρμονίας της δύναμης και του πνεύματος».

Προφίλ Δασκάλων

Ο Διονύσιος Παπαδάτος γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζεί και εργάζεται στη Ζάκυνθο όλη του τη ζωή εκτός από δύο χρόνια όπου σπούδασε Βοηθός Φυσικοθεραπευτή στην Αθήνα. Με τον αθλητισμό αρχικά ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο στην ηλικία των 10 ετών. Με το Taekwondo ασχολήθηκε αρχικά την περίοδο 1986-1992. Σήμερα είναι προπονητής Ταεκβοντό του συλλόγου Α.Σ. ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ και κάτοχος 4ου DAN TAEKWONDO - WTF.

Ο Ανδρέας Μυλωνάς ξεκίνησε το Taekwondo στη Ζάκυνθο στα 13 του χρόνια. Το 1990 έφυγε για Αθήνα όπου και έμεινε περίπου 21 χρόνια ώσπου επέστρεψε και πάλι μόνιμα το 2011 στη Ζάκυνθο. Στην Αθήνα διδάχθηκε Aikido, Kung Fu και Wing Chun στο Δάσκαλο Tang Tung Wing. Βεβαίως, ποτέ δε σταμάτησε τη μεγάλη του αγάπη, το Taekwondo. Η προσωπική αναζήτηση και η δίψα για γνώση δεν σταμάτησε ποτέ. Έτσι, μετά από χρόνια ενασχόλησης με το Taekwondo διδάχθηκε και συνεχίζει να διδάσκεται την τέχνη του Hapkido. Σήμερα διδάσκει στο σύλλογο Α.Σ. ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ, είναι κάτοχος 4ου DAN TAEKWONDO KUKKIWON - WTF. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής HAPKIDO, κάτοχος 1ου DAN (World Hapkido Federation), C’ Class Certified Taetwondo Trainer—European Taekwondo Union (ETU). Πιστοποιημένος στην παροχή Πρώτων Βοηθειών - Β. Διασώστης - Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Α.Σ. ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥΑ.Σ. ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥΑ.Σ. ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥΑ.Σ. ΑΛΚΙΜΑΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Στραβοπόδη 23, Ζάκυνθος
Τηλέφωνο: 2695 100390
Fax:
Κινητό: 6948 200472, 6978 829831
E-mail: info@alkimachos.gr
Website: http://alkimachos.gr/el/taekwondo-zakynthos-hapkido
Facebook: https://www.facebook.com/alkimachos.gr

Αναζήτηση

Olympus
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Ομοσπονδία Krav Maga
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Bujinkan Dojo Hellas
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
AIKIDO DOJO HERAKLION
TCMA
Αθλόπολις


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική