Σοφά λόγια

Οι σοφοί μαθαίνουν από την αναποδιά, οι ανόητοι την επαναλαμβάνουν.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν ΤσανΓουΓι Ελλάδος - Shaolin Temple Greece 希腊少林寺

Προφίλ Δασκάλου

Ο Δάσκαλος Σι Γιάν Σιάνγκ释延向法师 (Shì Yán Xiàng Fǎshi), γεννήθηκε το 1976 στην Θεσσαλονίκη και από το 1989 διαμένει στην Αθήνα. Σπουδάζει πολεμικές τέχνες από την ηλικία των 14. Συγκεκριμένα, παραδοσιακό Σαολίν από την ηλικία των 22. Επίσης στην ηλικία των 32, ξεκίνησε την μελέτη του Βουδισμού Τσαν μέσα από βιβλία, ενώ στα 36 του, άρχισε να ακολουθεί ειδική διατροφή Σαολίν, να ασχολείται ακόμα περισσότερο με τον Βουδισμό Τσαν και τον διαλογισμό, έτσι ώστε να εμβαθύνει ουσιαστικά στο Σαολίν ΤσανΓουΓι (禅武医) και όχι μόνο στην πολεμική τέχνη (武).

Το έτος 2013 γίνεται μαθητής του ηγούμενου του Ναού Σαολίν, Σι Γιόνγκ Σιν 释永信 (Shi Yong Xin), με την παραδοσιακή τελετή μέσα στον ναό Σαολίν και λαμβάνει το μοναστικό όνομα Σι Γιάν Σιάνγκ 释延向 (Shì Yán Xiàng) 34ης γενιάς μάχιμων μοναχών Σαολίν.

Στις 26 Μαίου του 2008 ο Δάσκαλος Σι Γιαν Σιάνγκ ιδρύει το Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν ΤσανΓουΓι Ελλάδος (Shaolin Temple Greece-希腊少林寺), στο κέντρο της Αθήνας. Τον Νοέμβριο του 2014 επεκτείνεται, στέλνοντας τον προσωπικό του μαθητή Αλεξόπουλο Νικόλαο, να αντιπροσωπεύσει την Σχολή Παραδοσιακού Σαολίν και Τάι Τσι στο Περιστέρι (Shaolin Temple Greece-Peristeri).

Μετά από αρκετή εσωτερική αναζήτηση όλα αυτά τα χρόνια, τον Οκτώβριο του 2016, ο Δάσκαλος Σι Γιάν Σιάνγκ 释延向 ταξιδεύει στην Κίνα, αυτή την φορά όμως, παραμένει εσώκλειστος στον Ναό Σαολίν και αποφοιτά με μεγάλη επιτυχία ώς μοναχός Σαολίν 34ης γενεάς.

Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Σιάνγκ είναι ο μοναδικός μοναχός Σαολίν στην Ελλάδα και είναι επίσημα αναγνωρισμένος από την Λαική Δημοκρατία της Κίνας, την Κρατική Ομοσπονδία Βουδισμού της Κίνας 中国佛教协会 και τον Ναό Σαολίν, διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Επίσης είναι επίσημα εξουσιοδοτημένος από τον Ηγούμενο του Ναού Σαολίν, Σι Γιόνγκ Σίν 释永信, για να λειτουργεί και να διατηρεί το Πολιτιστικό Κέντρο του Ναού Σαολίν στην Ελλάδα 希腊少林寺, όπως και να χρησιμοποιεί την επωνυμία και τα λογότυπα του Ναού Σαολίν.

Τέλος να σημειωθεί ότι από τον Μάρτιο του 2015 ο Δάσκαλος Σι Γιαν Σιάνγκ (释延向), ήταν ο πρώτος Ελληνας, και προσωπικός μαθητής του Δασκάλου Γου Ναν Φάνγκ (吴南方) στην Ακαδημία Γκού Λουίν Γκόνγκ Φου και το έφερε στην Ελλάδα για να διασώσει και να διαδώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παράδοση του αυθεντικού Σαολίν ΤσανΓουΓι (禅武医) και την κουλτούρα Γκου Λουίν Τσαν.

Εκτός από την διδασκαλία του στο Πολιτιστικό κέντρο, ο Δάσκαλος Σι Γιάν Σιάνγκ διοργανώνει επιδείξεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, εξορμήσεις στην φύση, διαλέξεις, και σεμινάρια με σκοπό την ολοκληρωμένη προώθηση των πολιτιστικών αξιών και της φιλοσοφίας της κουλτούρας του Σαολίν ΤσανΓουΓι.


Προφίλ Τεχνών

Το Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν ΤσανΓουΓι Ελλάδος, λειτουργεί από τις 26 Μαίου 2008. Ως πολιτιστικό κέντρο λειτουργεί από τις 26 Ιανουαρίου 2015 και βρίσκεται στην οδό Πρεβέζης 84-86, κοντά στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ Σεπολίων (300μ.) και Αττικής (500μ.), αλλά και του σταθμού του ΗΣΑΠ Αττικής (500μ.).

Στο πολιτιστικό μας κέντρο, εκτός από την διδασκαλία και την προώθηση του ολοκληρωμένου παραδοσιακού Σαολίν ΤσανΓουΓι γίνονται συχνά παρουσιάσεις - εκδηλώσεις και δρώμενα που αφορούν την κουλτούρα των Σαολίν όπως ενεργειακή θεραπευτική άσκηση Σαολίν ΤσανΓι (Τσι Γκόνγκ & Νέι Γκόνγκ), διαλογισμός (Τσαν), παραδοσιακή Κινέζική ιατρική, χορτοφαγική κουζίνα του ναού Σαολίν, μαθήματα κινεζικών, καλλιγραφίας, παραδοσιακό σερβίρισμα τσαγιού κ.α.).

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν ΤσανΓουΓι Ελλάδος, λειτουργεί τμήμα Τσεν Τάι Τσι και μια νέα για την Δύση πολεμική τέχνη το Γκού Λουίν Κουνγκ φου το οποίο προέρχεται από τον Ναό Σαολίν.Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Πρεβέζης 84-86, Σεπόλια
Τηλέφωνο: 211 4004494
Fax:
Κινητό: 6934290102
E-mail: shaolintemplegreece@gmail.com
Website: https://www.shaolintemplegreece.com/
Facebook: https://m.facebook.com/shaolintemplegreece/

Αναζήτηση

TCMA
JUDO
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
Satori
Ομοσπονδία Krav Maga
Ferrum Gym
Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
wushu4u
Αθλόπολις
Olympus
KRAV MAGA PERISTERI
Bujinkan Dojo Hellas
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική