Σοφά λόγια

Δεν έχουμε φίλους, δεν έχουμε εχθρούς, έχουμε μόνο δασκάλους.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Α.Σ.ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ

Προφίλ Τεχνών

Εσωτερική Γροθιά(Nei Jia Quan): Το Νέϊ Τζιά Τσουάν-πυγμαχία της εσωτερικής οικογένειας, είναι ένα σύστημα εξάσκησης της μαχητικής ικανότητας που αποτελείτε από τρία στυλ του Κινέζικου Wushu. Από το Xing Yi το Ba Gua και το Tai Ji. Τα τρία αυτά στυλ αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται ανεξάρτητα για πολλά χρόνια και το κάθε ένα έχει την ιστορία του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Την πρώτη φορά που έγινε σύνδεση των τριών αυτών τεχνών, κάτω από την ονομασία Νέϊ Τζιά Τσουάν, ήταν το 1894 όταν ο δάσκαλος του Μπα Γκουά Τζανγκ, Τσένγκ Τινγκ Χούα-Cheng Ting Hua και οι φίλοι του Λίου Ντε Κουάν-Liu De Kuan, Λι Τσουν Γι-Li Cun Yi και Λίου Γουέϊ Σιάνγκ-Liu Wei Xian), ενώθηκαν και φτιάξανε μία μικρή οργάνωση μαχητικών τεχνών.Θέλησαν να δώσουν σ' αυτή την οικογένεια ένα όνομα και έτσι την ονόμασαν "Γροθιά της Εσωτερικής Οικογένειας" (Nei Jia Quan)

Κινέζικη Πάλη(Shuai Jiao): Το Shuai Jiao, ή «Κινέζικη Πάλη» όπως μεταφράζεται, είναι η αρχαιότερη γνωστή μαχητική τέχνη στην Κίνα και πολλοί θεωρούν ότι είναι η πηγή όλου του Κινέζικου Κουνγκ Φου. Το Shuai Jiao είναι μια τέχνη ρίψεων από όρθια θέση, όπου οι αγωνιζόμενοι χρησιμοποιούν σαρώματα και ανατροπές ώστε να ρίξουν τον αντίπαλο στο έδαφος ενώ διατηρούν την όρθια θέση. Αποτελεί μια πολύ εκλεπτυσμένη τέχνη που περικλείει ένα μεγάλο αριθμό τεχνικών και ειδικευμένες μεθόδους εκπαίδευσης. Ενώ είναι μια τέχνη ιδιαίτερα απαιτητική και προϋποθέτει σωματικές ικανότητες, είναι ταυτόχρονα διασκεδαστική και αποτελεσματική. Λόγω της έμφασης που δίνει στις καθαρές ρίψεις και στη διατήρηση της όρθιας θέσης είναι πολύ ασφαλής στην εξάσκησή της σε σύγκριση με άλλα στυλ πάλης.

Σάντα(San Da): Είναι ένα σύστημα άοπλης μάχης που σχεδιάστηκε από την κινεζική στρατιωτική ελίτ μετά από έντονη μελέτη των παραδοσιακών Κινέζικων στυλ γροθιάς, του Αμερικάνικου μποξ, της Κινέζικης πάλης(Shuai Jiao), των τεχνικών υποταγής(Chin Na) αλλά και την σύγχρονη θεωρία για μάχη σώμα με σώμα, ώστε να αναπτύξουν ένα ρεαλιστικό σύστημα άοπλης μάχης για τον στρατό. Στο Junshi Sanda ασκούνταν στις τέσσερις βασικές από τα αρχαία χρόνια κατευθύνσεις του wushu τα Ti/Da/Shuai/Na. Δηλαδή: Τι-χτυπήματα με τα πόδια και τα γόνατα Da-χτυπήματα με τα γροθιές, με ανοιχτή παλάμη, με τα δάχτυλα, τους αγκώνες, τους ώμους, τους πήχεις και το κεφάλι. Shuai - ανατροπές, ρίψεις, σαρώσεις. Na - μοχλούς, κλειδώματα, εξαρθρώσεις, στραγγαλισμούς κλπ.

Νύχι του Αετού (Eagle Claw): Το σύστημα του Αετού είναι μια μοναδική βιβλιοθήκη τεχνικών μάχης, απλών και άμεσα εφαρμόσιμων, χωρίς περιττές κινήσεις. Στον σύλλογό μας οι διάσημες τεχνικές συνεχόμενης γροθιάς του Αετού, διδάσκονται αμέσως μόλις κάποιος κατανοήσει την θέση μάχης δηλαδή στο δεύτερο επίπεδο, ενώ οι τεχνικές stand-up grappling(Qina) στο μεσαίο επίπεδο, μιας και απαιτούν καλό έλεγχο των κινήσεων.

Προφίλ Δασκάλου

Ο Δημήτρης Δούκας διδάχθηκε και συνεχίζει να διδάσκεται Κινέζικες μαχητικές τέχνες από κορυφαίους δασκάλους και μαθήτευσε μαζί τους για πολλά χρόνια. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις Κινέζικες μαχητικές τέχνες το 1987. Το 1996 γνώρισε την Grandmaster Lily Lau. Μαθήτευσε μαζί της στο κουνγκ φου της οικογενείας της από το 1996 μέχρι τις 11/1/2014. Διδάχθηκε από αυτήν όλες τις προχωρημένες τεχνικές του Αετού, τις τεχνικές των κλειδωμάτων(Qi Na), την τέχνη των όπλων και τις ασκήσεις ενδυνάμωσης της ενέργειας(Qi Qong) του συστήματος. Ο Δ.Δούκας είναι αυτός που ίδρυσε το 2003 το αρχηγείο Ελλάδος και διέδωσε το Eagle Claw Kung Fu - Lau Fat Mang Lineage στην Ελλάδα, διδάσκοντας εκατοντάδες μαθητές και σχεδόν όλους τους σημερινούς δασκάλους του Lily Lau Eagle Claw Kung Fu . Το 1996, την ίδια χρονιά που γνώρισε την shifu Lau, ξεκίνησε παράλληλα την προπόνηση στο Chen στυλ Τάιτζι, με τον Δανό δάσκαλο Lars J.E.Larsen μαθητεύοντας στην «παλιά φόρμα» Λάο Τζιά. Το 1998 με τον ίδιο δάσκαλο, άρχισε την εξάσκηση στο Yang στυλ και ειδικότερα στη φόρμα των 37 κινήσεων του Δασκάλου Cheng Mang Ching, στην φόρμα των 77 κινήσεων (Chin Chien),στα pushing hands και στον Λευκό Γερανό του δασκάλου Huang Sheng-Shyan.

Το 2006 σε ένα από τα ταξίδια στην Κίνα, η τύχη τον οδήγησε στον δρόμο του μεγάλου δασκάλου των εσωτερικών τεχνών(Nei Jia Quan), Niu Sheng Xian.Ο master Niu ήταν κοντινός μαθητής(Tudi) του διάσημου και ενός από τους δέκα καλύτερους δασκάλους στην Κίνα, του grandmaster Li Tianzi. Διδάχθηκε από αυτόν τις εσωτερικές τέχνες(Xing Yi-Tai Ji-Ba Gua-Wudang Jian) και πολύ σύντομα η σχέση τους επισφραγίσθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο αφού το 2010 τον δέχθηκε ως εσωτερικό του μαθητή(Tudi). Η αποδοχή αυτή άνοιξε την πόρτα και σε ένα διαφορετικό και κάπως εξωτικό είδος kung fu, σε αυτό του Ταοιστικού διαλογισμού.

Ο Δ.Δούκας ξεκίνησε το 2008 στο Πεκίνο, προπόνηση με τον πρωταθλητή της Κινέζικης πάλης, δάσκαλο Liu Zu Cuang (μαθητή του Li Bao Ru) στο Σουάι Τζιάο. Από το 2013 ξεκίνησε την διοργάνωση σεμιναρίων σε ετήσια βάση για την διάδοση της Κινέζικης πάλης. Την ίδια χρονιά μαζί με τον μαθητή του shifu Διβάνη Γιώργο και τον δάσκαλο του Αετού master Δερβέντη Παναγιώτη ίδρυσαν την πανελλήνια ένωση Κινέζικης πάλης στην οποία είναι πρόεδρος. Κατά την διάρκεια της διαμονής του στην Κίνα έχει επίσης διδαχθεί: Tai Yi από τον Ταοϊστή μοναχό Chen Li Sheng, το 2006 στο βουνό Wudang. Το 2004,06 και 08, Wudang Tai Ji 36 κινήσεις και Wudang ξίφος από τον Ταοϊστή μοναχό Fu Yuan Tae στο βουνό Wudang. Tan Lang Da Mo gien και Tan Lang Ba Xian gien από τον master Song Chang Ji, το 2006 και 2009 στο Qingdao της επαρχίας Shandong. Τα 64 χέρια Bagua του Liu De Kuan από τον Δάσκαλο Zhang Wei Dong, το 2008 στο Πεκίνο.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Α.Σ.ΚΕΡΑΜΙΚΟΣΑ.Σ.ΚΕΡΑΜΙΚΟΣΑ.Σ.ΚΕΡΑΜΙΚΟΣΑ.Σ.ΚΕΡΑΜΙΚΟΣΑ.Σ.ΚΕΡΑΜΙΚΟΣΑ.Σ.ΚΕΡΑΜΙΚΟΣΑ.Σ.ΚΕΡΑΜΙΚΟΣΑ.Σ.ΚΕΡΑΜΙΚΟΣΑ.Σ.ΚΕΡΑΜΙΚΟΣΑ.Σ.ΚΕΡΑΜΙΚΟΣΑ.Σ.ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Πλαταιών 10, (2ος όροφος), Αθήνα
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6945 41 8984
E-mail: doukasyingjaw@gmail.com
Website: http://www.realkungfu.gr
Facebook: https://www.facebook.com/www.realkungfu.gr/

Αναζήτηση

A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Είδη Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
AIKIDO DOJO HERAKLION
Bujinkan Dojo Hellas
Αθλόπολις
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
TCMA
Challenger custom sportwear
Ομοσπονδία Krav Maga


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική