Σοφά λόγια

Στο JUDO εκείνος που σκέφτεται βρίσκεται αμέσως στο δάπεδο. Η νίκη είναι εξασφαλισμένη για εκείνους που δεν αντιστέκονται σωματικά και πνευματικά.
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Φιλιπίνο Κόμπατ Σίστεμς

34-01.jpg

Οι Φιλιππίνες έχουν μια μακρά παράδοση στις πολεμικές τέχνες –αν και οι περισσότεροι τις έχουν στον νου τους σα μια μικρή χώρα που υπάρχει στο περιθώριο των υπόλοιπων χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας, το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων το οποίο αποτελείται από περισσότερα από 7100 νησιά και έχει πληθυσμό σχεδόν εκατό εκατομμύρια κατοίκους, έχει να παρουσιάσει έναν πολυδιάστατο πολιτισμό ο οποίος εκφράζεται και με αρκετές χαρακτηριστικές πολεμικές τέχνες. Λόγω της ευρύτερης πολύ-πολιτισμικότητας των Φιλιππίνων, οι πολεμικές τους τέχνες είναι ένα κράμα με στοιχεία από τις πολεμικές τέχνες της Ισπανίας, της Λατινικής και της Βόρειας Αμερικής, των διαφόρων ασιατικών χωρών που βρίσκονται σχετικά κοντά (Ινδονησία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη κ.α.) αναμεμειγμένα με στοιχεία από τις ντόπιες πολεμικές τέχνες. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της φιλιππινέζικης παράδοσης είναι η χρήση του μαχαιριού και πολλές από τις πολεμικές τέχνες της χώρας περιλαμβάνουν τη χρήση του.


Το Φιλιπίνο Κόμπατ Σίστεμς του, 45χρονου σήμερα, Ρέι Ντιονάλντο, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στιλ που προέρχονται από τα νησιά και περιλαμβάνει στοιχεία από διάφορες ένοπλες και άοπλες μαχητικές παραδόσεις με αποτέλεσμα οι ασκούμενοι να εκπαιδεύονται σε μια σειρά τεχνικών τόσο με όπλα (μεταξύ των οποίων τα ραβδιά, τα ξίφη, τα νουντσάκου και τα πανταχού παρόντα μαχαίρια διαφόρων τύπων) όσο και χωρίς. Έχοντας μελετήσει αρκετές από τις παλιές τέχνες της χώρας, αλλά και κάποια στιλ ιαπωνικών καράτε και κινεζικών κουνγκ φου/γου σου, ο Ρέι Ντιονάλντο υπέκυψε στην ανάγκη πολλών ανθρώπων που ασχολούνται επί πολλά χρόνια με τις πολεμικές τέχνες: να συνενώσει κάτω από την ίδια στέγη τα στοιχεία εκείνα που θεωρεί ότι είναι πιο αξιόλογα από κάθε τέχνη, δημιουργώντας έτσι ένα «υπέρ-στιλ» το οποίο να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες –εν προκειμένω, ένα σύστημα, βασικά ένοπλης, αυτοάμυνας και μονομαχίας. Με δεδομένη την έμφαση που δίνει το στιλ στη χρήση των πάσης φύσεως μαχαιριών, είναι βέβαιο ότι θα φανεί ελκυστικό σε όσους ενδιαφέρονται για τη χρήση των συγκεκριμένων όπλων.Εξοπλισμός: Άνετα ρούχα (παντελόνι φόρμας, τ-σερτ), ίσια παπούτσια, ομοιώματα μαχαιριών.Φωτογραφίες Φιλιπίνο Κόμπατ Σίστεμς

filipino combat systems,kalifilipino combat systems,kalifilipino combat systems,kali
Βρείτε σχολές για την πολεμική τέχνη
Φιλιπίνο Κόμπατ Σίστεμς

Αναζήτηση

Bujinkan Dojo Hellas
TAE KWON DO ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Αθλόπολις
ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΤΙΓΡΗΣ & ΔΡΑΚΟΣ
TCMA
AIKIDO DOJO HERAKLION
Ομοσπονδία Krav Maga
Γ.Σ.ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO

ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική