Σοφά λόγια

Στο JUDO εκείνος που σκέφτεται βρίσκεται αμέσως στο δάπεδο. Η νίκη είναι εξασφαλισμένη για εκείνους που δεν αντιστέκονται σωματικά και πνευματικά.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

Α.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Προφίλ Τέχνης

Για να το θέσουμε απλά το TAΕKWON DO είναι ένα είδος άοπλης μάχης, σχεδιασμένο για τον σκοπό της αυτοάμυνας. Είναι η επιστημονική χρησιμοποίηση του σώματος στην μέθοδο της αυτοάμυνας. Είναι το σώμα που έχει κερδίσει την έσχατη αξιοποίηση των ικανοτήτων του ύστερα από εντατική και φυσική εξάσκηση.
Είναι μια πολεμική τέχνη χωρίς όμοιο, ούτε σε δύναμη, ούτε σε τεχνική. Παρόλο που είναι μια πολεμική τέχνη, η πειθαρχία, η τεχνική και η πνευματική εξάσκηση που προσφέρει, αποτελούν μπορούμε να πούμε το γουδί στο οποίο πλάθεται ένα ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης, γενναιότητας, ταπεινοφροσύνης και αποφασιστικότητας.
Αυτές οι πνευματικές καταστάσεις είναι που διαχωρίζουν τον πραγματικά ενασκούμενο, από αυτόν που προσπαθεί να εντυπωσιάσει και αρκείται μονάχα στο μαχητικό μέρος του TAΕKWON DO. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το TAΕKWON DO λέγεται τέχνη αυτοάμυνας. Συνεπάγεται ακόμη και ο τρόπος σκέψης και ζωής, ιδιαίτερα στην έμπνευση αυστηρού αυτοελέγχου πνεύματος και πειθαρχίας και ακόμη ηθικού οπλισμού.
Ερμηνεία: TAE σημαίνει πόδι,λάκτισμα,πηδώ για να κτυπήσω ή να σπάσω με το πόδι, KWON συμβολίζει την γροθιά-χτυπώ ή καταστρέφω με το χέρι ή την γροθιά, DO σημαίνει τέχνη ή τρόπος, σωστός τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιώ τα παραπάνω. Συνολικά δηλαδή TAΕKWON DO σημαίνει την τεχνική εξάσκηση και τις τεχνικές άοπλης μάχης, τόσο για την αυτοάμυνα, όσο και για την υγεία. Οι τεχνικές αυτές περιλαμβάνουν την έντεχνη εφαρμογή γροθιών, μπλοκ και χτυπημάτων με το πόδι, για την γρήγορη καταστροφή του κινούμενου αντιπάλου ή αντιπάλων.

Προφίλ Δασκάλου

Υπεύθυνος προπονητής του Συλλόγου είναι ο κος Παπαδιώτης Γεώργιος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας και Διεθνής Διαιτητής με επίπεδο Master 7ο Dan I.T.F. Με την εμπειρία του ως προπονητής υψηλού επιπέδου και με την επιστημονική του κατάρτιση είναι αυτός που δίνει μια άλλη άποψη στην εξάσκηση του αθλήματος του TAE KWON-DO.

Ο Α.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ φημίζεται για τις πολλές διακρίσεις των αθλητών του στο άθλημα του TAE KWON-DO σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ο Α.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ είναι από τους κορυφαίους συλλόγους σε μετάλλια σε Πανελλήνιο επίπεδο καταλαμβάνοντας τα τελευταία χρόνια την πρώτη θέση. Είναι ο σύλλογος των ""πρωταθλητών"" των Ιωαννίνων, με υψηλό επίπεδο προπόνησης σε όλα τα τμήματα, αρχαρίων, προχωρημένων και πρωταθλητισμού. Αρκετοί αθλητές του είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας Ελλάδος TAE KWON-DO I.T.F.


Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

Α.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΑ.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λαμπρίδη 4, Ιωάννινα
Τηλέφωνο: 2651304874
Fax:
Κινητό: 6945262661
E-mail: geopapadiotis@yahoo.gr
Website:
Facebook: https://www.facebook.com/pages/AC-Proteas-Ioanninon/274930362518742

Αναζήτηση

Αθλόπολις
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
AIKIDO DOJO HERAKLION
Olympus
Ομοσπονδία Krav Maga
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
TCMA
Bujinkan Dojo Hellas
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική