A.Σ. ΑΤΡΑΠΟΣ- ΥUDOKAN DOJO

Καποέιρα / Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου / Χαπκίντο / Ταεκβοντό / Τζούντο / Τζόντο / Νιντζούτσου / Κορίου Μπούντο / Κέντο / Καράτε / Ιάιντο / Αϊκίντο / Μούι Τάι / Κικ Μπόξινγκ

logo σχολής
Προφίλ Τέχνης

Η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες προσδίδει στον αθλούμενο πολλά οφέλη τόσο σωματικά όσο και πνευματικά:

Μέσα από την συστηματική προπόνηση στις πολεμικές τέχνες προάγεται η φυσική κατάσταση του ατόμου (δύναμη, αντοχή, ταχύτητα, ευλυγισία, συντονισμός κινήσεων κ.α.) καθώς γυμνάζεται όλο το σώμα και απαιτείται ενεργοποίηση ολόκληρου του μυϊκού συστήματος. Έτσι σε συνδυασμό και με υγιεινή διατροφή έχουμε έναν αποτελεσματικό τρόπο καταπολέμησης πολλών παθήσεων της σύγχρονης κοινωνίας και της καθιστικής ζωής (παχυσαρκία, υπέρταση, σάκχαρο κ.α.) και γενικότερα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Με την κατάλληλη εκπαίδευση ο ασκούμενος καθίσταται ικανός να προστατέψει τον εαυτό του, τον συνάνθρωπό του και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα, εφαρμόζοντας βέβαια τις γνώσεις του με δικαιοσύνη και ποτέ χωρίς αιτία. Αυτοέλεγχος και υψηλή αυτοσυγκέντρωση χαρακτηρίζουν τον εκπαιδευόμενο ο οποίος αντιδρά πάντα αποδοτικά και χωρίς άγχος όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Αυτοάμυνα λοιπόν και ισχυρός αυτοέλεγχος.

Δια μέσου της εκπαίδευσης ο καθένας μας γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του και τις δυνατότητές του (αυτογνωσία) καθώς επίσης το αίσθημα του σεβασμού και του δικαίου.

Επίσης τα μαχητικά σπορ προτρέπουν τον αθλούμενο στην σωστή αγωνιστική συμπεριφορά (αθλητική άμιλλα).
Στην παιδική ηλικία οι πολεμικές τέχνες καλούνται να προσφέρουν σωστή διαπαιδαγώγηση περνώντας θετικά μηνύματα στο υποσυνείδητο των παιδιών καθώς το παιδί αναπτύσσει μια εσωτερική πειθαρχία και αποκτά κάποια πρότυπα για την ζωή του.

Στον Α.Σ. Ατραπός διδάσκονται: Aikido, kendo, Iaido, Jodo, judo, Katori shinto ryu, Ninjutsu, Karate Shotokan, Brazilian jiujitsu, Taekwondo, Hapkido, Kickboxing, Muaythai, Kapoeira.

Προφίλ Δασκάλου

To Υudokan Dojo (A.Σ. Ατραπός) ιδρύθηκε το 1994 (με αρχική ονομασία Α.Σ. Θησέας) με σκοπό τη δημιουργία ενός μοναδικού κέντρου εκπαίδευσης πολεμικών τεχνών, όπου το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τις πολεμικές τέχνες και την φιλοσοφία τους. Σήμερα αποτελεί το μοναδικό αθλητικό σωματείο στον Ελλαδικό χώρο με ένα τόσο ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

O δάσκαλος Κων/νος Ματζάρας ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες στα μαθητικά του χρόνια και η εκπαίδευσή του με το Aikido κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής του Βελιγραδίου με δάσκαλο τον Vratsarevits Ljubomir ιδρυτή της World Center of Real Aikido από τον οποίο του απενεμήθη το 3ο Dan. Υπό την επίβλεψη του Κολιόπουλου sensei καθώς και του Toyoda shihan κατόπιν εξετάσεων του απενεμήθη το 1ο Dan και αργότερα το 2ο Dan Aikikai. Το Ελληνικό Ίδρυμα Aikido σε συνεργασία με την Ηellenic Aikido Association & την Aikido of Greecve προσκαλεί σε ετήσια βάση για σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα Shihan από το Aikikai Hombu Dojo όπως οι Kobayashi Y. 7ο Dan & Sugawara S. 7ο Dan. Παράλληλα είναι κάτοχος Iaido 5ο Dan, Jodo 4ο Dan, Kendo 4ο Dan, Judo 1ο Dan, Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu Kyoshi όπου συνεχίζει να διδάσκει και να εκπαιδεύεται επιμελώς.Σήμερα κατέχει το 6ο νταν Αϊκικάι και είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Aikido.

Το Yudokan Dojo καταλαμβάνει έναν άνετο, μοντέρνο ισόγειο χώρο 300 τ.μ. ,με αποδυτήρια Ανδρικά και Γυναικεία (με τουαλέτες και ντους), Αίθουσα Αναμονής - Υποδοχής και Γραμματείας. Διαθέτει επίσης όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για κάθε τέχνη που διδάσκεται π.χ. προστατευτικά εξαρτήματα για όλο το σώμα, σάκους πυγμαχίας, ασπίδες, ομοιώματα όπλων, ξίφη, ραβδιά κ.λ.π.

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι