Σοφά λόγια

Όλα όσα έχουν αρχή έχουν και τέλος. Συμφιλιώσου με αυτό και όλα θα πάνε καλά. (Βούδας)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Προφίλ Τεχνών

Το τσόι λι φουτ είναι ένα από τα πιο νέα στιλ κινεζικών πολεμικών τεχνών· αντίθετα με τα συστήματα που υποστηρίζουν ότι η καταγωγή τους χάνεται στα βάθη των αιώνων, το τσόι λι φουτ θεωρεί ως ιδρυτή του τον Τσαν Χέουνγκ (1805/6-1875), ένα δάσκαλο πολεμικών τεχνών που το δημιούργησε γύρω στα μέσα του 19ου αιώνα. Το τσόι λι φουτ είναι προϊόν της έρευνας του Τσαν σε διάφορα προϋπάρχοντα συστήματα μάχης και ακόμα και η ονομασία του αποτελεί αναφορά στους δασκάλους του και στα συστήματά τους: το «τσόι» από το όνομα του βουδιστή μοναχού Τσόι Φουκ που δίδαξε στον Τσαν το στιλ Τσόι Γκαρ, το «λι» από το όνομα του Λι Γιάου Σαν που του δίδαξε το στιλ Λι Γκαρ και το «φουτ» από το σύστημα «Φουτ Γκαρ» που διδάχθηκε από το θείο του, Τσαν Γιουέν Γου. Καθώς τα συστήματα αυτά ανάγονται στην πολεμική τέχνη του ναού Σαολίν, το τσόι λι φουτ είθισται να κατατάσσεται κι αυτό στα «Σαολίν κουνγκ φου», παρόλο που ο Τσαν Χέουνγκ δεν υπήρξε μοναχός/ιερέας του ναού.

Στη σχολή διδάσκονται και KALI – ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ, TAI CHI, QIGONG, MEDITATIONS και ΠΑΙΔΙΚΗ YOGA.


Προφίλ Δασκάλου

Ο ΔΕΔΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, γεννήθηκε το 1969, ανοίγει την 1η του σχολή στην Ερμιόνη Αργολίδος το 1989, ύστερα από 3 χρόνια ανοίγει και μια 2η στο Κρανίδι όπου την διατηρεί μέχρι σήμερα.

Έχει 2η θέση στο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ πρωτάθλημα KALI/ARNIS/ESKRIMA στο Παρίσι και γίνεται εκπαιδευτής KALI. Το 1995 ξεκίνησε τις εσωτερικές – ενεργειακές πολεμικές τέχνες - Pakua, Tai chi και Qigong, για να είναι σήμερα disciple του ChenXiaoWang World Taijiquan Association.

Ξεκίνησε Choy Lee Fut kung fu από τον sifu Λαμπάδα Θεόδωρο καθώς έγινε μαθητής και του MD GASPAR GARCIA. Στη σχολή του διδάσκει CHOY LEE FUT, KALI – ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ, TAI CHI, QIGONG, MEDITATIONS, ενώ η σύζυγος του είναι δασκάλα Qigong και ΠΑΙΔΙΚΗΣ YOGA.
Έχει 3η θέση στο 3ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κίνα – 2008, στo Tai Chi Chuan (η σύζυγός του Αντέλα, 3η θέση).

Έχει δίπλωμα από την INTERNASIONAL WUSHU FEDERATION με 4ο DUAN, είναι προπονητής WUSHU (καθώς και η σύζυγός του Αντέλα), αναγνωρισμένοι από την Ελληνική Ομοσπονδία Κουνγκ Φου και εγκεκριμένοι από την ΓΓΑ με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Μαθητές του έχουν διακριθεί σε Διεθνές επίπεδο σε Πανευρωπαϊκά, Βαλκανικά και Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ζει και εργάζεται στο Κρανίδι Αργολίδος , έχει γράψει δύο βιβλία για το Qigong, αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά και δίνει διαλέξεις με θέμα τις πολεμικές τέχνες υγεία και αυτογνωσία.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Κρανίδι, Αργολίδα
Τηλέφωνο: 6974 042037
Fax:
Κινητό: 6976 247209
E-mail: John-dela@hotmail.com
Website: http://choyleefut.gr
Facebook: https://www.facebook.com/john.dela.1023

Αναζήτηση

Αθλόπολις
TCMA
Olympus
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Ομοσπονδία Krav Maga
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
AIKIDO DOJO HERAKLION
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Bujinkan Dojo Hellas


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική