Α.Ο. ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ

Παγκράτιο / Ζίου Ζίτσου / Τζούντο / Τανγκ Σου Ντο (Σου Μπακ Ντο)

logo σχολής
Προφίλ Τέχνης

Tζούντο: Το τζούντο(μαζί με το καράτε) είναι ό,τι πιο γνωστό έχει να παρουσιάσει η Ιαπωνία στο χώρο των πολεμικών τεχνών και των μαχητικών αθλημάτων• στην πραγματικότητα, και μετά την σχεδόν πενηντάχρονη παρουσία του στις ολυμπιακές διοργανώσεις, το τζούντο στη συνείδηση των περισσότερων ανθρώπων είναι περισσότερο άθλημα παρά πολεμική τέχνη. Και αυτό είναι πολύ κοντά στο όραμα του Κάνο Τζίγκορο (1860-1938), του ανθρώπου που το εισηγήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα.Στόχος του Κάνο, ο οποίος ήταν διακεκριμένος εκπαιδευτικός της εποχής του, ήταν η δημιουργία ενός πλήρους συστήματος σωματικής αγωγής το οποίο, ωστόσο, αφενός δε θα έπρεπε να χάσει την επαφή του με τα μαχητικά συστήματα από τα οποία προήλθε και αφετέρου θα προήγαγε το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα .

Παγκράτιο: Στην εποχή μας, το άθλημα του παγκρατίου εμφανίζεται ξανά, ανανεωμένο μετά από έρευνες και μελέτες και με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος, επίσημα αναγνωρισμένη από το 1996, έχει αναλάβει τη διάδοση του ιστορικού αυτού μαχητικού αθλήματος στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο• αξίζει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Α. αποτελείται από έλληνες, και ότι η επίσημη γλώσσα του αθλήματος είναι η αρχαία ελληνική.

Zίου Ζίτσου: Χαρακτηρίζετε από τεχνικές ανατροπών και ακινητοποιήσεων, ενώ περιλαμβάνουν και τεχνικές χτυπημάτων –ένας πρόχειρος τρόπος να το περιγράψει κανείς είναι σαν ένας συνδυασμός τζούντο και καράτε (στην πραγματικότητα, θυμίζουν πολύ το κλασσικό τζούντο καθώς και αυτό αποτελεί μετεξέλιξη του ζίου ζίτσου). Λόγω της πληρότητας των τεχνικών τους, το σύστημα του ζίου ζίτσου προσφέρετε για όσους ενδιαφέρονται και για τη διάσταση της αυτοάμυνας• δεν είναι τυχαίο ότι παραλλαγές του ζίου ζίτσου διδάσκονται στα σώματα ασφαλείας και στους στρατούς πολλών χωρών (συχνά χωρίς να ονομάζονται έτσι αλλά με σαφείς καταβολές από τη συγκεκριμένη τέχνη).

Σου Μπακ Ντο:
To Σου Μπακ Ντο δίνει αρκετά έμφαση στο ελεύθερο παίξιμο - η εκπαίδευσή του, χρησιμοποιεί βεβαίως, όπως όλες οι τέχνες της Άπω Ανατολής τις φόρμες (χιούνγκ), όμως το ελεύθερο παίξιμο ή σπάρινγκ είναι από τα στοιχεία του που ξεχωρίζουν και που κάνουν αρκετούς να το προτιμούν. Το παίξιμο γίνεται με τους κανόνες της ήμι-επαφής (semi-contact) και οι δύο αντίπαλοι παίζουν είτε στους τρεις πόντους, είτε στα δύο λεπτά. Τεχνικά, το στιλ είναι ισορροπημένο μεταξύ χεριών και ποδιών ενώ δε λείπουν κάποια εντυπωσιακές τεχνικές, τόσο λακτισμάτων όσο και ανατροπών του αντιπάλου.

Προφίλ Δασκάλου

Ο δάσκαλος του συλλόγου είναι ο Νίκος Πάπαρης. Εξασκείτε στις πολεμικές τέχνες για πάνω από 30 χρόνια και με το ήθος και την αξιοπρέπεια που τον χαρακτηρίζουν συνεχίζει να μεταδίδει τις γνώσεις του σε μικρούς και μεγάλους . Κατέχει το 4ο νταν τζούντο, 4ο νταν ζίου ζίτσου, 4ονταν-Self-Defence IJJF και είναι εκπαιδευτης παγκρατιου με τα αντίστοιχα διπλώματα απο ΓΓΑ.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι