Σοφά λόγια

Ο δρόμος συνεχίζει να εκτυλίσσεται επί μακρόν από την πόρτα που ξεκίνησε. Τώρα εμπρός μακριά έχει πάει ο δρόμος και εγώ οφείλω να βαδίσω στα χνάρια του, αν μπορώ, ακολουθόντας το με σθεναρό βήμα, μέχρι να ενωθεί με κάποια μεγαλύτερη οδό όπου πολλά μονοπάτια και νόστοι συναντώνται και τότε, προς τα που; Δεν μπορώ να πω. (Tolkien)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Α.Σ.ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Προφίλ Τέχνης

Ο Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών Ζίου Ζίτσου Καβάλας ιδρύθηκε το 1998 και από τότε μέχρι σήμερα είναι μέλος και συνεργάζεται με διάφορες Ομοσπονδίες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.
Στον Σύλλογο διδάσκονται οι τέχνες:

-jiu jitsu : ονομασία που αποτελείται από δύο λέξεις,jiu που σημαίνει απαλός ή απαλότητα και jitsu που σημαίνει τέχνη ή τεχνική.Θα αναρωτηθεί κανείς βέβαια πώς μπορεί μία μαχητική τέχνη να είναι απαλή.Η απαλότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με την ευγένεια και το σεβασμό που ο κάθε γνώστης του jiu jitsu δείχνει στον αντίπαλο του και με τέτοιο τρόπο ώστε αν και θα μπορούσε να τον τραυματίσει δεν θα το κάνει ποτέ.Μάλιστα υπάρχει ένα ρητό που λέει "Καλύτερος σαμουράι είναι αυτός που δεν τραβάει το σπαθί του ποτέ".

-iaido: γνωστή και ως "η τέχνη του τραβήγματος του σπαθιού" ταυτίζεται άμεσα με τους Ιάπωνες πολεμιστές που χαρακτηρίζονταν από ήθος,ανδρεία,πίστη και προπάντων έλλειψη φόβου όχι μόνο για τον αντίπαλο αλλά και για τον ίδιο τον θάνατο,τους λεγόμενος σαμουράι.

-temple boxing : τέχνη που αποτελείται από μια σειρά χτυπημάτων,λακτισμάτων και ρίψεων που ο ασκούμενος πρέπει να συνδυάζει ασταμάτητα και με συνεχή κίνηση του σώματος του.Πρόκειται για τεχνικές απλές και ρεαλιστικές.

Στόχος του Συλλόγου είναι η σωματική και πνευματική πρόοδος των ασκούμενων.

Προφίλ Δασκάλου

Ο δάσκαλος της σχολής είναι ο Χρήστος Μπαρμπέρης.Εξασκείται στις πολεμικές τέχνες από το 1974.Με μεγάλη εμπειρία στα παραδοσιακά συστήματα των πολεμικών τεχνών διδάσκει Jiu Jitsu, Temple Boxing και Iaido στη πόλη της Καβάλας. Κατέχει το 5ο νταν στο Ζίου Ζίτσου και το 3ο νταν στο Ιάιντο. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Α.Σ.ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣΑ.Σ.ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣΑ.Σ.ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣΑ.Σ.ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣΑ.Σ.ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣΑ.Σ.ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣΑ.Σ.ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣΑ.Σ.ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣΑ.Σ.ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣΑ.Σ.ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣΑ.Σ.ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 10, Γυμναστήριο Μουσικού Σχολείου, Καβάλα
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6936 302058
E-mail: barberis59@yahoo.gr
Website: http://www.jiujitsu-iai.com/index.htm
Facebook: http://www.facebook.com/Jiujitsu-temple-boxing-313196402115331/timeline/

Αναζήτηση

Bujinkan Dojo Hellas
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
TCMA
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
AIKIDO DOJO HERAKLION
Ομοσπονδία Krav Maga
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Αθλόπολις


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική