Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι Φιλιππινέζικες πολεμικές τέχνες στην Ελλάδα

εικόνα άρθρου
Από το 2010 που ξεκίνησαν για πρώτη φορά οι αγώνες μαχαιριού και ραβδιού στην χώρα μας από αδελφή Τέχνη ,το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών(ΦΠΤ) στην Ελλάδα ήταν το πολυπληθέστερο και μεγαλύτερο πρωτάθλημα που έχει διοργανωθεί ποτέ. Ξεκάθαρη απόδειξη πως οι Φιλιππινέζικες Πολεμικές Τέχνες έχουν αρχίσει να γίνονται αναγνωρίσιμη και υπολογίσιμη δύναμη στην χώρα μας ανάμεσα στις δεκάδες άλλες, αλλά και επιβεβαίωση της αρχαίας ρύσης η "Ισχύς εν τη ενώσει". Ειδικά όσον αφορά τις τέχνες αποκλειστικής οπλομαχίας , οι ΦΠΤ εδώ και χρόνια, είναι το κύριο σημείο αναφοράς και οι ΜΟΝΕΣ με τόσο γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και εξάπλωσης.

Το 2nd Ιnternational Τournament Kali-Arnis-Eskrima , με διακριτικό τίτλο"Brothers In Arms" έλαβε χώρα στις 14 Μαρτίου 2015 στο Ολυμπιακό Γήπεδο Πυγμαχίας Γ.Στεφανόπουλος στο Περιστέρι. Ύστερα από πρόσκληση αδελφοποίησης και συνεργασίας, η πλειοψηφία(12 τέχνες) των ΦΠΤ ενώνουν τις δυνάμεις τους με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα ουσιαστικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και από μεριάς συμμετοχών αλλά και συν-διοργάνωσης ΦΠΤ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Οι αγώνες φιλιππινέζικων Τεχνών είναι από την φύση της τεχνοτροπίας τους OPEN αγώνες όσον αφορά ηλικία(άνω των 18), το βάρος(χωρίς κατηγορίες βάρους)και το επίπεδο(χωρίς διαχωρισμό επιπέδου). Όσον αφορά το φύλο όταν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών διαχωρίζονται οι κατηγορίες σε Άνδρες-Γυναίκες αλλιώς η κατηγορία είναι κοινή. Για τις κατηγορίες ανηλίκων έως και 14 χρονών η μόνη κατηγορία που επιτρέπεται να συμμετάσχουν είναι αυτή του μονού ραβδιού (με σύστημα Πόντων) καθώς οι αγώνες με μαχαίρι απαγορεύονται σε αυτές τις ηλικίες. Στην χώρα μας η πλειοψηφία των αδελφών τεχνών απαγορεύουν συνολικά την εκπαίδευση μαχαιριού κάτω των 15(και κάποιες κάτω των 17). Από 15 έως 18 επιτρέπεται και η συμμετοχή σε μία κατηγορία λεπίδας αυτή του μεγάλου μαχαιριού(με σύστημα πόντων).

Για πρώτη φορά έλαβαν χώρα οι κατηγορίες ανηλίκων 8 έως και 14 στο Single Stick(Point Fighting). Η κατηγορία χωρίστηκε σε νέους και νεανίδες. Για πρώτη φορά έλαβαν χώρα οι κατηγορίες μονού ραβδιού (με σύστημα Πόντων) και μεγάλου μαχαιριού(με σύστημα πόντων) από 15 έως 18 χρονών. Οι 2 κατηγορίες επίσης λόγο συμμετοχών χωρίστηκαν σε νέους και νεανίδες η καθεμία.

Οι κατηγορίες των ενηλίκων ήταν οι εξής (Άνδρες- Γυναίκες): 1) Short Blade(Point) 2)Long Blade(Point Fighting) 3) Long Blade(Continuous Fighting- "Kill shots") 4) Single Stick(Point Fighting) 5)Single Stick( Full Contact- Continuous Fighting).

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 11.30 με ομιλία του εκπροσώπου της Φιλιππινέζικης Πρεσβείας στην Ελλάδα που παραβρέθηκε και χαιρέτησε την Συνεργασία των ΦΠΤ στην Χώρα μας. Η διοργάνωση απένειμε στον Πρέσβη τιμητική πλακέτα για την παρουσία του. Περίπου στις 15.30 η διοργάνωση του Open Championship παραχώρησε και δεύτερο αγωνιστικό τατάμι(παλαίστρα) στο πρωτάθλημα για να καλύψει τις απαιτήσεις των πολλών συμμετοχών σε κάθε κατηγορία. Παρόλη την χρήση του δεύτερου τατάμι οι αγώνες τελείωσαν λίγο μετά τις 18.30, με όλους τους αγώνες Semi Contact να έχουν τελειώσει και τους εργαζόμενους του Open Championship να στήνουν το ρινγκ της επόμενης μέρας. Αθροιστικά σε όλες τις κατηγορίες υπήρχα 109 συμμετοχές αθλητών, αριθμός εντυπωσιακός(ρεκόρ) για τα μέχρι τώρα δεδομένα των πρωταθλημάτων των Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών Στην Ελλάδα.
Οι ομάδες που συμμετείχαν ενεργά στο Πρωτάθλημα είτε με αθλητές είτε υποστηρικτικά στην διεκπεραίωση της διοργάνωσης του πρωταθλήματος ήταν:
1)A.Petrou Kali - 2)Inosanto Kali- 3)Kalidu- 4)FCS Kali- 5)Modern Arnis (DAS)- 6)Modern Kali Silat-7) MSF Kali-8)Sayoc Kali. Τέλος παρακολούθησε τους αγώνες και ο αντιπρόσωπος του Filipino Combatives στην Ελλάδα

Κεντρικοί Διαιτητές: Manong Δημήτρης Μπουδάκης και Guro Άγγελος Μπαστάκης
Κεντρικός Διαιτητής στην κατηγορία Single Stick(Full Contact): Guro Αλέξανδρος Πέτρου
Κεντρικός Διαιτητής σε όλες τις κατηγορίες ανηλίκων: Ανδρέας Προβελέγγιος
Κεντρικοί Κριτές: Manong Δημήτρης Μπουδάκης , Guro Άγγελος Μπαστάκης, Δημήτης Σπηλιάδης
Κριτές : Guro Αλέξανδρος Πέτρου, Guro Αρντέν Πομπλέτε, Manong Δημήτρης Αγγελής, Guro Άρης Αδαμόπουλος και Θάνος Φωτακάκης,
Γραμματεία: Manong Δημήτρης Αγγελής, Manong Δημήτρης Μπουδάκης, Guro Χρήστος Μπαλάφας, Guro Αρντέν Πομπλέτε και Ανδρέας Προβελέγγιος.
Οι εκπαιδευτές Guro Αρντέν Πομπλέτε, Θάνος Φωτακάκης και Guro Αλέξανδρος Χουσάκος διαγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα και ως αθλητές.
Οι εκπαιδευτές ΦΠΤ που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα ήταν οι εξής:
Guro Αλέξανδρος Πέτρου, Guro Αρντέν Πομπλέτε, Manong Δημήτρης Αγγελής, Guro Άρης Αδαμόπουλος, Θάνος Φωτακάκης, Γιώργος Πασσάς, Guro Άγγελος Μπαστάκης, Δημήτης Σπηλιάδης, Manong Δημήτρης Μπουδάκης, , Guro Χρήστος Μπαλάφας, Ελένη Παπαδάκη, Νικολαος Καλογερίδης, Ανδρέας Προβελέγγιος, , Guro Αλέξανδρος Χουσάκος, και Σταύρος Τζιγιάννης.
Ιδιαίτερη μνεία στην συμβολή του διοργανωτή του Open Championship που φιλοξένει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα "Brothers In Arms", Manong Δημήτρη Κατσιάρα. Ο Δ. Κατσιαρας είναι ένας από τους παλαιούς εκπαιδευτές ΦΠΤ στην χώρα μας και η συμβολή του στην ανάπτυξη του αγωνιστικού τομέα των τεχνών αυτών υπήρξε καθοριστική.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kali-Arnis-Eskrima "Brothers in Arms" έλαβε τέλος γράφοντας ιστορία στον τρόπο ανάπτυξης, διάδοσης και συνεργασίας(ομοψυχίας) των Φιλιππινέζικων Πολεμικών Τεχνών στην χώρα μας . Σύντομα θα αρχίσει κλειστός κύκλος εκπαίδευσης σώματος διαιτησίας και προπονητικής μαχαιριού και ραβδιού για την περεταίρω και αρτιότερη ανάπτυξη του αγωνιστικού τομέα των ΦΠΤ, εν όψει πάντα και του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος "Brothers in Arms" τον Μάρτιο του 2016.
More Power to FMA...Καλή Αντάμωση
Απονομές:

Ανήλικοι( κάτω των 18 χρονών)
Single Stick(Point Fighting) -15 χρονών Νεάνιδες:
1. Σοφία Πασσά(FCS Kypseli)
2. Ευτυχία Μάτσικα (FCS Kypseli)
3. Μαργαρίτα Λαχουβάρη(MSF Kali)

Single Stick(Point Fighting) -15 χρονών Νέοι:
1) Χρήστος Λαχουβάρης(MSF Kali)
2) James Saludes (Kalidu & DAS)
3) Aristotle Manuel (Kalidu & DAS)

Single Stick(Point Fighting) +15 χρονών Νεανίδες:
1) Ελένη Διαμάντη(FCS Kypseli)
2) Χριστίνα Χούπαλο(FCS Kypseli)
3) Χριστίνα Πρακατέ(FCS Kypseli)
4)Φανή Κομζιά(FCS Kypseli)

Single Stick(Point Fighting) +15 χρονών Νέοι:
1) Γιάννης Παπαρούνας(FCS Kypseli)
2) Θεόφιλος Τσαντήλας(FCS Kypseli)
3) Νίκος Γκίκας(Kalidu & DAS)

Long Blade(Point Fighting) +15 χρονών Νεανίδες:
1) Ευτυχία Μάτσικα(FCS Kypseli)
2) Ελένη Διαμάντη(FCS Kypseli)
3) Χριστίνα Χούπαλο(FCS Kypseli)

Long Blade(Point Fighting) +15 χρονών Νέοι:
1) Γιάννης Παπαρούνας(FCS Kypseli)
2) John Poblete(Kalidu & DAS)
3) Αλέξανδρος Λεμονιάς(Α.Petrou Kali)

Α) Με τον Σύλλογο FCS Kypselis του Α. Προβελέγγιου συμμετείχαν και οι νέοι αθλητές του Συλλόγου Μυρμιδόνες του Γ. Πασσά.
Β) Στις κατηγορίες κάτω των 18 δόθηκαν μετάλλια σε νικητές και χαμένους.

Ενήλικες( άνω των 18 χρονών)
1)Short Blade(Point Fighting)
1)Δημήτρης Παπασπύρου(Α.Petrou Kali)
2) Λουκάς Τσιρογιάννης(Sayoc kali)
3)Χαρίλαος Χρυσοχοίδης(FCS N.Erythrea)
3)Ηλίας Δαρδαμάνης(FCS Kypseli)

2)Long Blade(Point Fighting)
1)Ηλίας Δαρδαμάνης (FCS Kypseli)
2)Δημήτρης Μπόκιας(FCS N.Erythrea)
3)Ηλίας Καραχάλιος(Α.Petrou Kali)

3)Long Blade(Continuous Fighting - "Kill shots")
1) Χαρίλαος Χρυσοχοίδης(FCS N.Erythrea)
2) Θάνος Φωτακάκης(FCS N.Erythrea)
3)Ηλίας Δαρδαμάνης(FCS Kypseli)
4)Single Stick(Point Fighting)
1)Ηλίας Δαρδαμάνης(FCS Kypseli)
2) Θάνος Φωτακάκης(FCS N.Erythrea)
3)Δημήτρης Μπόκιας(FCS N.Erythrea)
3) Μιχάλης Χαλδεάκης(FCS Kypseli)

5)Single Stick(Full Contact)
1)Βαγγέλης Κατσικάρης(MSF Kali)
2)Δημήτρης Παπασπύρου(Α.Petrou Kali)
3)Δημήτρης Βάρδας(Α.Petrou Kali)


…επιστολή της κεντρικής επιτροπής FCS Hellas
Δείτε τις απονομές
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι