Σοφά λόγια

Οι σοφοί μαθαίνουν από την αναποδιά, οι ανόητοι την επαναλαμβάνουν.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

CHOROS CENTER

Προφίλ Τέχνης

Το Tai Chi Chuan, αν και ξεκίνησε ως πολεμική τέχνη στην Κίνα, υιοθέτησε εξ αρχής ενεργειακές αντιλήψεις της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής. Μέσα από μια ιδιαίτερη πορεία εξελίχθηκε στη σημερινή του μορφή, η οποία:
δεν απαιτεί κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης και ικανότητας,
δίνει ίση αξία στην ακινησία και την κίνηση,
αντιλαμβάνεται το σώμα ως σύνολο το οποίο περιέχει ζωτική ενέργεια, το Τσι, που κυλάει μέσα σε διαύλους (τους μεσημβρινούς).
Η βασική λειτουργία των ασκήσεων του Tai Chi Chuan είναι να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη ροή της ενέργειας αυτής σε μια διαρκή εναλλαγή των δύο ποιοτήτων της, του yin και του yang. Αυτό καλλιεργείται τόσο με ακίνητες στάσεις όσο και με απαλές κινήσεις αδιάκοπης ροής, που απελευθερώνουν το σώμα από την ένταση και την ανησυχία. Οι σχεδόν χορευτικές αυτές κινήσεις, μπορεί να είναι είτε αργές είτε ταχείες και «εκρηκτικές».
Στην σχολή μας εξασκούμε το παραδοσιακό Chen Tai Chi Chuan, με τον τρόπο του Grand Master Chen Xiaowang καθώς και τις παραδοσιακές φόρμες Qi Gong (Αγρια Χήνα-DaYan και τα 8 Μεταξωτά-8 Pieces of Brocade)

Προφίλ Δασκάλου

Ο Γιώργος Παυλίδης ξεκίνησε την εξάσκησή του στις πολεμικές τέχνες (Wing Chun) το 1986.
Το 1989 ήρθε σε επαφή με το Tai Chi Chuan, το Qi Gong  και τον διαλογισμό, με τα οποία ασχολείται συστηματικά έως σήμερα. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του με τον Πέτρο Κουρόπουλο και τη συνέχισε με πολλούς δασκάλους, σε σεμινάρια στην Ελλάδα, την Κίνα και πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις.
Από το 1997 καλλιεργεί το Chen Tai Chi με τον Grand Master Chen XiaoWang, του οποίου οργανώνει και τά σεμινάρια στην Ελλάδα. Από το 1995 διδάσκει συστηματικά Tai Chi και διαλογισμό σε δραματικές σχολές, θεατρικές ομάδες, ομάδες χορού, καθώς και σε σεμινάρια στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Κατέχει το 5ο Duan στο σύστημα αξιολόγησης ικανοτήτων της Κινέζικης ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών. Έχει γίνει δεκτός σαν εσωτερικός μαθητής του Grand Master Chen XiaoWang σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα  στο Chengiagou τον Μάρτιο του 2010.
Η Ανατολή Καραμανίδου ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στο Tai Chi Chuan το 1996 με τον Πέτρο Κουρόπουλο  και στην συνέχεια, από το 2000, με τον Grand Master Chen Xiaowang. Έχει γίνει δεκτή σαν εσωτερική μαθήτρια του Grand Master Chen XiaoWang σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στο Chengiagou τον Μάρτιο του 2010. Το 2003 ξεκίνησε την εκπαίδευσή του ως θεραπευτής στη μέθοδο ψυχοθεραπείας - διαλογισμού Time Therapy υπό την καθοδήγηση του Manuel Schoch, ιδρυτή της μεθόδου. Από το 2005 εκπαιδεύτηκε ως θεραπεύτρια της μεθόδου ψυχοθεραπείας - διαλογισμού Time Therapy με τον ιδρυτή της Manuel Schoch.

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

CHOROS CENTERCHOROS CENTERCHOROS CENTERCHOROS CENTERCHOROS CENTERCHOROS CENTER

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Πολυκλείτου 1 και Βύσσης, Μοναστηράκι
Τηλέφωνο: 210 6432723
Fax:
Κινητό: 6942 410438
E-mail: info@choros-space.gr
Website: http://www.choros-space.gr/choros-space/p28/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE.html
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Choros-space-Tune-in/139763139411274

Αναζήτηση

ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Bujinkan Dojo Hellas
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
AIKIDO DOJO HERAKLION
Ομοσπονδία Krav Maga
Αθλόπολις
TCMA


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική