Gracie Barra Crete,Greece

Μούι Τάι / Ταεκβοντό / Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου / Μεικτές πολεμικές τέχνες

logo σχολής
Ο Σύλλογος μας είναι επίσημο μέλος της ομάδας του παγκόσμιου πρωταθλητή Braulio Estima η οποία με την σειρά της ανήκει στην μεγαλύτερη οργάνωση Brazilian jiu-jitsu στον κόσμο, την Gracie Barra με ιδρυτή τον Carlos Gracie Jr, o οποίος είναι και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Brazilian jiu jitsu. (IBJJF). Η ειδικότητα  του bjj είναι η μεταφορά της μάχης στο έδαφος και το τελείωμα της εκεί , όπου όλες οι υπόλοιπες πολεμικές τέχνες μειονεκτούν. Στο « οπλοστάσιο» του bjj υπάρχουν ρίψεις, takedowns, λαβές πνιγμών, εξαρθρώσεις, και μόνο τα κτυπήματα εκείνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Όλα αυτά κάνουν το bjj την ιδανική πολεμική τέχνη για όποιον επιθυμεί να συνδυάσει την σωματική άσκηση με την εκμάθηση αυτοάμυνας και γιατί όχι και με τον πρωταθλητισμό.

Το Μούϊ Τάϊ ή Τάι Μπόξινγκ είναι η παραδοσιακή πολεμική τέχνη της Ταϊλάνδης. Ανήκει στις τέχνες όρθιας μάχης, οι οποίες χρησιμοποιούν κυρίως χτυπήματα για να εξουδετερώσουν τον αντίπαλο (Striking arts). Οι τεχνικές του Muay Thai διακρίνονται για την απλότητα , την δύναμη και την αποτελεσματικότητα τους.

Το Ταεκβοντό είναι μια πολεμική τέχνη, ένα είδος άοπλης μάχης, η οποία δημιουργήθηκε πριν από 2000 χρόνια στην Κορέα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων για αυτοάμυνα. Ωστόσο με την πάροδο των χρόνων το Ταεκβοντό εξελίχθηκε σε μία τέχνη μέσω της οποίας ο μαθητής βελτιώνει τις σωματικές (δύναμη, ταχύτητα ,αντοχή κ.α.), πνευματικές (αντίληψη, κρίση, φαντασία κ.α.) και ψυχικές (θάρρος, επιμονή κ.α.) του δυνάμεις. Ταυτόχρονα ο μαθητής δια μέσου της διδασκαλίας μιας σειράς ηθικών κανόνων, μαθαίνει τις έννοιες του σεβασμού, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της δικαιοσύνης της αυτοπειθαρχίας κ. α. οι οποίες είναι σημαντικές για την ρύθμιση της συμπεριφοράς του προς τον εαυτό του και τους άλλους.

Προφίλ Δασκάλου

Ο Αντώνης Καπαδουκάκης ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες από μικρή ηλικία (12 ετών),κατέχει το 8ο Dan στο ταεκβοντό και απο το 1992 διδάσκει επίσημα μούι τάι όπου και κατέχει τον βαθμό 10 KHAN (IAMTF). Είναι κάτοχος Μαύρης Ζώνης από την Διεθνή Ομοσπονδία (IBJJF) στο Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου και δεύτερο degree απο τον Braulio Estima (Gracie Barra). Από τον Ιούλιο του 2011 είναι εκπρόσωπος στην Ελλάδα της ομάδας Gracie Barra με δάσκαλο τον Braulio Estima.


×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι