Α.Σ. TAEKWONDO W.T.F. "ΑΓΩΓΗ"

Ταεκβοντό

logo σχολής
Έχουν ειπωθεί αρκετές έννοιες στην μετάφραση της λέξεως ή καλύτερα των λέξεων ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ.

Η τέχνη της κλωτσιάς -ΤΑΕ- (που κατά την ταπεινή μου άποψη το ρήμα κλωτσάω δεν αντικατοπτρίζει την αληθινή έννοια του ΤΑΕ). Θα χρησιμοποιούσα το ρήμα λακτίζω. Η τέχνη του λακτίσματος δηλώνει ενέργεια σε μια πράξη με 4 διαφορετικές κινήσεις του ποδιού (οπλίζω-χτυπάω-επαναφέρω-πατάω) με βασική προϋπόθεση την απόσταση του στόχου, ώστε να ολοκληρωθεί η υπόσταση του λακτίσματος.

Η τέχνη της γροθιάς –KWON- Η χρησιμοποίηση των χεριών με κινήσεις ως άμυνα και επίθεση. Νοητά δημιουργούμε ένα πολεμιστή με μοναδικό του όπλο το σώμα του. Η ταυτόχρονη κίνηση ποδιών και χεριών σε μια μάχη που πηγάζει χιλιάδες χρόνια, στην προσπάθεια για επιβίωση και εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

Η τέχνη του μυαλού -DO- Η Τρίτη λέξη κρύβει μέσα της φιλοσοφία και στάση ζωής. Ο δρόμος του πνεύματος σε ελεύθερη μετάφραση. Μια συλλαβή γεννά έννοιες και αξίες που μόνο η δύναμη του ανθρώπου μπορεί να δημιουργήσει ολόκληρη κοινωνία και να εκφραστεί μέσα από αυτές. DO είναι η αρμονία ανάμεσα στο καλό και το κακό. Η ισορροπία και η ηρεμία που επέρχεται μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο σε ανώτερο επίπεδο γνώσεων. Να ξεπεράσει τα υλικά ανθρώπινα σύνορα του, να εναρμονιστεί με τον πνευματισμό του κόσμου για να μπορέσει να γεννήσει ιδέες και αξίες. Τιμή, πίστη, θάρρος, πειθαρχία, σεβασμός είναι οι βασικές που διέπουν όλους τους αθλητές των μαχητικών τεχνών.

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ είναι όλη μας η ζωή, από την ώρα που γεννιόμαστε το σώμα και το πνεύμα μας βρίσκονται σε μια αέναη κίνηση και σε μια προσπάθεια εναρμόνισης μεταξύ τους ώστε να ισορροπήσουν ανάμεσα στα εγώ τους. ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ είναι η χαρά και η λύπη, το χαμόγελο και το δάκρυ...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • 1)Παγκρήτιο Στάδιο (θύρα 13, πάνω από το κολυμβητήριο), 2)Ν. Αλικαρνασσό, Ηροδότου 96
  • 6974064262

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι