Σοφά λόγια

Μια καλή συμβουλή πιάνει καλύτερα όταν έχει προήγηθεί μία μεγάλη τρομάρα.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

TACTICAL WING TSHUN

Προφίλ Τέχνης

To Wing Tshun (wing tsun) είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που αρχικά αναπτύχθηκε στην Κίνα, και ανήκει στην οικογένεια Kung-Fu.
Ο Yip Man ήταν ο πρώτος που δίδαξε wt δημόσια σε σχολή στην Κίνα και ο Bruce Lee ήταν ένας από τους μαθητές του. Στη Δύση με οργανωμένο τρόπο ήρθε από τον διάδοχο του Yip Man, τον Leung Ting.

Το σημερινό σύστημα έχει εξελιχθεί κι έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και στον τρόπο ζωής της. Δεν μπορεί να θεωρηθεί «πολεμική τέχνη» με τη σημερινή της σημασία (δηλαδή άθλημα), καθώς η αυτοάμυνα στον δρόμο δυστυχώς δεν ακολουθεί αθλητικούς κανόνες.Στόχος αυτού του συστήματος αυτοάμυνας είναι να μεταδώσει τις γνώσεις και τις τεχνικές, που καθιστούν κάποιον ικανό να ενεργεί και να τα βγάζει πέρα σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Εκτός από το κλασσικό Wing Tshun διδάσκονται επίσης:

TACTICAL FITNESS: Το TacticalFitness θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος και να αποκτήσετε μυς στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.Από την αναζήτηση για ένα πρόγραμμα γυμναστικής που υποστηρίζει τις ικανότητες ενός μαχητή Wing Tshun, αναπτύχθηκε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό και εξελιγμένο πρόγραμμα γυμναστικής που όχι μόνο ενισχύει την απόδοση του κάθε επαγγελματία Wing Tshun σε ένα επίπεδο που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά προσφέρει σε όλους, ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής κατάστασης τους, ένας φανταστικό τρόπο για ανάπτυξη των μυών και της δύναμης - Γρήγορα!Το Tactical Fitness είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να χάσετε βάρος, να γίνετε ευέλικτοι και ισχυροί.Το πρόγραμμα βελτιώνει το συντονισμό, την ισορροπία και την αντοχή.

Παιδική αυτοάμυνα - Kung Fu for kids
Eίναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πολεμικών τεχνών ειδικό για παιδιά. Οι ασκήσεις είναι κατάλληλες για την παιδική ηλικία και αυξάνουν τις κινητικές δεξιότητες. Καθώς οι δραστηριότητες σταδιακά δυσκολεύουν, το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση και δημιουργεί έναν χαρακτήρα που να μην τα παρατάει εύκολα. Το Kung Fu for kids βοηθά στην αντιμετώπιση της λεκτικής, αλλά και της σωματικής βίας στο σχολείο. Μέσα από παιχνίδια ρόλων και επιλεγμένες ασκήσεις, τα παιδιά μαθαίνουν να λύνουν χωρίς βία τις διαφορές τους. Σε ένα διασκεδαστικό και μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν με τους συμμαθητές τους και κοινωνικοποιούνται.Αυξάνει την προσοχή, χαρίζει αυτοπεποίθηση. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης, ισορροπίας, δύναμης και αντοχής. Το παιδί αποκτά εμπειρίες. Μαθαίνει να επιβιώνει χωρίς τους γονείς του και αυτό κάνει πιο εύκολη τη μετάβαση στο σχολείο, στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Έμφαση δίνεται στη μεταφορά ηθικών αξιών, όπως είναι η ακεραιότητα, η πειθαρχία, η ευγένεια και ο σεβασμός.
Το Kung Fu for kids βοηθά τα παιδιά να δημιουργήσουν ισχυρά θεμέλια για τη ζωή τους.

TACTICAL DEFENCE
Αφορά όσους υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε Υπηρεσίες Ασφάλειας και συνοδείας υψηλών προσώπων. Περιλαμβάνει αποτελεσματικές τεχνικές αυτοάμυνας για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, αλλά προσφέρει επίσης αποτελεσματικούς τρόπους για τον έλεγχο και την ανάσυρση μακριά ενός επιτιθέμενου. Η χρήση της λογικής δύναμης έχει την υψηλότερη προτεραιότητα και το γεγονός ότι οι αρχές αυτές χρησιμοποιούνται από το πρόγραμμα εκπαίδευσης του Tactical Defence το καθιστά απαραίτητο εργαλείο για τον επαγγελματία.Όλες οι τεχνικές ελέγχου και οι πολύ αποτελεσματικές τεχνικές αυτοάμυνας που διδάσκονται έχουν τις ρίζες τους στο σύστημα Wing Tshun.

Επίσης διδάσκονται όλες οι τεχνικές αφοπλισμού αλλά και χρήσης όπλων.

Προφίλ Δασκάλου

Ο Sifu Γιώργος Χάρλας ξεκίνησε να ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες το 1985. Αφού ασχολήθηκε με πολλά συστήματα, το 1998 ξεκίνησε το Wing Tsun υπό τον sifu Γεώργιο Γροντή και τον master Τσικόλα Γεώργιο της EWTO και στη συνέχεια με τον master Αναστάσιο Παναγιωτόπουλο ιδρυτή του IDVTA όπου εφτασε τον 12ο SG. (μαύρη ζώνη). Στη συνέχεια πήρε το 1ο level TG εκπαιδευτή από τον master Tommy Luke Boehlig ιδρυτή του BDS Wing Tsjun International. Το 2014 πήρε το 2ο level TG εκπαιδευτή από τον Dai Sifu Μιχάλη Οικονόμου καθώς και τον τίτλο του sifu, όπου συνεργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ειδικά σεμινάρια και έχει πιστοποιηθεί, σχετικά με προστασία υψηλών προσώπων και σωματοφυλακής. Συνεχίζει την εντατική επαγγελματική εκπαίδευση και παρακολουθεί σεμινάρια υπό τον Dai Sifu Μιχάλη Οικονόμου.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

TACTICAL WING TSHUNTACTICAL WING TSHUN

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Αργυροκαστρίτου 4, Χαλκίδα
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6937279022
E-mail: gharlito@gmail.com
Website:
Facebook:

Αναζήτηση

Ομοσπονδία Krav Maga
Olympus
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
AIKIDO DOJO HERAKLION
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
TCMA
Bujinkan Dojo Hellas
Αθλόπολις


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική