Σεμινάριο Ντάο Γιν Γιάνγκ Σεν Κουνγκ από τον Γ.Σ.Μαχητικών Τεχνών Ιλισίων

εικόνα άρθρου

Σεμινάριο πάνω στο ενεργειακό θεραπευτικό σύστημα Ντάο Γιν Γιάνγκ Σεν Κουνγκ με τον κορυφαίο δάσκαλο Τζανγκ Τζιέν θα διεξαχθεί στις 26-27 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Καισαριανής με διοργανωτή τον Γ.Σ. Μαχητικών Τεχνών Ιλισίων.

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 14.00 μ.μ. - 17.00 μ.μ. (άφιξη 20 λεπτά νωρίτερα - 3 ώρες), θα διδαχτεί η φόρμα Ba Duan Jin (οκτώ κομμάτια από μετάξι-όρθια εκδοχή).

Κυριακή 27 Νοεμβρίου, 11.00 π.μ. – 17.00 μ.μ. με ενδιάμεσο διάλειμμα - 5 ώρες). Θα διδαχτεί η φόρμα Shu Gan Li Dan Gong 2η σειρά (σειρά για συκώτι - όρθια εκδοχή).

Μπορείτε να συμμετέχετε σε μία από τις δύο ημέρες ή σε ολόκληρο το σεμινάριο.

Το Daoyin Yangsheng Gong είναι ένα από τα σπουδαιότερα ενεργειακά θεραπευτικά συστήματα. Χωρίς υπερβολή, αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό της Κινέζικης θεραπευτικής.

Δεν πρόκειται απλά για μια σειρά ασκήσεων qigong, αλλά συγκροτεί ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα ασκήσεων που αποδεδειγμένα μπορεί να βοηθήσει τον ασκούμενο να διατηρήσει ή να βελτιώσει την υγεία του. Τα κινησιολογικά πρότυπα των μορφών του συστήματος περιλαμβάνουν στατικές και δυναμικές σειρές που εκτελούνται σε όρθια ή καθιστή θέση, ενώ η βασική του θεωρία στηρίζεται σε έναν προσεκτικά δομημένο συνδυασμό αρχαίας κινέζικης παράδοσης για την διατήρηση της υγείας και της επιστημονικής γνώσης. Στον πυρήνα της τεχνικής του βρίσκονται η θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης ιατρικής, του Yin Yang, Wu Xing (θεωρία των πέντε στοιχείων), Qi Xue (ζωτική ενέργεια κα αίμα) συνδυασμένα με την σύγχρονη επιστημονική έρευνα και την αθλητική επιστήμη.

Το Dao Yin έχει εξειδικευμένες φόρμες, απλές στην εξάσκησή τους που στοχεύουν στην ενίσχυση του αμυντικού συστήματος του οργανισμού καθώς και στη ρύθμιση ή θεραπεία των οργανικών συστημάτων του ανθρώπινου σώματος, π.χ. για το κυκλοφορικό σύστημα, για το αναπνευστικό σύστημα, για πεπτικά ή νεφρικά προβλήματα, για τα οστά και τους μύες, κ.ο.κ.

Είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία ανεξάρτητα από την σωματική φυσική κατάσταση.
Το Daoyin Yangsheng Gong είναι δημιούργημα του διάσημου καθηγητή Zhang Guande (1931-2022 - Beijing Sports University - 9th duan,) αποτέλεσμα της πολυετούς και σε βάθος έρευνας του πάνω στα παραδοσιακά θεραπευτικά κινεζικά συστήματα καθώς και την κινεζική ιατρική και τον κινεζικό πολιτισμό. Είναι συστηματικό, επιστημονικό, αποτελεσματικό, καλαίσθητο και περιεκτικό. Μέσω της αρχής της «τριπλής ρύθμισης», η κίνηση, η αναπνοή και η συγκέντρωση ενώνονται αρμονικά αναπτύσσοντας την ζωτικότητα και καλλιεργώντας την διαύγεια και την γαλήνη του πνεύματος, θρέφοντας την υγεία και την ζωή.

Στο προσεχές σεμινάριο της Αθήνας 26-27 Νοεμβρίου, θα διδάξει ο master Zhang Jian (ανηψιός του ιδρυτή του συστήματος) και για πολλά χρόνια βασικός βοηθός του.
Ο Master Zhang Jian βαθύς γνώστης του συστήματος, είναι σήμερα μια από τις κορυφαίες μορφές αυτής της τέχνης, έχει μαθητές σε πολλές χώρες ενώ κάνει σεμινάρια διδάσκοντας το Daoyin τόσο στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Διοργάνωση: Dao Yin Yang Sheng Gong Hellas - Γ.Σ. Μαχητικών Τεχνών Ιλισίων
Περισσότερες πληροφορίες: Παναγιώτης Δερβέντης: yingshou@eagleclaw.gr / Τηλ.: 6976279039
http://eagleclaw.gr/dao-yin-qi-gong/

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι