Σοφά λόγια

Όλα όσα έχουν αρχή έχουν και τέλος. Συμφιλιώσου με αυτό και όλα θα πάνε καλά. (Βούδας)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Α.Σ ΑΤΡΑΠΟΣ

Στον Α.Σ. Ατραπό διδάσκονται οι εξής πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα

WuShu : Η Κινέζικη πολεμική τέχνη στην πιο παραδοσιακή και αυθεντική της μορφή. Το WU SHU σήμερα προκαλεί και μυεί προσελκύοντας όλο και πιο πολλούς ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλλου δίνοντάς τους υψηλή τεχνική δομή, εκγύμναση του σώματος και ψυχική ισορροπία. Τα τρία πρόσωπα του WU SHU είναι το Ναν Τσουάν (νότια γραθιά), Τσάνγκ Τσουάν (βόρεια γροθιά) και Ταϊ τσι Τσουάν (εσωτ. γροθιά), που έχουν βασική, μεσαία και πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Επίσης περιέχει φόρμες με ή χωρίς παραδοσιακά όπλα.

Sanda : Το μαχητικό σπορ San Shou σε πολλούς γνωστό ως Sanda, είναι το επίσημο άθλημα πλήρης επαφής του μοντέρνου WU SHU και καλλιεργείται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία WU SHU (IWUF) ανά τον κόσμο. Το San Shou μεταφράζεται ως «χέρι χωρίς όρια» και αναφέρεται στην ελεύθερη πάλη. Οι κανόνες του συστήματος σχεδιάστηκαν σύμφωνα με την πιο ακριβή προσομοίωση πραγματικής μάχης και οι αγώνες San Shou τελούνταν σε μια ανυψωμένη πλατφόρμα που ονομάζεται « Lei Tai». Ιστορικά τη συναντάμε στην Κίνα αιώνες πίσω, όπου εκεί γίνονταν οι αγώνες πρόκλησης, αγώνες χωρίς κανόνες μόνο με γυμνά χέρια ή με όπλα, που συχνά κατέληγαν στο θάνατο ή σε σοβαρό τραυματισμό.

Muay Thai : Το Muay Thai ή Thai boxing (κατά την δυτική του ονομασία), στη γλώσσα μας Ταϊλανδέζικη Πυγμαχία, είναι η εθνική πολεμική τέχνη και πολιτιστική κληρονομιά της Ταϊλάνδης, τόσο παλιά όσο και η ιστορία της χώρας. Δημιουργήθηκε για την προάσπιση της ελευθερίας του ταϊλανδέζικου λαού και την αυτοάμυνα των πολεμιστών Thai στις δύσκολες περιόδους των πολέμων, για να εξελιχθεί στο σήμερα σε ένα άθλημα με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο, και με αξιώσεις Ολυμπιακής συμμετοχής στο άμεσο μέλλον.

Tai Chi : Το Tai Chi ή πιο ολοκληρωμένα Tai Chi Chuan είναι μια πολεμική τέχνη που έχει τις ρίζες της στην Κίνα. Στις μέρες μας παρ’ όλα αυτά είναι περισσότερο γνωστή σαν ένας εναλλακτικός τρόπος άσκησης που προσφέρει υγεία, χαλάρωση και πνευματική διαύγεια. Για να ασκηθεί κανείς στο Tai Chi δεν απαιτείται να έχει μια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση και ευλυγισία. Ούτε η ηλικία αποτελεί πρόβλημα. Με λίγα λόγια σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να το παρακολουθήσει. Σε αντίθεση με άλλες σωματικές πρακτικές που αποκλείουν σταδιακά τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, στην περίπτωση του Tai Chi η απόλαυση και ικανοποίηση που μπορεί να αντλήσει κανείς από αυτό αυξάνεται και βαθαίνει με την πάροδο του χρόνου.

Προφίλ Δασκάλου

Ο προπονητης του Α.Σ Ατραπός είναι ο Γεωργίου Κώσταντίνος, ξεκίνησε την εξάσκηση του στο Kungfu το 1989 σε ηλικία 11 ετών με προπονητή τον κ. Σταμούλη Λάμπρο. Το 1994 εκπαιδεύτηκε στο ShitoRyu Karate Do έως το 2000 όταν πήρε και τον βαθμό της Mαύρης Zώνης και 2 Dan, με αρκετές διακρίσεις στο αγωνιστικό Karate και στο Semi Contact. Από το 2000 έως και σήμερα ασχολείται με το Muay Thai και το Wushu Kungfu και κυρίως με το Sanda (αγωνιστικό kungfu). Έχει κατακτήσει αρκετές φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, και έχει πολλές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι Πτυχιούχος Προπονητής αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του Sanda στην Ελλάδα και Πανευρωπαϊκός Διαιτητής - Κριτής του Sanda.


Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Α.Σ ΑΤΡΑΠΟΣΑ.Σ ΑΤΡΑΠΟΣΑ.Σ ΑΤΡΑΠΟΣΑ.Σ ΑΤΡΑΠΟΣΑ.Σ ΑΤΡΑΠΟΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Μπακνανά 45Α, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο: 210 9015331
Fax:
Κινητό: 6946917463
E-mail: info@kungfu-atrapos.gr
Website: http://www.kungfu-atrapos.gr/index.php
Facebook: https://www.facebook.com/groups/32589972097/

Αναζήτηση

ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
TCMA
Είδη Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων
Challenger custom sportwear
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Bujinkan Dojo Hellas
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ομοσπονδία Krav Maga
AIKIDO DOJO HERAKLION
Αθλόπολις


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική