Επιτυχία σημείωσε το Πρώτο Διεθνές Σεμινάριο Αϊκίντο στη Κρήτη

εικόνα άρθρου
Tην τιμητική του είχε το Αϊκίντο προ ημερών αφού διεξήχθη το πρώτο διεθνές σεμινάριο Αϊκίντο στο Ηράκλειο με προσκεκλημένο τον Γάλλο δάσκαλο Ζεράρ Μπλεζ και με συμμετοχές από Γαλλία, Αμερική και από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ο δάσκαλος Ζεράρ Μπλεζ είναι ο πρώτος μη Ιάπωνας που τιμήθηκε με την διάκριση του 7ου νταν από την παγκόσμια έδρα του Αϊκίντο στο Τόκιο, το 1996 και είναι μαθητής του Μίτσιο Χικιτσούτσι, του δασκάλου που έλαβε απευθείας τον βαθμό του 10ου νταν από τα χέρια του Ιδρυτή του Αϊκίντο, Μοριχέι Ουεσίμπα ή αλλιώς Ο-Σενσέι(Μεγάλος Δάσκαλος).

Την διοργάνωση του σεμιναρίου ανέλαβε ο δικός μας, Νίκος Ιλαρίδης, επικεφαλής δάσκαλος του Αϊκίντο Ηρακλείου και υπεύθυνος για την γραμμή Αϊκίντο του δασκάλου Χικιτσούτσι στην Ελλάδα.

Στο σεμινάριο διδάχτηκαν οι βασικές τεχνικές, εξάσκηση με τα όπλα , το μπο(μακρύ ραβδί του αϊκίντο) και το μποκέν(ξύλινο ξίφος) και έμφαση δόθηκε στις τρεις θεμελιώδεις αρχές, χωρίς τις οποίες το Αϊκίντο δεν μπορεί να δομηθεί:

•    Δεν κοιτάζουμε το συνασκούμενο
•    Δεν περιμένουμε την επίθεση του συνασκούμενου
•    Δεν είμαστε ευάλωτοι κατά την διάρκεια της επίθεσης


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε επίδειξη του παιδικού τμήματος του Αϊκίντο Ηρακλείου στέλνοντας δυναμικό και ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον του Αϊκίντο στη Κρήτη.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε μέσα σε χαρούμενο κλίμα και ο δάσκαλος Ζεράρ Μπλεζ, απόλυτα ικανοποιημένος από τον ενθουσιασμό, την όρεξη για δουλειά αλλά και την κρητική φιλοξενία αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση που του έγινε για το επόμενο σεμινάριο σε ένα χρόνο από τώρα περίπου.





×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι