Α.Σ. ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Ταεκβοντό / Χαπκίντο

logo σχολής
Προφίλ Τεχνών

Ταεκβοντό: Tο χαρακτηριστικό του τάεκβοντο είναι η εκτενής χρήση των τεχνικών ποδιών, στο ρεπερτόριο περιλαμβάνονται ακόμα και λακτίσματα που σπάνια βλέπει κανείς σε άλλες πολεμικές τέχνες της Άπω Ανατολής, όπως τα ψηλά ή τα ιπτάμενα λακτίσματα. Η εκτέλεση των τεχνικών αυτών με ιδιαίτερη ταχύτητα είναι και το στοιχείο που κάνει το ταεκβοντό ιδιαίτερα εντυπωσιακό ως θέαμα και του έχει χαρίσει τη μεγάλη του δημοτικότητα, τόσο εντός Κορέας όπου και έχει τον τίτλο του εθνικού αθλήματος, όσο και σε όλον τον κόσμο. Φυσικά ένα τόσο δυναμικό μαχητικό άθλημα/πολεμική τέχνη φαίνεται πιο ελκυστικό στη νεότερη μερίδα του κοινού, εξ ου και η μεγάλη συμμετοχή παιδιών και εφήβων σ’ αυτό, όμως το εύρος των τεχνικών και το βάθος του, τόσο από πλευράς στρατηγικής όσο και από πλευράς θεωρίας/«φιλοσοφίας» κάνουν το ταεκβοντό ενδιαφέρον και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Χαπκίντο: Tο χαπκίντο είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σύγχρονες τέχνες της Άπω Ανατολής· το ενδιαφέρον του στηρίζεται ακριβώς στο ότι χάρη στο νεαρό της ηλικίας του συνδυάζει στοιχεία από αρκετές διαφορετικές πολεμικές τέχνες. Στο ρεπερτόριό του, θα βρει κανείς τις εξαρθρώσεις και τις ανατροπές που βρίσκει σε όλα τα ιαπωνικά συστήματα τζουτζούτσου, τα λακτίσματα που χαρακτηρίζουν τις άλλες κορεατικές πολεμικές τέχνες (τάεκβοντο, τανγκ σου ντο), όπλα (ραβδιά, μαχαίρια) αλλά και ορισμένες τεχνικές που σπάνια απαντώνται αλλού, όπως για παράδειγμα οι τεχνικές αυτοάμυνας με τον αμυνόμενο να κάθεται σε καρέκλα και η έμφαση στα λεγόμενα «σημεία πίεσης» - σημεία δηλαδή που η ανατομία του αντιπάλου παρουσιάζει ιδιαίτερη ευαισθησία και, συνεπώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καλύτερο έλεγχό του.

Προφίλ Δασκάλου

Ο Βασίλης Σαραμπαλος είναι ο δάσκαλος του συλλόγου.Κατέχει το 4th DAN, είναι Διπλωματουχος προπονητής Γ.Γ.Α TAEKWONDO WTF. Η ενασχόληση του με το taekwondo έχει αρχίσει από το 1984.Έχει πολλές συμμετοχές και επιτυχίες σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι