Σοφά λόγια

Η δράση κάνει τα λόγια περιττά.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ

Προφίλ Τεχνών

Το Πολιτιστικό και Αθλητικό Σωματείο ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1999 και επίσημα το 2002 στο Ηράκλειο. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γουσού – Κουνγκ Φου, που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο βασικός σκοπός του είναι η άθληση και η προσωπική βελτίωση του μελών του μέσα από την εξάσκηση στις κινέζικες παραδοσιακές πολεμικές τέχνες, η βελτίωση της υγείας, της συναισθηματικής κατάστασης, της αυτογνωσίας, της ικανότητας να αντεπεξέρχονται στη ζωή.
Στο Σύλλογο διδάσκονται:

1. Kung Fu
Το μοναδικό στην Ελλάδα και σπάνιο στυλ Long Fist Praying Mantis Kung Fu. Το Praying Mantis Fist (το στυλ του αλόγου της Παναγίας) ξεκίνησε από το βόρειο μοναστήρι Σαολίν και εξελίχθηκε κυρίως στην επαρχία Shandong της Κίνας πριν εξαπλωθεί στις γειτονικές επαρχίες, στην Ταιβάν και στην Κορέα. Πέρα από την αυτοάμυνα, τη φυσική κατάσταση, την ευλυγισία, τη δύναμη και την αντοχή, καλλιεργείται επίσης η ανάπτυξη της προσοχής, της συγκέντρωσης, της κίνησης και της ισορροπίας, της αντίληψης και της μνήμης, ικανότητες πολύ χρήσιμες για τη ζωή μας. Όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να εκπαιδευτούν στο Iron Palm Qigong, που είναι η σκλήρυνση των άκρων με σκοπό τη δημιουργία της «Σιδερένιας Γροθιάς».

Παιδικά Τμήματα:
Μικροί Γερανοί (Ηλικίες: 4-6): Μαθαίνουν τις βασικές αρχές του Kung Fu μέσα από το παιχνίδι, με έμφαση στην ευλυγισία και στην ενδυνάμωση.
Μικροί Τίγρεις (Επίπεδα 1-3, ηλικίες 6-13 ετών, ): Εκμάθηση του συστήματος, τόσο των αρχών και των τεχνικών του στυλ, όσο και της μάχης.
Μικροί Δράκοι (Επίπεδα 4 και πάνω, ηλικίες 6-13): Προχωρημένο παιδικό τμήμα, συμμετοχή σε αγώνες.
Νέοι και Ενήλικες:
Kung Fu: Τμήματα Νέων και Ενηλίκων (από 14 και πάνω): Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες

2. Αυτοάμυνα, Sanshou, Qingda
Οι Παρασκευές είναι αφιερωμένες στην εφαρμογή τεχνικών μάχης και στο άθλημα Τσιντά, το οποίο δημιουργήθηκε από τα παραδοσιακά στυλ Κουνγκ Φου. Είναι ένα άθλημα που συνδυάζει γροθιές, λακτίσματα και ρίψεις του αντιπάλου. Όσοι/ες δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να αφιερώσουν για το Κουνγκ Φου μπορούν να έρχονται μόνο τις Παρασκευές και να αθλούνται στο Τσιντά.

3. Qi Gong (Τσι Κουνγκ)
Το Τσι Κουνγκ είναι μια θεραπευτική μέθοδος απορρόφησης και καλλιέργειας του Qi (Τσι), της ζωτικής ενέργειας, που ενυπάρχει στον καθένα μας και που, όταν ρέει στο σώμα χωρίς στασιμότητα (κάτι που ο ασκούμενος μπορεί με την εξάσκηση να το νοιώθει!), χαρίζει ζωτικότητα και θωρακίζει την υγεία.
Στη Σχολή μας διδάσκουμε το Tian-Jue Qigong (Το Τσι Κουνγκ της Μακροζωίας), το οποίο έχει τις ρίζες του στον 12ο αιώνα και προέρχεται από το Μοναστήρι Dragon Gate του Wudang. Η Σπουδή σ’ αυτό χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα και μπορεί να το διδαχτεί κανείς ανά επίπεδο ατομικά κατόπιν συνεννοήσεως. Ο Μάνος Ταμιωλάκης, που είναι μαθητής του φημισμένου μεγάλου Δασκάλου και θεραπευτή Zhou Ting-Jue (81ετών). Έχει μαθητές στο Τσι Κουνγκ σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, μια και είναι ο μοναδικός στην Ευρώπη που έχει άδεια από τον ίδιο το Δάσκαλο να διδάξει αυτό το σύστημα Τσι Κουνγκ.

4.Tai Chi Chuan (Yang)

Η οικογένεια Yang εμπλέκεται αρχικά στη μελέτη του Tai Chi Chuan (taijiquan) στις αρχές του 19ου αιώνα. Ο ιδρυτής του στυλ ήταν ο Yang Luchan (楊 露 禪, 1799-1872), ο οποίος διδάχτηκε από τον Chen Chan-Hsing από το 1820 και μετά. Ο Yang δημιούργησε τη δική του εκδοχή του Τάι Τσι, η οποία ονομάστηκε T’ai Chi Chuan Yang.

Πρόκειται για ένα σύστημα ήπιας άσκησης, σχεδόν διαλογιστικής σε κίνηση, που θεραπεύει και αποτρέπει ασθένειες μέσω της αναζωογόνησης των ζωτικών οργάνων του σώματος, εάν ασκείται τακτικά και με ακρίβεια. Είναι μια σειρά συνεχών ρυθμικών βηματισμών σε αρμονική κίνηση και πάντα σε συνδυασμό με την αναπνοή. Όσο πιο αργή είναι η εξάσκηση, τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη. Η σημαντική αρχή της τέχνης είναι η σωστή δόμηση του σώματος, η χαλάρωση και η χρησιμοποίηση της πρόθεσης. Πίσω από την αρμονία και την ομορφιά του Τάι Τσι υπάρχει παράλληλα και η μαχητική αξία των κινήσεων του. Το Tai Chi Chuan ενθαρρύνει το διαλογισμό σε κίνηση, ενώ βοηθά να ρέει το Τσι (Chi: το ζωτικό ρευστό, η «βιοενέργεια») μέσα στο σώμα. Λόγω του ήπιου ρυθμού εξάσκησης είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες (και για μεγαλύτερες), αφού ευνοεί την υγεία και τη μακροζωία. Διδάσκει ο Μάνος Ταμιωλάκης


5. Bagua Zhang (Η παλάμη των Οκτώ Τριγράμμων)
Η πρακτική του περπατήματος σε κύκλο είναι χαρακτηριστική στο Ba Gua Zhang. Οι ασκούμενοι περπατούν κυκλικά σε διάφορες χαμηλές θέσεις κοιτώντας προς το κέντρο του κύκλου, ενώ περιοδικά αλλάζουν κατεύθυνση, καθώς εκτελούν τις τεχνικές. Οι μαθητές μαθαίνουν αρχικά ευελιξία και σωστή ευθυγράμμιση του σώματος μέσα από τις βασικές ασκήσεις και στη συνέχεια προχωρούν σε πιο σύνθετες φόρμες και σε πιο εσωτερικούς τρόπους παραγωγής δύναμης και ενέργειας. Το Bagua Zhang είναι γνωστό για τη δυνατότητα που δίνουν οι τεχνικές του ώστε να μπορεί ο ασκούμενος να μάχεται πολλούς αντιπάλους ταυτόχρονα και είναι κατάλληλο και για άτομα μεγάλης ηλικίας.

6. Shiatsu (Σιάτσου)
Θεραπεία: Αν έχετε πόνους στη μέση, στη λεκάνη, στο λαιμό κλπ. ή έχετε «βαρύ» συναίσθημα ή πονοκεφάλους ή απλά νοιώθετε ότι χρειάζεστε ενεργοποίηση και φροντίδα τότε το Σιάτσου είναι η κατάλληλη μέθοδος θεραπείας για σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για θεραπευτικές συνεδρίες.
Εκπαίδευση: Αν πάλι θέλετε να εκπαιδευτείτε στο Σιάτσου από την πλέον καταξιωμένη και έμπειρη δασκάλα Ane Grimseth, εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σιάτσου για αρκετά χρόνια, ρωτήστε μας γι’ αυτό. Η εκπαίδευση οδηγεί σε πιστοποίηση μετά από εξετάσεις, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σιάτσου.

Προφίλ Δασκάλου

Ο δάσκαλος Μάνος Ταμιωλάκης έχει 28 χρόνια εμπειρία στο Kung Fu (τα 15 από αυτά διδάσκει) και παράλληλα είναι Κοινωνιολόγος με επιπρόσθετες σπουδές στα Παιδαγωγικά (ΑΣΠΑΙΤΕ), στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στη Συμβουλευτική. Επίσης έχει 15 χρόνια εμπειρία στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, γι’ αυτό και μπορεί να προσαρμόζει την εκμάθηση των παραπάνω πολεμικών τεχνών στις ιδιαίτερες ανάγκες του καθένα, είτε είναι παιδί είτε είναι προχωρημένης ηλικίας, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η αυθεντικότητα και η παράδοση της τέχνης. Είναι πιστοποιημένος προπονητής Κουνγκ Φου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πρακτικός Σιάτσου.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λεβήνου 71 (πρώην Γυμναστήριο ΑΡΜΟΝΙΑ) Θέρισσος, Ηράκλειο
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6944322432
E-mail: kallirroon@yahoo.gr
Website: http://www.shaolinkungfu.gr
Facebook:

Αναζήτηση

Satori
Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
Olympus
Bujinkan Dojo Hellas
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
TCMA
Αθλόπολις
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
KRAV MAGA MALEH
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Ομοσπονδία Krav Maga
Ferrum Gym
KRAV MAGA PERISTERI
JUDO


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική