Τζούντο: Πρωτιές για ΠΑΟΚ και Φίλιππο Αμυνταίου στα ατομικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών/γυναικών

εικόνα άρθρου
Με τον ΠΑΟΚ να κατακτά την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη και την πρώτη θέση στις γυναίκες, αλλά και τον Φίλιππο Αμυνταίου να διατηρεί τα σκήπτρα στους άνδρες, έπεσε στο Αμύνταιο η αυλαία των ατομικών, για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο, την τελευταία εγχώρια διοργάνωση για το 2022. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης με τέσσερα χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο βρέθηκε στην κορυφή της γενικής, την ίδια στιγμή που ο Φίλιππος είχε δύο χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια.

Οι Ελισάβετ Τελτσίδου και Θεόδωρος Τσελίδης, τζουντόκα του ΠΑΟΚ, οι οποίοι την επόμενη εβδομάδα θα συμμετέχουν στο Masters που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο... αναζήτησης διακρίσεων και βαθμών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, πρώτευσαν στα -78 και -90 κιλά αντίστοιχα. Χρυσά μετάλλια για λογαριασμό του  ΠΑΟΚ πήραν και οι Σάββας Καρακιζίδης (-66κ.) και Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου (-48κ.), ενώ ο Γιώργος Μαρκαριάν ήταν 2ος (-73κ.).

Στην αντίπερα όχθη, ο Δημήτρης Γιαννόπουλος, τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου, ο οποίος μέσα στο 2022 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U18, πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία των -73 κιλά. Τα υπόλοιπα μετάλλια για το μακεδονικό σύλλογο πήραν οι Π. Μαυρομάτης (1η θέση, +100κ.), Μ. Καριπίδης (2η θέση, -60κ.), Φώτης Καριπίδης (2η θέση, -66κ.), Ελπίδα Ευφροσύνη Κατσαούνη (2η θέση, -78κ.), Παναγιώτης Κωφίδης (3η θέση, -73κ.) και Α. Κοτανίδης (3η θέση, -90κ.).

Πρωταθλητές Ελλάδος στις υπόλοιπες κατηγορίες αναδείχθηκαν οι εξής:
-60κ. : Α. Αναστασόπουλος (ΟΤ Περιστερίου)
-81κ. : Αντ. Μυλωνέλης (Άρης Θεσσαλονίκης)
-100κ.: Μ. Παυλής (ΟΤ Νέας Φιλαδέλφειας)
-52κ. : Ελ. Απ. Δημητριάδη (Άρης Ιωαννίνων)
-57κ. : Ευαγ. Γαβαλά (ΑΣΔ Χαλανδρίου)
-63κ. : Δ. Ανδρούτσου (Νικηφόρος Ανατολής Ιωαννίνων)
-70κ. : Αλ. Παπαγιαννάκη (Πανελλήνιος)
+78κ.: Ν. Βουλπάσιν (Πανελλήνιος)
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι