Σοφά λόγια

Δίνε προσοχή στους εχθρούς σου, γιατί είναι οι πρώτοι που σου αποκαλύπτουν τα λάθη σου. (Αντισθένης)
Πολεμικές Τέχνες - Έντυπος Πανελλήνιος Οδηγός

Σχολές Πολεμικών Τεχνών

TENGUIKE AIKIDO DOJO ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Προφίλ Τέχνης

Το Aikido βασίζεται στην ιδέα της μη σύγκρουσης και της αρμονίας. Δεν απαιτείται επομένως μεγάλη σωματική δύναμη (και μάλιστα αποθαρρύνεται η χρήση της) ή καλή φυσική κατάσταση για να ασκηθεί κανείς σε αυτό. Η ηλικία του ασκούμενου επίσης δεν παίζει κανένα ρόλο - ο καθένας προσαρμόζει το Aikido του σε αυτό που του ταιριάζει στη σωματική του κατάσταση αλλά και την αντίληψή του. 
Η προπόνηση στο Aikido γίνεται σε κλίμα εσωτερικής πειθαρχίας, αλλά ταυτόχρονα ευχάριστο και ασφαλές. Σύμφωνα με τον ιδρυτή, η άσκηση πρέπει να είναι πάντα παραγωγική αλλά και χαρούμενη και οι ασκούμενοι να δουλεύουν σε πνεύμα ευφορίας. Στο Aikido εξάλλου καλλιεργείται η εμπιστοσύνη, αφού για να εκτελεστούν σωστά οι (συχνά περίπλοκες και επικίνδυνες) τεχνικές του, οι ασκούμενοι εμπιστεύονται εξ ολοκλήρου τη σωματική τους ακεραιότητας ο ένας στον άλλο εκ περιτροπής.Έτσι, δεν είναι σπάνιο να καλλιεργούνται στα ντότζο βαθιές και ουσιαστικές φιλίες.

Προφίλ Δασκάλου

Εκπαιδευτής του Tenguike Dojo είναι ο Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Nidan (2o dan) Aikikai.Σκοπός του Tenguike Aikido Dojo είναι η άσκηση στο Aikido και η εξάπλωσή του στην πόλη των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιφέρεια της Ηπείρου.Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με την Hellenic Aikido Aikikai, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Γιώργος Κολιόπουλος, Rokudan (6ο dan) Aikikai. Οι μαθητές ασκούνται στο στιλ Aikikai, που είναι αυτό, που συνεχίζει και διδάσκει ο εγγονός του ιδρυτή και επικεφαλής της οργάνωσης, Μοριτέρου Ουεσίμπα (Moriteru Ueshiba), στο Χόμπου Ντότζο (Hombu Dojo) στο Τόκιο. 

Φωτογραφίες

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος

TENGUIKE AIKIDO DOJO ΙΩΑΝΝΙΝΑTENGUIKE AIKIDO DOJO ΙΩΑΝΝΙΝΑTENGUIKE AIKIDO DOJO ΙΩΑΝΝΙΝΑTENGUIKE AIKIDO DOJO ΙΩΑΝΝΙΝΑTENGUIKE AIKIDO DOJO ΙΩΑΝΝΙΝΑTENGUIKE AIKIDO DOJO ΙΩΑΝΝΙΝΑTENGUIKE AIKIDO DOJO ΙΩΑΝΝΙΝΑTENGUIKE AIKIDO DOJO ΙΩΑΝΝΙΝΑTENGUIKE AIKIDO DOJO ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: 8ης Μεραρχίας 3-5, Ιωάννινα
Τηλέφωνο:
Fax:
Κινητό: 6977392535
E-mail:
Website: http://tenguikeaikido.blogspot.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/aikido.ioanninadojo

Αναζήτηση

KRAV MAGA PERISTERI
Olympus
Ferrum Gym
Satori
TCMA
JUDO
aikido
Εξοπλισμός Karate - Taekwondo
wushu4u
DYNAMIC
A.Σ. ΩΡΙΟΝΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
Bujinkan Dojo Hellas


ΑΤΡΑΠΟΣ Διαφημιστική