Σοφά λόγια

Δεν κοιτάζω, δεν περιμένω, δεν είμαι ανοιχτός. (Morihei Ueshiba)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Α.Σ. ΡΟΔΟΥ SHOTOKAN KARATE DO

Προφίλ Τέχνης

Το Shotokan είναι το πιο διαδεδομένο στυλ καράτε και αναπτύχθηκε από τον Gichin Funakoshi. Η εκπαίδευση στο Shotokan χωρίζεται σε 3 βασικά μέρη: kihon (βασικές τεχνικές), kata (φόρμες κινήσεων και τεχνικών), kumite (αγώνας). Η φιλοσοφία του Shotokan Karate μέσα από τη διδασκαλία του Gichin Funakoshi αποτυπώνεται στο εγχειρίδιο «20 Αρχές του Καράτε» το οποίο αποτελεί τα θεμέλια της τέχνης του καράτε, πριν την ίδρυση του Japanese Karate Association. Οι αρχές αυτές αναφέρονται σε έννοιες όπως ταπεινότητα, σεβασμός, φιλευσπλαχνία, υπομονή, ψυχική ηρεμία. Ο Funakoshi πίστευε ακράδαντα πως μέσα από την εξάσκηση στο καράτε και την εστίαση σε αυτές τις αρχές ο karateka μπορεί να βελτιωθεί ως άνθρωπος.

«Ο υπέρτατος σκοπός του καράτε δεν είναι η νίκη ή η ήττα, αλλά η τελειοποίηση του χαρακτήρα μας»

Προφίλ Δασκάλου

Εκπαιδευτής και ιδρυτής του συλλόγου είναι ο Νικηταρής Βαγγέλης με προπονητική εμπειρία σαράντα ετών. O πρώτος Ρόδιος που πήρε μαύρη ζώνη απο την JKA το 1982. Κατέχει το βαθμό του 6ου Dan απο την ΕΛΟΚ και είναι περιφερειακός ομοσπονδιακός εξεταστής νήσων Αιγαίου. Είναι μέλος της τεχνικής επιτροπής της ΕΛΟΚ, προπονητής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο άθλημα του Καράτε, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος εγκεκριμένης απο την Γ.Γ.Α.. Μέλος της εθνικής ομάδος στους Πανευρωπαϊκούς της ESKA στο Sunderland το 1987 και στην Αθήνα το 1989. Δέκα χρόνια συμμετοχών σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Είναι απο τα υδρητικά μέλη της ΕΛΟΚ με κωδικό συλλόγου 33. Η μεγαλύτερη διάκριση για εκείνον ήταν όταν ο δάσκαλος Ενοέντα μετά τους Πανελλήνιους αγώνες του 1989 του είπε: " Έχεις πολύ καλό χρονισμό και πολύ δυνατή γροθιά, μου θυμίζεις την παλιά J.K.A."

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Α.Σ. ΡΟΔΟΥ SHOTOKAN KARATE DOΑ.Σ. ΡΟΔΟΥ SHOTOKAN KARATE DOΑ.Σ. ΡΟΔΟΥ SHOTOKAN KARATE DOΑ.Σ. ΡΟΔΟΥ SHOTOKAN KARATE DOΑ.Σ. ΡΟΔΟΥ SHOTOKAN KARATE DOΑ.Σ. ΡΟΔΟΥ SHOTOKAN KARATE DOΑ.Σ. ΡΟΔΟΥ SHOTOKAN KARATE DOΑ.Σ. ΡΟΔΟΥ SHOTOKAN KARATE DO

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 18, Ανάληψη, Ρόδος
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6972 245320
E-mail: info@karatenet.gr
Website: http://karatenet.gr
Facebook: https://www.facebook.com/%CE%91%CE%A3-%CE%A1%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A5-SHOTOKAN-KARATE-567364899950173/

Αναζήτηση

Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
TCMA
Olympus
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
AIKIDO DOJO HERAKLION
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Ομοσπονδία Krav Maga
Bujinkan Dojo Hellas
Αθλόπολις
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική