Aikido Academy-Βασίλης Νυκτερής

Αϊκίντο / Τζούντο / Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου

logo σχολής
Προφίλ Τέχνης

Το Aikido ιδρύθηκε το 1942 από τον Μοριχέι Ουεσίμπα (1883-1969), ως αποτέλεσμα μακρόχρονης, εντατικής εξάσκησης, μελέτης και έρευνας σε πολλά διαφορετικά στυλ πολεμικών τεχνών της εποχής.Ο Μοριχέι Ουεσίμπα, παρόλη τη τεχνική υπεροχή του, διέκρινε την αδυναμία των μέχρι τότε συστημάτων να ξεπεράσουν την χρήση μυϊκής δύναμης και βίας και αμφισβήτησε την αξία μιας πολεμικής τέχνης που στηρίζεται στη νίκη έναντι των άλλων. Μέσα από αυτόν τον προβληματισμό ήταν που καρποφόρησε το Aikido, «ένα σπάνιο λουλούδι», όπως συνήθιζε να το αποκαλεί!Σκοπός της τέχνης του Aikido δεν είναι η επικράτηση επί ενός ή περισσοτέρων αντιπάλων, αλλά η εναρμόνιση με τον ίδιο μας τον εαυτό και τους νόμους της φύσης. Η εξάσκηση στο φυσικό επίπεδο αποτελεί μία πορεία αυτοανάπτυξης, είναι, δηλαδή, ένα μονοπάτι που οδηγεί στην αυτογνωσία και όχι αυτοσκοπός. Αυτό δε σημαίνει ότι ως πολεμική τέχνη υστερεί έναντι των υπολοίπων. Αντίθετα, αποτελεί ένα πλήρες σύστημα αυτοάμυνας απέναντι σε κάθε είδους επίθεση και ανεξάρτητα από τη μυϊκή μάζα του επιτιθέμενου. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ιδρυτή οι τεχνικές του Aikido πρέπει να είναι «αληθινές» (λειτουργικές), «καλές» (να μην προκαλούν σοβαρή σωματική βλάβη στον επιτιθέμενο) και «όμορφες» (να εκτελούνται με χάρη και αρμονία). Τα δύο τελευταία αποτελούν και την ειδοποιό διαφορά από τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες.


Προφίλ Δασκάλου

Ο Βασίλης Νυκτερής ξεκίνησε την εξάσκησή του στο Aikido τον Ιανουάριο του 2000 σε ηλικία 25 ετών. Για τέσσερα χρόνια είχε ως δάσκαλο τον Κώστα Γιαννά , ενώ παράλληλα παρακολουθούσε τα σεμινάρια του Pascal Guillemin , μαθητή του shihan Christian Tissier (8o dan). Αυτά τα σεμινάρια αποτέλεσαν την πρώτη του επαφή με το «μοναδικό και ξεχωριστό», όπως ο ίδιος αναφέρει, Aikido που διδάσκει ο Christian Tissier και τον παρακίνησαν, το Δεκέμβριο του 2002, να ταξιδέψει στο Παρίσι με σκοπό να συμμετάσχει σ’ ένα διεθνές σεμινάριο του Γάλλου shihan.

Το Νοέμβριο του 2003 έδωσε εξετάσεις για μαύρη ζώνη μπροστά στο Pascal Guillemin και τον Απρίλιο του 2004 επισκέφτηκε για μία ακόμη φορά το Παρίσι. Σ’ αυτό το τελευταίο σεμινάριο του δημιουργήθηκε η επιθυμία να εμβαθύνει στη τέχνη του Aikido κάτι που έκανε πράξη το Σεπτέμβριο του 2004 όπου άφησε την Ελλάδα για να εγκατασταθεί στο Παρίσι με σκοπό να μαθητεύσει δίπλα στον Christian Tissier. Ακολούθησαν τρία χρόνια καθημερινής εντατικής εξάσκησης κατά τη διάρκεια των οποίων του απονεμήθηκε και το 2ο dan (Ιούνιος 2005) από το Γάλλο δάσκαλο. Μέσα σε αυτό το διάστημα του δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσει σεμινάρια και άλλων μεγάλων δασκάλων του Aikido. Από το Μάιο του 2007 γύρισε μόνιμα στην Ελλάδα όπου και ίδρυσε την Ακαδημία Aikido Αθηνών, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους του απονεμήθηκε το 3ο dan.

Παράλληλα με την ενασχόλησή του με τη τέχνη του Aikido παρακολούθησε στο O.M (Oriental Medicine and Shiatsu trainning center) ένα τμήμα επαγγελματικής εκπαίδευσης Rebirthing (εναλλακτική μέθοδος ψυχοθεραπείας βασισμένη στην αναπνοή και τη δημιουργική σκέψη). Το 2010 αποφοιτεί και έκτοτε ασκεί το λειτούργημα του Rebirther. Την ίδια χρονιά θα του απενεμήθη στο Παρίσι από τον γάλλο shihan το 4ο Dan Aikikai. Ενώ στις αρχές του 2016 το 5ο Dan.

Το Aikido Academy-Βασίλης Νυκτέρης αποτελεί την μεγαλύτερη αυτή την στιγμή σχολή Aikido στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, λειτουργεί σε μια έκταση 600m2 , με 2 σάλες εκγύμνασης180m2 και 160m2, αποδυτήρια ανδρών – γυναικών, χώρους γραμματείας και επισκεπτών.

Στην σχολή λειτουργεί παιδικό τμήμα Αϊκίντο (5-14 ετών) καθώς και τμήματα Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου, Τζούντο, Tάι Τσι Τσουάν και Κέντο.

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι