Σοφά λόγια

Όλα όσα έχουν αρχή έχουν και τέλος. Συμφιλιώσου με αυτό και όλα θα πάνε καλά. (Βούδας)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

SHITOKAI GREECE

Προφίλ Τέχνης

O Κenwa Mabuni, ιδρυτής (ryuso) του Shito Ryu Karate Do, γεννήθηκε στην πόλη Shuri της Οkinawa στις 14 Νοεμβρίου 1889. Η Okinawa είναι το μεγαλύτερο από το σύμπλεγμα νησιών Ryukyu που βρίσκονται νοτιο-δυτικά της Ιαπωνίας.Οι δύο τεχνοτροπίες το Shuri-te (γραμμικές κινήσεις) και το Naha-te (κυκλικές κινήσεις), αποτελέσαν την βάση για το σύστημα που δημιούργησε αργότερα ο Kenwa Mabuni. Aρχικά ονομάστηκε Hanko Ryu (μαλακό - σκληρό στυλ) και μεταγενέστερα Shito Ryu.Το Shito Ryu Karate Do αποτελεί την καλύτερη σύνδεση με την παράδοση του καράτε αφού διατηρεί αμετάβλητα τα στοιχεία των δύο κυρίαρχων σχολών της Okinawa, Shuri-te, Naha-te και Kobudo (όπλα). Είναι το σύστημα με τα περισσότερα Kata και ένα από τα τέσσερα μεγάλα και αναγνωρισμένα στυλ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε.Στον Α.Σ Περιστερίου που ιδρύθηκε το 1992 και είναι αναγνωρισμένος από την Γ.Γ.Α. με φίλαθλη ιδιότητα, λειτουργούν καθημερινά τμήματα Κarate (Shito ryu) και Iaido (Tamiya ryu - Seitei).

Προφίλ Δασκάλου
Ο Γιώργος Πελέκης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις πολεμικές τέχνες το 1985, σε μια εποχή άνθησης του είδους στον Ελλαδικό χώρο.Η πρώτη του επαφή ήταν με το Κajukenbo (Hawaiian style) και αργότερα με το Ed Parker’s Kenpo Karate (American style) όπου κατέχει τον βαθμό Μαύρη Ζώνη 2ο Dan.

Aναζητώντας την παράδοση οδηγήθηκε στο Ιαπωνικό παραδοσιακό Καράτε και στο Shito ryu, το 1996. Έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε πολλά Πανελλήνια και Διεθνή Πρωταθλήματα και έχει επίσης παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια με παγκοσμίου φήμης δασκάλους. Έχει διδάξει σε σεμινάρια πολεμικών τεχνών, έχει εκπαιδεύσει στην αυτοάμυνα ομάδες V.I.P. Protection, Σώματα Ασφαλείας και έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες επιδείξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πολλοί από τους μαθητές - αθλητές που προπονούσε διακρίθηκαν σε Διασυλλογικά, Πανελλήνια, Βαλκανικά, Διεθνή Πρωταθλήματα και ήταν μέλη της Εθνικής Ομάδας Καράτε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι οι μαθητές του που πέρασαν στο επίπεδο της διδασκαλίας.

Τιμήθηκε αρκετές φορές σαν αθλητής αλλά και προπονητής από δήμους και οργανώσεις, τόσο για το ήθος, όσο και για την προσφορά του στον χώρο των πολεμικών τεχνών και δεν είναι λίγες οι φορές που τα Μ.Μ.Ε. (τηλεόραση, περιοδικά) έχουν ασχοληθεί με το πρόσωπο και το αντικειμενό του, ενώ την περίοδο 1997-1999, παρουσίαζε σε τηλεοπτικό σταθμό εβδομαδιαία εκπομπή με τίτλο "Πολεμικές Τέχνες".
Τον Ιούνιο του 2001 κατέκτησε επιτυχώς τον βαθμό του 3ου Dan στο Shito ryu Karate do (Hayashi-Ha style).

To 2006, συνάντησε τον παγκοσμίου φήμης Ελληνοαυστραλό δάσκαλο Con Kassis, προσωπικό μαθητή του Soke Kenei Mabuni από το 1987. Έγινε αποδεκτός από τον Sensei Kassis σαν μαθητής του, ακολουθώντας πιστά την γραμμή Mabuni, ένα γεγονός που άλλαξε την ζωή του καθοριστικά εφόσον η αγάπη και η αφοσιωσή του στο Shito ryu Karate, έγινε ακόμη πιο έντονη.

Τον Ιανουάριο του 2008 στην Οσάκα, έγινε δεκτός στο προσωπικό dojo του Soke Kenei Mabuni και του δόθηκε αποκλειστικά η άδεια να εκπροσωπεί στην Ελλάδα την οικογένεια Mabuni και το όνομα "Yoshukan", κατόπιν σύστασης του Sensei Con Kassis. Εξετάστηκε προσωπικά από τον Soke Kenei Mabuni κατά την διάρκεια εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ιαπωνία τον Απρίλιο του 2009 και του απονεμήθηκε ο βαθμός του 4ου Dan.Τον Απρίλιο του 2013 και στο ίδιο dojo, στο "Yoshukan" Honbu (αρχηγείο) στην Οσάκα, ξαναεξετάστηκε από τον Soke Kenei Mabuni κατακτώντας επιτυχώς το 5ο Dan.

Στην Σιγκαπούρη τον Δεκέμβριο του 2014 του απονεμήθηκε από την World Shito-ryu Karate-do Federation ο τίτλος jun-Shihan έπειτα από εξετάσεις κατά την διάρκεια του Πανασιατικού Πρωταθλήματος.Στις 3 Μαΐου 2017 και ενώ βρισκόταν για μια ακόμη φορά στην Ιαπωνία με ομάδα μαθητών του για προπόνηση στο θρυλικό "Yoshukan" dojo στην Οσάκα, με αισθητή μεν την απουσία του Soke Kenei Mabuni που απεβίωσε στις 19 Δεκεμβρίου 2015, εξετάστηκε παρουσία τους από τον γιο του και συνεχιστή του Shito-ryu Karate-do, Soke Kenyu Mabuni, για τον βαθμό του 6ου Dan καταφέρνοντας να περάσει επιτυχώς.

Ο Γιώργος Πελέκης είναι επίσημος εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Shito-ryu Karate-do (WSKF) στην Ελλάδα, ενώ σε καθημερινή βάση διδάσκει σε αθλητικό σύλλογο στο Περιστέρι, Shito ryu Karate do και Tamiya ryu - ZNKR Iaido (Ιαπωνική Ξιφασκία). Επίσης κατέχει τον βαθμό του 5ου Dan Iaido και είναι μέλος της Τεχνικής και Εξεταστικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Kendo-Iaido.


Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

SHITOKAI GREECESHITOKAI GREECESHITOKAI GREECESHITOKAI GREECESHITOKAI GREECESHITOKAI GREECESHITOKAI GREECESHITOKAI GREECESHITOKAI GREECESHITOKAI GREECESHITOKAI GREECESHITOKAI GREECESHITOKAI GREECESHITOKAI GREECESHITOKAI GREECE

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Πανουργιά 28, Περιστερι
Τηλέφωνο: 2105771989
Fax:
Κινητό: 6944734065
E-mail: shitoryugreece@gmail.com
Website: http://shitoryugreece.com
Facebook: https://www.facebook.com/shitoryuyoshukandojo?fref=ts

Αναζήτηση

TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
KRAV MAGA MALEH
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
Αθλόπολις
JUDO
TCMA
AIKIDO DOJO HERAKLION
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Olympus
KRAV MAGA PERISTERI
Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
Bujinkan Dojo Hellas
Ομοσπονδία Krav Maga
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική