Ζίου Ζίτσου: Με 15 Χρυσά, 12 Ασημένια και 29 Χάλκινα Μετάλλια η Ελλάδα κατετάγη 4η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

εικόνα άρθρου

Στην 4 η θέση της γενικής κατάταξης στον πίνακα των μεταλλίων, ανάμεσα σε 67 κράτη, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2022, κατετάγη η Ελλάδα, με 15 Χρυσά, 12 Ασημένια και 29 Χάλκινα Μετάλλια, στα αγωνιστικά συστήματα Fighting System, Jiu Jitsu Newaza System, Duo System των ηλικιακών κατηγοριών -16 -18 -21 +21 ετών. Επίσης, η Ελλάδα συμμετείχε με επιτυχίες στο πρωτάθλημα Masters και Para Ju Jitsu.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη 29 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου 2022 στο Στάδιο «Jiu Jitsu Arena» στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους και σκόρπισαν χαρά και υπερηφάνεια στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη αγωνιστική δυναμική του ελληνικού Ζίου Ζίτσου.

Η ελληνική αποστολή με 137 συμμετοχές αθλητών-τριων και 29 προπονητές αποτέλεσε την 2η μεγαλύτερη ομάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο οποίο έλαβαν μέρος 67 κράτη με 1.700 αθλητές-τριες.

Οι διακρίσεις της Ελλάδας
Η Εθνική Ομάδα Ζίου Ζίτσου σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς εκτός από την 4 η θέση που κατέκτησε στη γενική κατάταξη, απέσπασε σημαντικά βραβεία στα αγωνιστικά συστήματα Fighting και Duo.

Ομαδικό πνεύμα, θετικό κλίμα
Το ομαδικό πνεύμα, το θετικό κλίμα και η αλληλοϋποστήριξη ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την ελληνική αποστολή στο Άμπου Ντάμπι, γεγονός στο οποίο συνέβαλλαν αθλητές, προπονητές, συνοδοί και διοίκηση.

Η ανακοίνωση της ΕΦΕΟΖΖ για τους αγώνες

«Μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση το γεγονός ότι το ελληνικό Ζίου Ζίτσου εμφανίστηκε ισχυρό σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί στην ιστορία του αθλήματος. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στους προπονητές τους που κατάφεραν να ανεβάσουν ξανά τη χώρα μας τόσο ψηλά στην κατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Συγκίνηση και χαρά προκαλούν οι επιδόσεις όλων τους, που μας έφεραν στην 4 η θέση. Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και στους προπονητές τους για τις επιτυχίες τους, Συγχαρητήρια και στους γονείς που στηρίζουν και υποστηρίζουν τα παιδιά τους και ιδιαιτέρως στους συνοδούς που συμπεριλήφθηκαν στην επίσημη ελληνική αποστολή, οι οποίοι με διακριτικότητα βοήθησαν στην όλη διαδικασία και κατάφεραν να γίνουν ένα με την ομάδα μας. Η ανοδική πορεία του ελληνικού Ζίου Ζίτσου συνεχίζεται»


Από επιστολή της ΕΦΕΟΖΖ στον ΠΟΠΤ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι