Σοφά λόγια

Όταν κάποιος είναι πρόθυμος και ενθουσιώδης, τότε οι θεοί σμίγουν μαζί του. (Αισχύλος)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Α.Σ. ΑΕΝΑΟΝ ΑΘΗΝΩΝ- SHORINJI RYU KARATE

Προφίλ Τέχνης

Η ονομασία “Shorinji Ryu” αποτελείται από τις ιαπωνικές λέξεις Sh(a)o (少) (Μικρό), Rin (林)(Δάσος), Ji (寺) (Ναός) και την λέξη Ryu (流) (Σχολή ή Στυλ). Δηλαδή, “Shorinji Ryu” στα ιαπωνικά είναι “Η Σχολή Του Ναού Του Μικρού Δάσους”. Στα Κινέζικα το “Shorinji” (少林寺), σημαίνει Shaolin Temple δηλαδή “Ο Ναός Των Σαολίν”. Και στα Ιαπωνικά και στα Κινέζικα η ονομασία έχει την ίδια ουσία απλά διαφορετική μετάφραση. Και στις δύο περιπτώσεις το όνομα παραπέμπει στον Ναό Των Σαολίν. (στην φωτογραφία παρατηρούμε το ναό των Shaolin στα βουνά Songsan στην Κίνα, όπου τα γράμματα πάνω από την πύλη γράφουν shorinji αλλά ανάποδα, καθώς στην Κίνα και Ιαπωνία διαβάζουν από τα δεξιά προς τα αριστερά).

Προφίλ Δασκάλου

Ο Δημήτρης Σόρκος γεννήθηκε το 1971, στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον στίβο, ενώ παράλληλα εντάχθηκε και στην “οικογένεια” των πολεμικών τεχνών. Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλά πρωταθλήματα, σε Ελλάδα και εξωτερικό, κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες επιδείξεις, ενώ έχει διδάξει και συνεχίζει να διδάσκει σε σεμινάρια. Η αγωνιστική του δράση σταμάτησε το 1998.Η – 30ετής, πλέον – διαδρομή του Renshi Δημήτρη Σόρκου στον χώρο των πολεμικών τεχνών ξεκίνησε το 1984, όταν άρχισε να προπονείται με τους δασκάλους Γιώργο Ελευσινιώτη και Μπάμπη Πολυχρονόπουλο, στο American Karate System (American Karate Association). Μέχρι σήμερα, εκτός από τα τακτικά μαθήματα στο Dojo, o Renshi Δημήτρης Σόρκος παρακολουθεί και διδάσκει στα σεμινάρια του συστήματος που διεξάγονται στην Γερμανία.Κατέχει τον βαθμό του 6ο Dan από τον Shihan Bill Marsh και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του Renshi.


Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Α.Σ. ΑΕΝΑΟΝ ΑΘΗΝΩΝ- SHORINJI RYU KARATEΑ.Σ. ΑΕΝΑΟΝ ΑΘΗΝΩΝ- SHORINJI RYU KARATEΑ.Σ. ΑΕΝΑΟΝ ΑΘΗΝΩΝ- SHORINJI RYU KARATEΑ.Σ. ΑΕΝΑΟΝ ΑΘΗΝΩΝ- SHORINJI RYU KARATEΑ.Σ. ΑΕΝΑΟΝ ΑΘΗΝΩΝ- SHORINJI RYU KARATEΑ.Σ. ΑΕΝΑΟΝ ΑΘΗΝΩΝ- SHORINJI RYU KARATE

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Νεμέσεως 12, Άγιος Νικόλαος, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 8660604
Fax:
Κινητό: 6972237690
E-mail:
Website: http://shorinji-ryu.gr/
Facebook:

Αναζήτηση

Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
AIKIDO DOJO HERAKLION
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Αθλόπολις
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Bujinkan Dojo Hellas
Ομοσπονδία Krav Maga
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
TCMA


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική