Σοφά λόγια

Όταν κάποιος είναι πρόθυμος και ενθουσιώδης, τότε οι θεοί σμίγουν μαζί του. (Αισχύλος)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

AIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Προφίλ Τέχνης

Στο Aikido Dojo Ηρακλείου-Παραδοσιακή Μέθοδος το Αϊκίντο κατανοείται και εξασκείται μέσα στο πλαίσιο της διδασκαλίας που μεταβίβασε ο Ιδρυτής Μοριχέι Ουεσίμπα, ποιό γνωστός ως Ο-Σενσέι(Μεγάλος Δάσκαλος), στον μαθητή του για περισσότερο από 40 χρόνια, Μίτσιο Χικιτσούτσι, ο οποίος και έλαβε την ύψιστη διάκριση του 10ου νταν προσωπικά από τα χέρια του Ιδρυτή. Η κληρονομιά που άφησε ο Ιδρυτής είναι το αποτέλεσμα αναζήτησης μιας ολόκληρης ζωής μέσα στον κόσμο του Ιαπωνικού Μπούντο και της εσωτερικής πνευματικής παράδοσης της χώρας, που θεωρείται η επιτομή των ιαπωνικών παραδοσιακών τεχνών, καθώς στο Αϊκίντο του Ο-Σενσέι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο βαρβαρότητας, κι ούτε υπάρχει κάτι περισσότερο να αναζητήσει κάποιος που θα ήθελε να πορευθεί το Δρόμο της Ειρήνης.

Στη σχολή λειτουργεί τμήμα Ιάιντο. H λέξη Ιάιντο σημαίνει στα ιαπωνικά «Η τέχνη να προσαρμόζεσαι με αρμονία στη παρούσα στιγμή». Στο Ιάιντο ο ασκούμενος χρησιμοποιεί το ξίφος μαθαίνοντας τα δώδεκα βασικά κάτα(προδιαγεγραμμένες φόρμες) ως εργαλείο επίτευξης της ειρήνης. Το πρώτο πράγμα(και το πιο σημαντικό) που μαθαίνει ο αρχάριος στο Ιάι είναι πώς να κάνει ρέιχο(ο τρόπος να αποδίδεις σεβασμό). Όλοι οι ασκούμενοι στο ντότζο μας, μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ξεκινούν να μελετούν παράλληλα τα κάτα και το πνεύμα της κλασικής σχολής Σινκάγκε ρίου.

Προφίλ Δασκάλου

Ο Νίκος Ιλαρίδης, 3ο νταν Aϊκίντο και 2ο νταν Ιάιντο, είναι ο επικεφαλής του Aikido Dojo Ηρακλείου. Έχει μελετήσει αϊκίντο στο ιστορικό Κουμάνο Τζούκου Ντότζο της Ιαπωνίας. Εχει διδάξει την τέχνη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και τα τελευταία πέντε χρόνια στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (πρώην Τ.Ε.Ι.).Είναι αναγνωρισμένος προπονητής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Είναι μέλος:
AIKIDO AIKIKAI TOKIO(Παγκόσμια έδρα του αϊκίντο στην Ιαπωνία)
KUMANO JUKU DOJO (JP)
AIATJ/GERARD BLAIZE AIKIDO (FR)

Στα μαθήματά του δίνει έμφαση στο μισόγκι, στη μελέτη των βασικών τεχνικών και στην παιδαγωγική μέθοδο του αϊκίντο προσαρμοσμένη στις ανάγκες των παιδιών. Είναι ο εκδότης(ελληνική μετάφραση)των βιβλίων «Αϊκίντο, το έργο μιας ζωής», του Κισομάρου Ουεσίμπα και «Στο Ντότζο» του Ντέιβ Λόουρι.
Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

AIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥAIKIDO DOJO ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Θ. Ματθαιάκη 31, Ηράκλειο
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6972414419
E-mail: info@aikido-heraklion.gr
Website: http://www.aikido-heraklion.gr
Facebook: https://www.facebook.com/aikidoheraklion

Αναζήτηση

A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Αθλόπολις
Είδη Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων
AIKIDO DOJO HERAKLION
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Challenger custom sportwear
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
TCMA
Bujinkan Dojo Hellas
Ομοσπονδία Krav Maga


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική