Σοφά λόγια

Ήρωες και δειλοί νιώθουν τον ίδιο φόβο. Οι ήρωες ενεργούν διαφορετικά, αυτό είναι όλο.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Νέα - Εκδηλώσεις

Σεμινάριο αϊκίντο της γραμμής Χικιτσούτσι Μίτσιο(Hikitsuchi Michio) στο Zen Center Athens

Σεμινάριο αϊκίντο της γραμμής Χικιτσούτσι Μίτσιο(Hikitsuchi Michio) στο Zen Center AthensΣεμινάριο και παρουσίαση της γραμμής αϊκίντο του δασκάλου Χικιτσούτσι Μίτσιο(Hikitsuchi Michio), 10ο νταν, θα γίνει στο Zen Center Athens, την Κυριακή 21 Απριλίου, από τον Νίκο Ιλαρίδη.

Πρόγραμμα: 10:30-13:00 και 15:30-18:00.
Tοποθεσία: Zen Center Athens, Πλατεία Αγ. Ειρήνης, Λιμπονά 2, Μοναστηράκι
Επικοινωνία/Εγγραφές: info@aikido-heraklion.gr ή 6972414419
Κόστος σεμιναρίου: 30 ευρώ
Facebook Event

Η εξάσκηση πηγάζει από την κληρονομιά που μεταβίβασε ο Ιδρυτής του Αϊκίντο, Μοριχέι Ουεσίμπα, στον μαθητή του, για περισσότερο από 50 χρόνια, Χικιτσούτσι Μίτσιο, ο οποίος και έλαβε την ύψιστη διάκριση του 10ου νταν προσωπικά από τον Ο-Σενσέι. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που μελετούν τον δρόμο του αϊκίντο, ανεξαρτήτου επιπέδου, μπορούν να λάβουν μέρος στο σεμινάριο και να εξασκηθούν στη παραδοσιακή μέθοδο όπως τη δίδαξε ο Ιδρυτής.

Μισόγκι (τσίνκον κισίν) – Αϊκίντο – Μποτζούτσου του Ιδρυτή(εξάσκηση με το μακρύ ραβδί του αϊκίντο).

Όπλα, μπο και μποκέν, θα υπάρχουν στο ντότζο.

Ο Νίκος Ιλαρίδης, 3ο νταν αϊκίντο και 2ο νταν ιάιντο, είναι εκπρόσωπος Ελλάδας για την γραμμή του δασκάλου Χικιτσούτσι Μίτσιο. Έχει μελετήσει αϊκίντο ως ούτσι ντέσι(οικότροφος μαθητής) στο ιστορικό Κουμάνο Τζούκου Ντότζο στην Ιαπωνία.

"...το Ντότζο του αϊκίντο είναι ένας τόπος ιερός, όπου εργαζόμαστε για τον εξαγνισμό της ζωής μας και όπου καθαρίζουμε το σώμα και την καρδιά. Είναι ο τόπος όπου εξασκούμε την ατραπό για μια ζωή έντιμη και αξιοπρεπή και όπου εκπαιδευόμαστε στις τεχνικές του εξαίσιου και κυκλικού χορού που δημιουργεί η ροή. Είναι λάθος να εκπαιδευόμαστε σε τεχνικές επίθεσης και αντιπαράθεσης με τους άλλους και να αποκτούμε το πνεύμα της καταστροφής. Θα ήθελα να επιλέξετε τον δρόμο με προσοχή, διότι η εργασία απαιτεί ολόκληρη τη ζωή σας..."
-Hikitsuchi Michio Sensei

Ο δάσκαλος Hikitsuchi Michio ήταν επικεφαλής του Κουμάνο Τζούκου Ντότζο, το οποίο ιδρύθηκε από τον Ο-Σενσέι, για πάνω από 50 χρόνια. Στενός μαθητής του Ιδρυτή αφοσίωσε τη ζωή του στο αϊκίντο και στο να μεταδώσει την διδασκαλία και τα μηνύματα του Ιδρυτή αναλλοίωτα μέχρι το τέλος της ζωής του το 2004.Αναζήτηση

Ομοσπονδία Krav Maga
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
KRAV MAGA PERISTERI
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Olympus
TCMA
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
JUDO
Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
Αθλόπολις
Bujinkan Dojo Hellas
Ferrum Gym
Satori


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική