Α.Σ.ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ζίου Ζίτσου / Ιάιντο

logo σχολής
Προφίλ Τέχνης

Ο Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών Ζίου Ζίτσου Καβάλας ιδρύθηκε το 1998 και από τότε μέχρι σήμερα είναι μέλος και συνεργάζεται με διάφορες Ομοσπονδίες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.
Στον Σύλλογο διδάσκονται οι τέχνες:

-jiu jitsu : ονομασία που αποτελείται από δύο λέξεις,jiu που σημαίνει απαλός ή απαλότητα και jitsu που σημαίνει τέχνη ή τεχνική.Θα αναρωτηθεί κανείς βέβαια πώς μπορεί μία μαχητική τέχνη να είναι απαλή.Η απαλότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με την ευγένεια και το σεβασμό που ο κάθε γνώστης του jiu jitsu δείχνει στον αντίπαλο του και με τέτοιο τρόπο ώστε αν και θα μπορούσε να τον τραυματίσει δεν θα το κάνει ποτέ.Μάλιστα υπάρχει ένα ρητό που λέει "Καλύτερος σαμουράι είναι αυτός που δεν τραβάει το σπαθί του ποτέ".

-iaido: γνωστή και ως "η τέχνη του τραβήγματος του σπαθιού" ταυτίζεται άμεσα με τους Ιάπωνες πολεμιστές που χαρακτηρίζονταν από ήθος,ανδρεία,πίστη και προπάντων έλλειψη φόβου όχι μόνο για τον αντίπαλο αλλά και για τον ίδιο τον θάνατο,τους λεγόμενος σαμουράι.

-temple boxing : τέχνη που αποτελείται από μια σειρά χτυπημάτων,λακτισμάτων και ρίψεων που ο ασκούμενος πρέπει να συνδυάζει ασταμάτητα και με συνεχή κίνηση του σώματος του.Πρόκειται για τεχνικές απλές και ρεαλιστικές.

Στόχος του Συλλόγου είναι η σωματική και πνευματική πρόοδος των ασκούμενων.

Προφίλ Δασκάλου

Ο δάσκαλος της σχολής είναι ο Χρήστος Μπαρμπέρης.Εξασκείται στις πολεμικές τέχνες από το 1974.Με μεγάλη εμπειρία στα παραδοσιακά συστήματα των πολεμικών τεχνών διδάσκει Jiu Jitsu, Temple Boxing και Iaido στη πόλη της Καβάλας. Κατέχει το 5ο νταν στο Ζίου Ζίτσου και το 3ο νταν στο Ιάιντο. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι