Σοφά λόγια

Το σημαντικό δεν είναι να έχετε νικήσει αλλά να έχετε αγωνιστεί τίμια.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Νέα - Εκδηλώσεις

Εκπαιδευτική εκδρομή στην ορεινή Κορινθία για Τάι Τσι-Τουί Σόου

Εκπαιδευτική εκδρομή στην ορεινή Κορινθία για Τάι Τσι-Τουί ΣόουΜια εκπαιδευτική ολοήμερη εκδρομή στην ορεινή Κορινθία με αντικείμενο την εφαρμογή των "Χεριών που Σπρώχνουν του Τάι Τσι - Τουί Σόου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 με εισηγητή τον δάσκαλο της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου, Χρήστο Παναγόπουλο και την συμβολή της εκπαιδεύτριας Τάι Τσι, Βεατρίκης Βλαστάκη.

Το πρόγραμμα ήταν ολοήμερο και ξεκίνησε στο εξαιρετικά φιλόξενο ξενοδοχείο Olvios Hotel το οποίο βρίσκεται στην Γκούρα και "βλέπει" όλο τον κάμπο του Φενεού. Το ομιχλώδες φθινοπωρινό τοπίο σε συνδυασμό με την ησυχία του χωριού συντέλεσε στην απρόσκοπτη και άνετη εξάσκηση των βασικών αρχών και των τεχνικών της τέχνης του Τουί Σόου.

Μετά την άφιξη το πρωί της Κυριακής και αφού προσφέρθηκε το πρωινό στο ξενοδοχείο, ξεκίνησε το πρώτο μέρος που διήρκεσε μιάμιση ώρα και διδάχτηκαν οι βασικές αρχές τοποθέτησης του σώματος και οι βασικές εφαρμογές με το ένα χέρι. Στη συνέχεια έγινε διάλειμμα για μεσημεριανό με μπουφέ κινέζικης κουζίνας στο ίδιο ξενοδοχείο και λίγο αργότερα το απόγευμα, ακολούθησε το δεύτερο μέρος, επίσης μιάμισης ώρας, αυτή τη φορά έξω στη φύση, στο ειδυλλιακό μέρος της λίμνης Δόξας του Φενεού. Εκεί διδάχτηκαν δυο επιπλέον παραλλαγές πιο προχωρημένων τεχνικών Τουί Σόου με δυο χέρια.

Οι συμμετέχοντες μέσα στο 3ωρο μάθημα βίωσαν και κατανόησαν πρακτικά τον τρόπο που το Τάι Τσι Τσουάν μπορεί να λειτουργήσει ως "επαφή" για την αποτροπή μια εφαρμοσμένης δύναμης (άμυνα) κάνοντας χρήση τεχνικών όπως τη μόχλευση, την ευαισθησία, την ανταπόκριση τον συντονισμό και την τοποθέτηση του σώματος (ρίζωμα).

Η εμπειρία ήταν μοναδική για όλους και θα ακολουθήσει ακόμα μια μονοήμερη εκδρομή με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνικών σε ελεύθερο βηματισμό και την εφαρμογή τους σε επαφή σώμα με σώμα.

Περισσότερα http://www.taiji.com.gr/taiji/media/tui-shou-retreat.aspx

Αναζήτηση

Satori
KRAV MAGA PERISTERI
JUDO
TCMA
Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Αθλόπολις
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ferrum Gym
Bujinkan Dojo Hellas
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
KRAV MAGA MALEH
Olympus
Ομοσπονδία Krav Maga


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική