Σοφά λόγια

Η δράση κάνει τα λόγια περιττά.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

ZEN CENTER ATHENS

Προφίλ Τέχνων

Ταεκβοντό: Eίναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό άθλημα της Κορέας. Αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης έγινε επίσημο Ολυμπιακό αγώνισμα.Στα κορεάτικα “Tae” σημαίνει «τεχνική ποδιών», “Kwon” σημαίνει «τεχνική χεριών» και “Do” σημαίνει «Δρόμος».

Ιάιντο: Η εξάσκηση της τέχνης συνίσταται στην εκτέλεση kata, τυποποιημένων ασκήσεων με προδιαγεγραμμένη δομή και εξέλιξη.
H βασική δομή ενός κάτα αποτελείται από τέσσερα μέρη:
• Nukitsuke: ξιφούλκηση και κόψιμο κρατώντας το ξίφος με το ένα χέρι,
• Kiritsuke: αποφασιστικό κόψιμο κρατώντας το ξίφος με τα δύο χέρια,
• Chiburui: αποτίναξη και καθαρισμός του αίματος από την λάμα, και
• Noto: επαναφορά του ξίφους στην θήκη.
Σ’ αυτό το βασικό πλαίσιο εμφανίζονται διάφορες παραλλαγές όπως, απόκρουση μιας επίθεσης και ακολούθως κόψιμο του αντιπάλου, κτύπημα του αντιπάλου με την λαβή του ξίφους πριν την ξιφούλκηση, αντιμετώπιση δύο, τριών ή τεσσάρων αντιπάλων κ.α.

Κέντο: Eίναι η τέχνη της Ιαπωνικής σπαθασκίας και ετυμολογικά σημαίνει “ο δρόμος του σπαθιού” (Ken=σπαθί, Do=δρόμος). Στο Kendo εκπαιδεύεσαι να παρατηρείς τις κινήσεις του αντιπάλου σου, να αντιδράς άμεσα και να χρησιμοποιείς το μυαλό και το σώμα σου εκμεταλλευόμενος κάθε παρουσιαζόμενη ευκαιρία για επίθεση. Μέσα από την εξάσκηση στο Kendo μαθαίνεις να αντιλαμβάνεσαι το περιβάλλον, να αναγνωρίζεις καταστάσεις και, διατηρώντας κατάσταση ετοιμότητας, να αντιδράς άμεσα στα συμβαίνοντα και να λαμβάνεις γρήγορες και σωστές αποφάσεις. Οι τεχνικές του Kendo ακολουθούν αυστηρούς κανόνες και απαιτούν την ύπαρξη ενότητας μεταξύ σώματος, πνεύματος και shinai, προκειμένου να θεωρηθεί μια ενέργεια επιτυχής (Ippon) και να μετρήσει ως νίκη.

Τζόντο: Jo-do σημαίνει “ο δρόμος του ξύλινου ραβδιού” (Jo=ξύλινο ραβδί, Do=δρόμος/ατραπός).Οι ασκούμενοι στην τέχνη ονομάζονται Jodokas και χρησιμοποιούν το Jo (κυλινδρική ξύλινη ράβδος μήκους περίπου 128cm, πάχους μεταξύ 2,4 – 2,6cm και βάρους περίπου 550gr) προκειμένου να αντιμετωπίσουν κατά κανόνα το Tachi (Ιαπωνικό σπαθί) με την μορφή του Bokuto (ξύλινο σπαθί).

Αϊκίντο: Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ακολουθεί τις μεθόδους εκπαίδευσης των παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών στα πλαίσια της σύγχρονης κοινωνίας και τονίζει την πνευματική ανάπτυξη. Το Αϊκίντο δεν είναι άθλημα και ως εκ τούτου, δεν έχει αγώνες. Αναπτύσσει πραγματική δύναμη με σφυρηλάτηση του μυαλού και του σώματος. Οι τεχνικές του βασίζονται σε φυσικές κινήσεις χωρίς αδικαιολόγητη πίεση στο σώμα και ως εκ τούτου άνδρες, γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι μπορούν να ασκηθούν σε αυτό.
Στη σχολή λειτουργεί τμήμα ΖΕΝ με πρακτική εξάσκηση στο Zazen που ονομάζεται ο τύπος του στοχασμού και της αυτοσυγκέντρωσης, με μια λέξη, του διαλογισμού στην καρδιά της ZEN πρακτικής. Ουσιαστικά, zazen ονομάζουμε τη μελέτη του εαυτού. Η λέξη Ζazen, ένας ιαπωνικός όρος που εκλατινίστηκε προκύπτει από τις λέξεις Za –που σημαίνει κάθομαι- και Zen –που σημαίνει διαλογίζομαι και συγκεντρώνομαι.

Προφίλ Δασκάλων

Ο Κωνσταντίνος Σγουμπόπουλος άρχισε να ασχολείται με το Tae Kwon Do το 1986 με Δάσκαλο τον Σταμάτη Κάσση και παρέμεινε μαζί του μέχρι το 2001 έχοντας 3 Dan και διδάσκοντας στη Σχολή του.Κατόπιν, συνέχισε στην Αθλητική Ομοσπονδία Tae Kwon Do (δίνοντας ξανά εξετάσεις) η οποία εκπροσωπεί το International Tae Kwon Do Federation και μέχρι σήμερα κατέχει 5 Dan. Είναι International Tae Kwon Do Instructor από το 2008 και έχει λάβει μέρος σε πανελλήνια πρωταθλήματα έχοντας κατακτήσει τέσσερις φορές θέση στην πρώτη τριάδα. Εχει λάβει μέρος επίσης σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχοντας κατακτήσει πέντε θέσεις στην πρώτη τριάδα και μία τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012. Επίσης, εξασκείται στην πρακτική της Zazen από το 2001 και της Satyananda Yoga από το 2003 και στο Iaido από το 2008 όπου και κατέχει το βαθμό 2 Dan.Ο Ανδρέας Μαρκοκωνσταντίνος είναι τελειόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας με ειδικότητα στο Tae Kwon Do (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών). Ασχολείται με το άθλημα του Tae Kwon Do από το 1996 και είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 4 dan Taekwon-do ITF.

Ο δάσκαλος του Ιάιντο στο Zen Center είναι ο Σπύρος Γ. Δροσουλάκης, Iaido 5 dan, Kendo 3 dan, Karate Shotokan 4 dan, μαθητής του Oda Katsuo sensei, Iaido hanshi 8 dan, Kendo kyoshi 7 dan, από την Shizuoka, Japan.
Ξεκίνησε την πορεία του στο Budo το 1981, με την εξάσκηση στο Shotokan Karate. Ασκείται στο Iaido από το 2000 και στο Kendo από το 2006. Έχει επίσης, για μικρό διάστημα, ασκηθεί στο Aikido. Είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής sensei του Furyu Dojo Athens (2002), όπου επίσης διδάσκει Iaido & Kendo. Τέλος μέσα από την εξάσκηση του στις Πολεμικές Τέχνες έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ιαπωνική κουλτούρα και τέχνες γενικότερα.

Ο δάσκαλος Κέντο και Τζόντο στο Zen Center είναι ο Μιχάλης Παδράς (Iaido 4 dan, Kendo 3 dan, Jodo 1 dan).Στην διδασκαλία του Τζόντο στη σχολή συμμετέχεικαι ο Γιάννης Γερμάνης (Jodo 1 Dan, Iaido 3 dan, Kendo 1 dan).

Ο δάσκαλος Αϊκίντο είναι ο Πέτρος Μουλαγιάννης,4. Dan Aikikai. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες το 1989, σε ηλικία 18 ετών, εξασκούμενος στο Shotokan Karate (κάτοχος 1ου dan), μέχρι την ημέρα που γνώρισε την τέχνη του Aikido, η οποία αμέσως τον κέρδισε λόγω της φιλοσοφίας της, της αρμονικής της κινησιολογίας και της πληρότητας των τεχνικών της.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

ZEN CENTER ATHENSZEN CENTER ATHENSZEN CENTER ATHENSZEN CENTER ATHENSZEN CENTER ATHENSZEN CENTER ATHENSZEN CENTER ATHENSZEN CENTER ATHENSZEN CENTER ATHENSZEN CENTER ATHENSZEN CENTER ATHENS

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Βασιλικής 2 & Λιμπονά, Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Αθήνα
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό:
E-mail: info@zencenterathens.gr
Website: http://www.zencenterathens.com
Facebook: https://www.facebook.com/zencenterathens

Αναζήτηση

AIKIDO DOJO HERAKLION
Challenger custom sportwear
Bujinkan Dojo Hellas
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αθλόπολις
Είδη Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων
Ομοσπονδία Krav Maga
TCMA
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική