ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - Τα "64 ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ BA GUA ZHANG"

εικόνα άρθρου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Τα "64 ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ BA GUA ZHANG" (The 64 Hands of Ba Gua Zhang) με τον Grand Master Tang Tung Wing

Το ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ διοργανώνει την Κυριακή 26.02.12 (10:00 π.μ.-13:00 μ.μ.) τρίωρο ανοιχτό σεμινάριο της γνωστής πολεμικής τέχνης BA GUA ZHANG με τον Grand Master TANG TUNG WING. Στο σεμινάριο θα διδαχτούν τα πρώτα "16 ΧΕΡΙΑ" από τη φόρμα τα "64 ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ BAGUA ZHANG" καθώς και οι εφαρμογές τους με αντίπαλο.

Τι είναι το Ba Gua  Zhang

Το Ba Gua Zhang είναι μία από τις τρεις κύριες κινεζικές πολεμικές τέχνες του Wudang, οι άλλες δύο είναι το Τάι Τσι Τσουάν και το Xing Yi Quan. Ανήκουν στα «εσωτερικά» στυλ (nèijiā). Bagua zhǎng σημαίνει «παλάμη των οκτώ τριγράμμων», και αναφέρεται στα τρίγραμμα του Ι Τσινγκ, του Βιβλίου των Αλλαγών. Η δημιουργία του Βagua Ζhang, ως επίσημη πολεμική τέχνη, αποδίδεται στο Dong Haichuan, ο οποίος έμαθε το περπάτημα σε κύκλο από Ταοϊστές μοναχούς στις αρχές του 19ου αιώνα.
Η πρακτική του περπατήματος σε κύκλο είναι χαρακτηριστική στο Ba Gua Zhang. Οι ασκούμενοι περπατούν κυκλικά σε διάφορες χαμηλές θέσεις κοιτώντας προς το κέντρο του κύκλου, ενώ περιοδικά αλλάζουν κατεύθυνση, καθώς εκτελούν τις φόρμες. Οι μαθητές μαθαίνουν αρχικά ευελιξία και σωστή ευθυγράμμιση του σώματος μέσα από τις βασικές ασκήσεις και στη συνέχεια προχωρούν σε πιο σύνθετες φόρμες και σε πιο εσωτερικούς τρόπους παραγωγής δύναμης και ενέργειας.
Το Bagua zhang περιέχει μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία τεχνικών καθώς και παραδοσιακών όπλων, και περιέχει ποικίλους τρόπους χτυπημάτων (με την παλάμη, τη γροθιά, τον αγκώνα, τα δάχτυλα, κλπ.), λακτίσματα, λαβές, ρίψεις, και την εξόχως διεισδυτική κυκλική κίνηση των ποδιών. Ως εκ τούτου, το Βagua Ζhang είναι μια πολεμική τέχνη που χρησιμοποιεί τόσο τα χτυπήματα όσο και τις λαβές. Οι ασκούμενοι στο Ba Gua Zhang είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να αποφεύγουν τους αντιπάλους σαν να "ρέουν" ανάμεσα και γύρω τους.  Εκεί θεμελιώνεται το γεγονός ότι είναι σε θέση να πολεμήσουν πολλαπλούς επιτιθέμενους. Η αποφυγή, που είναι στη φύση του Bagua Zhang,  αποδεικνύεται από την πρακτική του να κινείται ο ασκούμενος πίσω από έναν επιτιθέμενο, έτσι ώστε ο αντίπαλος να μην μπορεί να τον βλάψει.
Στο Bagua Zhang ολόκληρο το σώμα του ασκούμενου κινείται σε κυκλικές, σπειροειδείς κινήσεις, πότε σε συσπείρωση και πότε ψηλά, χρησιμοποιώντας τεχνικές χεριών, ποδιών και ρίψεις. Οι γρήγορες αέρινες κινήσεις αντλούν ενέργεια από το κέντρο της κοιλιάς. Το περπάτημα σε κυκλικό μοτίβο ενισχύει την κεντρομόλο δύναμη, επιτρέποντας στον ασκούμενο να ελιχτεί γρήγορα γύρω από τον αντίπαλο.

Η απευθείας γενεαλογία μέχρι το δάσκαλο Τανγκ Τουνγκ Γουίνγκ έχει ως εξής:
Dong Hai Chuan (ιδρυτής του στυλ) – Cheng Ting Hua (ιδρυτής του Cheng Ba Gua Zhang) – Li Yuen Biao – Lou Xing Wu – Liu Jing Ru – Tang Tung Wing

O οδηγός πολεμικών τεχνών www.polemikes-tehnes.gr σε συνεργασία με το πολιτιστικό και αθλητικό σωματείο Καλλίρροον προσφέρουν σε έναν (1) τυχερό το προνόμιο να συμμετέχει δωρεάν στο σεμινάριο "64 ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ BA GUA ZHANG" (The 64 Hands of Ba Gua Zhang) με τον Grand Master Tang Tung Wing  που θα γίνει την Κυριακή 26.02.12 (10:00 π.μ.-13:00 μ.μ.)

Στείλτε μήνυμα στο info@polemikes-tehnes.gr γράφοντας το όνομα και το τηλέφωνο σας και θα λάβετε μέρος στην κλήρωση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24.02.12 για την ανάδειξη του τυχερού!

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι