Α.Σ. ΣΟΤΟΚΑΝ ΚΑΡΑΤΕ ΝΤΟ - BRAZILIAN JIU JITSU ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου / Καράτε

logo σχολής
Προφίλ Τέχνης

Το καράτε είναι ίσως η πιο διάσημη πολεμική τέχνη που υπάρχει, αποτελεί το πιο διάσημο εξαγώγιμο προϊόν της ιαπωνικής κουλτούρας παρόλο που, κυριολεκτικά μιλώντας, δεν προέρχεται από την κυρίως Ιαπωνία αλλά από το σύμπλεγμα νησιών που λέγονται Οκινάουα και που βρίσκονται νότια της χώρας και σε ίση απόσταση από την Κίνα. Χαρακτηριστικό του καράτε είναι η πλειάδα χτυπημάτων με τα χέρια και τα πόδια, ενώ στα συστήματα της Οκινάουα, η άοπλη εξάσκηση συμπληρώνεται και από το λεγόμενο «Οκινάουα κομπούντο» (παλιά πολεμική τέχνη της Οκινάουα) που περιλαμβάνει την εκμάθηση παραδοσιακών όπλων όπως τα νουντσάκου, τα κάμα, τα τόνφα κ.α. Παρά την έλευση πολλών νέων πολεμικών τεχνών, το καράτε (ανεξαρτήτως στιλ) παραμένει γοητευτικό και συγκεντρώνει εκατομμύρια φίλων σε όλον τον κόσμο.
Το βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου παρότι έχει καταγεγραμμένη ιστορία σχεδόν 130 χρόνων, κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες του στο ευρύ κοινό μόλις τη δεκαετία του 1990· αυτό συνέβη χάρη στα πρωταθλήματα Ultimate Fighting Championship ή UFC, τις πρώτες μεγάλης κλίμακας διοργανώσεις όπου ασκούμενοι από διάφορες πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα δοκιμάζονταν με κοινούς κανόνες. Η συμμετοχή της οικογένειας Γκρέισι από τη Βραζιλία στις διοργανώσεις αυτές (τόσο στη σύλληψη και την οργάνωσή τους, όσο και στο καθαρά αγωνιστικό μέρος) και η διάκριση των μελών της στις πρώτες θέσεις, συνέβαλλαν αποφασιστικά στη δημοτικότητα του βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου, πρώτα εντός της Βραζιλίας και στη συνέχεια σε όλον τον κόσμο.

Προφίλ Δασκάλου

O υπεύθυνος της σχολής είναι ο Νίκος Γουγούλας 3 Dan Shotokan karate της J.K.A,ο οποίος είναι και κάτοχος μαύρης ζώνης στο βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου, διπλωματούχος προπονητής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Nova Uniao για την Ελλάδα και από τους λίγους εκπαιδευτές πανελλήνια που είναι αναγνωρισμένοι από την παγκόσμια ομοσπονδία βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου(ifbjj).

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι