Στα Γκραν Σλαμ του Παρισιού και του Τελ Αβίβ οι Τελτσίδου και Τσελίδης

εικόνα άρθρου

Ο αγωνιστικός μαραθώνιος του 2023, με στόχο την εξασφάλιση όσο το δυνατόν γρηγορότερα του «εισιτηρίου» που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ξεκινάει για τους δύο Έλληνες τζουντόκα που διεκδικούν μια θέση για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του 2024.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου και ο Θοδωρής Τσελίδης, σε διάστημα 15 ημερών, θα συμμετέχουν σε δύο Γκραν Σλαμ και συγκεκριμένα σε αυτά που θα γίνουν σε Παρίσι (4-5 Φεβρουαρίου) και Τελ Αβίβ (16-18 Φεβρουαρίου).

Η Τελτσίδου βρίσκεται στο Νο-7 στην Ολυμπιακή κατάταξη των -70 κιλών με 1210 βαθμούς, την ίδια στιγμή που ο Τσελίδης είναι στο Νο-19 των -90 κιλών με 581 βαθμούς. Ο τελευταίος, πριν από μερικά 24ωρα, τιμήθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σόφιας το 2022, ενώ η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιου, παρέλαβε στην ίδια εκδήλωση, την επιταγή Ολυμπιακής Υποτροφίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Με τη συμμετοχή 238 τζουντόκα, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων στο Λουτράκι

Με τη συμμετοχή 144 αθλητών και 94 αθλητριών, διεξάγεται αύριο και την Κυριακή στο Sportcamp του Λουτρακίου, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων, η πρώτη εγχώρια διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο για το 2023.

Οι αγώνες και τις δύο ημέρες θα εκκινήσουν στις 10:00. Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθούν τα ατομικά, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί το μικτό ομαδικό.

«Λίγες ημέρες μετά την ανατολή του 2023, μιας χρονιάς ιδιαίτερης για το άθλημά μας λόγω του προΟλυμπιακού χαρακτήρα που έχει, η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, διοργανώνει στο Sport Camp του Λουτρακίου, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και νεανίδων. Στο πρώτο μεγάλο αθλητικό ραντεβού της χρονιάς για την ομοσπονδία μας, αναμένεται να λάμψουν όλα τα μεγάλα αστέρια του αύριο, στα οποία η ΕΟ Τζούντο καλείται να επενδύσει. Η νέα γενιά αποτελεί το μέλλον του αθλήματος και είμαστε σίγουροι ότι στο Λουτράκι, θα δούμε εντυπωσιακούς αγώνες, οι οποίοι και θα κρίνουν τους τίτλους τόσο στα ατομικά, όσο και στο μικτό ομαδικό. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες καλή επιτυχία. Καλή αρχή στις διοργανώσεις μας. Υγεία στους νεαρούς αθλητές μας, κορίτσια και αγόρια, αλλά και μια υπέροχη χρονιά σε όλα τα σωματεία-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Δημήτρης Μιχαηλίδης.

Να θυμίσουμε ότι τις τρεις πρώτες θέσεις στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση είχαν πάρει κατά σειρά ΑΣ Sakura Κατερίνης, Πανελλήνιος ΓΣ και ΑΣΤ Shiai Κηφισιάς.


Από την ΕΛΟΤ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι