ILIADIS CUP 2015: Έβδομος ο Μιρμάν Ηλιάδης στα -73 κιλά

εικόνα άρθρου
Η 7η θέση του Μιρμάν Ηλιάδη στα -73 κιλά, η 9η θέση του Ιωάννη Μακαρίδη στα -60 κιλά και η 9η θέση της Κωνσταντίνας Λαζαρίδου στα -52 κιλά, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το ελληνικό τζούντο στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U21 «Iliadis Cup 2015» που φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (tae kwon do). Στη διοργάνωση που φέρει την υπογραφή του δύο φορές Ολυμπιονίκη και κάτοχο έξι μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, Ηλία Ηλιάδη, μετέχουν συνολικά 339 τζουντόκα από 33 χώρες από τέσσερις ηπείρους.

Ο Μιρμάν Ηλιάδης έφτασε μέχρι τον τελικό του γ` προκριματικού γκρουπ μετά τις νίκες επί του Φράντισεκ Σμέχλικ (Τσεχία) και Γκίγκα Γκιαγκαουρί (Γεωργία), όμως έπεσε στα ρεπεσάζ μετά την ήττα στο golden score από τον Γάλλο Λούκας Οτμανέ. Στην «δεύτερη ευκαιρία» νίκησε τον Άλμπερτ Μκρτσιάν από την Αρμενία, όμως στο κρίσιμο ματς για την είσοδό του στον τελικό των ρεπεσάζ, αν και προηγήθηκε με Waza-ari, έχασε με Ippon από τον Ρώσο Ναίμπ Ουμαρόφ.

Στο αγωνιστικό μέρος της πρεμιέρας, η Γεωργία βρέθηκε πέντε φορές στο βάθρο των νικητών, δύο εξ αυτών στο υψηλότερο σκαλοπάτι (2-1-2), ενώ αντίστοιχα η Τουρκία κατέκτησε δύο χρυσά, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια.

Την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Τζούλιος Συναδινός, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κατσιαδάκης, ο αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο πρέσβης της Ιαπωνίας κ.α.

«Αισθάνομαι χαρούμενος που παρακολουθώ αγώνες υψηλού επιπέδου, με τη συμμετοχή τόσων χωρών και αθλητών. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό που διοργανώνεται στη χώρα μας αυτό το ευρωπαϊκό κύπελλο νέων τζούντο, κάτι που δείχνει ότι ο αθλητισμός έχει παρόν και μέλλον στην Ελλάδα. Επίσης με αυτούς τους αγώνες τιμάται ο Ηλίας Ηλιάδης που μας έχει προσφέρει τόσα πολλά σε διακρίσεις και μετάλλια. Μας ενδιαφέρει πολύ να έχουμε επιτυχίες στο δρόμο για τους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, αλλά εκτός αυτού μας ενδιαφέρει η νεολαία να ασχολείται με τον αθλητισμό και να γυμνάζεται», τόνισε ο Τζούλιος Συναδινός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Ως πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακή Επιτροπής αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω το άθλημα του τζούντο να εξελίσσεται και να πετυχαίνει και σε οργανωτικό τομέα. Το τζούντο μέσω του ολυμπιονίκη μας Ηλία Ηλιάδη μας έχει προσφέρει πολλές χαρές και είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα από το αθλήματα που θα πρωταγωνιστήσει στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσω να βοηθώ όσο μπορώ για την περαιτέρω εξέλιξή του».

Περήφανος που η πόλη του φιλοξενεί μια τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωσης, εμφανίστηκε ο πρώτος πολίτης του Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης. «Νιώθω πολύ περήφανος που τόσο σημαντικοί αγώνες διοργανώνονται σ΄αυτό το στολίδι του αθλητισμού που βρίσκεται στο Δήμο μας του Παλαιού Φαλήρου. Θέλω να πω ότι είναι η μοναδική εγκατάσταση που δημιουργήθηκε για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 και εξακολουθεί να φιλοξενεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Το κλειστό γυμναστήριο του Ταε Κβο Ντο αναδεικνύεται ως ένα κέντρο άθλησης κάτι που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Επίσης συνεισφέραμε τα μέγιστα γι' αυτούς τους αγώνες και σε ό,τι αφορά το στάδιο έγιναν σχεδόν δωρεάν».

Ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Γιάννης Καφενταράκης είπε από την μεριά του ότι «με σταθερά βήματα η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, συνεχίζει στο δρόμο των επιτυχιών. Είμαστε κοντά στους αθλητές και τους προπονητές και αποδεικνύουμε συνεχώς ότι το ελληνικό τζούντο μπορεί να τα καταφέρει και οργανωτικά. Ήδη έχουμε δοκιμαστεί σε πολλές περιστάσεις και έχουμε βαθμολογηθεί με άριστα. Συνεχίζουμε νοικοκυρεμένα βάζοντας συνεχώς νέους στόχους.

Ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, λίγες ημέρες μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την 7η έκδοση του Κυπέλλου Ηλιάδης. «Νιώθω πολύ περήφανος που το liadis Cup γίνεται ολοένα και καλύτερο κάθε χρονιά. 'Εχουμε υψηλούς στόχους για αυτή τη διοργάνωση και δείχνουμε στην ευρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια ομοσπονδία τις δυνατότητές μας με αποτέλεσμα να μας ανατίθενται ολοένα και περισσότερες διοργανώσεις. Για το 2016 μας έχει ήδη ανατεθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων-μια σπουδαία διοργάνωση. Αλλά και αγωνιστικά, οι αθλητές μας βρίσκονται σε καλή κατάσταση και απώτερος στόχος μας είναι οι διακρίσεις και τα μετάλλια στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Και βέβαια επιδίωξη του Ηλία είναι το χρυσό μετάλλιο».

Ο Ηλίας Ηλιάδης χαρακτήρισε τη διοργάνωση της Αθήνας ως γιορτή για το άθλημα του τζούντο. «Είμαι πολύ υπερήφανος που αυτή η διοργάνωση φέρει το όνομά μου και που αποδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά-την έβδομη- αντάξια των προσδοκιών μας. Είναι μια γιορτή του τζούντο, μια γιορτή για την οικογένεια του αθλήματος που αγαπάμε. Χαίρομαι που βλέπω αθλητές από τόσες χώρες να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να κυνηγούν τα μετάλλια. Από την πλευρά μου είμαι ικανοποιημένος, γιατί ξεπερνώ έναν τραυματισμό που με ταλαιπωρούσε τον τελευταίο καιρό. Οι μελλοντικοί στόχοι μου για φέτος αφορούν το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα και για του χρόνου, φυσικά τους ολυμπιακούς αγώνες. Εκεί δεν ποθώ απλώς ένα μετάλλιο, αλλά το χρυσό».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη...

Από την Ε.Ο.Τ.

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι