Πολιτιστικό Κέντρο Ναού Σαολίν Ελλάδος Shaolin Temple Greece 希腊少林寺文化中心

Σαολίν

logo σχολής
Προφίλ Δασκάλου

Ο Δάσκαλος Σι Γιάν Σιάνγκ释延向法师 (Shì Yán Xiàng Fǎshi), γεννήθηκε το 1976 στην Θεσσαλονίκη και από το 1989 διαμένει στην Αθήνα. Σπουδάζει πολεμικές τέχνες από την ηλικία των 14. Συγκεκριμένα, παραδοσιακό Σαολίν από την ηλικία των 22. Επίσης στην ηλικία των 32, ξεκίνησε την μελέτη του Βουδισμού Τσαν μέσα από βιβλία, ενώ στα 36 του, άρχισε να ακολουθεί ειδική διατροφή Σαολίν, να ασχολείται ακόμα περισσότερο με τον Βουδισμό Τσαν και τον διαλογισμό, έτσι ώστε να εμβαθύνει ουσιαστικά στο Σαολίν ΤσανΓουΓι (禅武医) και όχι μόνο στην πολεμική τέχνη (武).

Το έτος 2013 γίνεται μαθητής του ηγούμενου του Ναού Σαολίν, Σι Γιόνγκ Σιν 释永信 (Shi Yong Xin), με την παραδοσιακή τελετή μέσα στον ναό Σαολίν και λαμβάνει το μοναστικό όνομα Σι Γιάν Σιάνγκ 释延向 (Shì Yán Xiàng) 34ης γενιάς μάχιμων μοναχών Σαολίν.

Στις 26 Μαίου του 2008 ο Δάσκαλος Σι Γιαν Σιάνγκ ιδρύει το Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν ΤσανΓουΓι Ελλάδος (Shaolin Temple Greece-希腊少林寺), στο κέντρο της Αθήνας. Τον Νοέμβριο του 2014 επεκτείνεται, στέλνοντας τον προσωπικό του μαθητή Αλεξόπουλο Νικόλαο, να αντιπροσωπεύσει την Σχολή Παραδοσιακού Σαολίν και Τάι Τσι στο Περιστέρι (Shaolin Temple Greece-Peristeri).

Μετά από αρκετή εσωτερική αναζήτηση όλα αυτά τα χρόνια, τον Οκτώβριο του 2016, ο Δάσκαλος Σι Γιάν Σιάνγκ 释延向 ταξιδεύει στην Κίνα, αυτή την φορά όμως, παραμένει εσώκλειστος στον Ναό Σαολίν και αποφοιτά με μεγάλη επιτυχία ώς μοναχός Σαολίν 34ης γενεάς.

Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Σιάνγκ είναι ο μοναδικός μοναχός Σαολίν στην Ελλάδα και είναι επίσημα αναγνωρισμένος από την Λαική Δημοκρατία της Κίνας, την Κρατική Ομοσπονδία Βουδισμού της Κίνας 中国佛教协会 και τον Ναό Σαολίν, διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Επίσης είναι επίσημα εξουσιοδοτημένος από τον Ηγούμενο του Ναού Σαολίν, Σι Γιόνγκ Σίν 释永信, για να λειτουργεί και να διατηρεί το Πολιτιστικό Κέντρο του Ναού Σαολίν στην Ελλάδα 希腊少林寺, όπως και να χρησιμοποιεί την επωνυμία και τα λογότυπα του Ναού Σαολίν.

Το Σάββατο 7 Απριλίου 2018, στο χωριό Τσέν ο Δάσκαλος Σι Γιάν Σιάνγκ γίνεται επίσημα μαθητής του Δασκάλου Ουάνγκ Τζαν Γκουό με την παραδοσιακή Κινέζικη τελετή και έτσι γίνεται ο πρώτος Έλληνας επίσημος σπουδαστής του Δασκάλου Ουάνγκ Τζαν Γκουό και επίσημος αντιπρόσωπος της Ακαδημίας Τάι Τσι του Δασκάλου Ουάνγκ Τζάν Γκουό στην Ελλάδα.

​Τον ίδιο μήνα, την Πέμπτη 12 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών Σαολίν της Κίνας Shaolin Wushu Association 少林武术协会 , Δασκαλός Ουάνγκ Τζόνγκ Ρεν 王宗仁, του απονέμει τον βαθμό του 7ου Duan, μετά από οκτώ συναπτά έτη κοντά του. Ο Δάσκαλος Σι Γιαν Σιάνγκ 释延向法师 είναι πιστοποιημένος Δάσκαλος στην πολεμική τέχνη παραδοσιακού Σαολίν από την Shaolin Wushu Association 少林武术协会 με αριθμό μητρώου 01870002 και ο επίσημος εκπρόσωπός της στην Ελλάδα.


Προφίλ Τεχνών

Το Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν ΤσανΓουΓι Ελλάδος, λειτουργεί από τις 26 Μαίου 2008. Ως πολιτιστικό κέντρο λειτουργεί από τις 26 Ιανουαρίου 2015 και βρίσκεται στην οδό Πρεβέζης 84-86, κοντά στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ Σεπολίων (300μ.) και Αττικής (500μ.), αλλά και του σταθμού του ΗΣΑΠ Αττικής (500μ.).

Στο πολιτιστικό μας κέντρο, εκτός από την διδασκαλία και την προώθηση του ολοκληρωμένου παραδοσιακού Σαολίν ΤσανΓουΓι γίνονται συχνά παρουσιάσεις - εκδηλώσεις και δρώμενα που αφορούν την κουλτούρα των Σαολίν όπως ενεργειακή θεραπευτική άσκηση Σαολίν ΤσανΓι (Τσι Γκόνγκ & Νέι Γκόνγκ), διαλογισμός (Τσαν), παραδοσιακή Κινέζική ιατρική, χορτοφαγική κουζίνα του ναού Σαολίν, μαθήματα κινεζικών, καλλιγραφίας, παραδοσιακό σερβίρισμα τσαγιού κ.α.).

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν ΤσανΓουΓι Ελλάδος, λειτουργεί τμήμα Τσεν Τάι Τσι και μια νέα για την Δύση πολεμική τέχνη το Γκού Λουίν Κουνγκ φου το οποίο προέρχεται από τον Ναό Σαολίν.


×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι