Σοφά λόγια

Μόλις κάποιος αρχίζει να τρέφει σκέψεις για να κερδίσει ένα διαγωνισμό ή να επιδείξει τις ικανότητες και την τεχνική του, η τέχνη του σπαθιού έχει χαθεί. (Takano Shigeyoshi)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Νέα - Εκδηλώσεις

Βίντεο: Ένα όπλο, ένας λαός

Βίντεο: Ένα όπλο, ένας λαόςΗ Επανάσταση της Αϊτής διήρκεσε παραπάνω από 12 χρόνια και κόντρα σε κάθε προσδοκία, οι σκλάβοι του Αγίου Δομίνικου (τότε) κατάφεραν τελικά να απελευθερωθούν από τον ζυγό της αποικιοκρατικής Γαλλίας του Ναπολέοντα. Και το έκαναν, οπλισμένοι με το ίδιο εργαλείο με το οποίο δούλευαν στις φυτείες, τη ματσέτα, το μαχαίρι-σπαθί μήκους 30-45 εκατοστών που έχει γίνει συνώνυμο με την τροπική βλάστηση της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Όπως ήταν αναμενόμενο, η χρήση της ματσέτας έγινε αντικείμενο μιας λαϊκής πολεμικής τέχνης, της “Τιρέ Μασέτ” που εξασκείται μέχρι και σήμερα και ο Καθηγητής Αλφρέντ Αβρίλ, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους δασκάλους της.

Στο μίνι-ντοκιμαντέρ “Papa Machete”, ο Τζόναθαν Ντέιβιντ Κέιν καταγράφει την τέχνη του Αβρίλ και την αντίληψή του για αυτή, για τη ζωή, την Αϊτή, την οικογένεια και το μέλλον. Όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους των πολεμικών τεχνών που ζουν αυτό που κάνουν, η κίνηση και η τεχνική του “Παπά Μασέτ” είναι εξαιρετική –ότι η εξάσκηση γίνεται με πραγματικές λεπίδες κάνει το θέαμα ακόμα εντυπωσιακότερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ντοκιμαντέρ κίνησε το ενδιαφέρον για το Τιρέ Μασέτ και οι γιοί του Καθηγητή (που πέθανε το 2014) έχουν πλέον δημιουργήσει μια σχολή που διδάσκει την τέχνη σε Αϊτινούς και ξένους.

Παρακολουθήστε τo βίντεο από το κανάλι του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών στο Youtube.

Αναζήτηση

KRAV MAGA MALEH
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
AIKIDO DOJO HERAKLION
Olympus
Αθλόπολις
Α.Σ. Η ΑΤΡΑΠΟΣ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
Ομοσπονδία Krav Maga
JUDO
Bujinkan Dojo Hellas
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
KRAV MAGA PERISTERI
TCMA


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική