Ο Αλλόκοτος Κόσμος των Ψεύτικων Πολεμικών Τεχνών

εικόνα άρθρου
Τα βίντεο που εκθέτουν τις αδυναμίες των “ψεύτικων πολεμικών τεχνών” αφθονούν στο Ίντερνετ: ιδιαίτερα μετά την καθιέρωση των ΜΜΑ, υπήρξε ένα νέο ρεύμα ελέγχου της αποτελεσματικότητας, ιδιαίτερα των κλασικών τεχνών και ιδιαίτερα των εκπαιδευτών τους που υποστηρίζουν ότι διαθέτουν σχεδόν υπερφυσικές ικανότητες.

Ένα από τα καλύτερα και πιο ψύχραιμα δείγματα αυτών των μίνι “ντοκιμαντέρ” είναι το “Ο Αλλόκοτος Κόσμος των Ψεύτικων Πολεμικών Τεχνών” (“The Bizarre World of Fake Martial Arts”) που μπορεί να βρει κανείς στο YouTube στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=gjbSCEhmjJA.

Φαινόμενα από τον Κάουντ Ντάντε της δεκαετίας του 1970 ως τον σύγχρονο Τζορτζ Ντίλμαν και τους “μάστερ” του Τάι Τσι που ανατρέπουν αντιπάλους χωρίς να τους αγγίξουν υποστηριζόμενοι από την κυβέρνηση της Κίνας του 21ου αιώνα. Πολύ καλή δουλειά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά στο πρώτο μέρος όπου ο δημιουργός της προσφέρει μια ερμηνεία για τη σχέση των “τεχνών” αυτών με την βιομηχανία ταινιών κουνγκ φου της δεκαετίας του 1970.
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι