Γ.Ε.Η - Σχολή Ξιφασκίας

Ξιφασκία

logo σχολής
Η “Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου”, γνωστή με τα αρχικά “Γ.Ε.Η.” ιδρύθηκε το 1968 με την ονομασία: Σύλλογος Κλασικού αθλητισμού, ¨ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ¨. Από το 1979 η Γ.Ε.Η. πρόσθεσε στα αθλήματα που καλλιεργούσε την Ξιφασκία, την οποία έχει αναδείξει με πολλές επιτυχίες. Από τότε μέχρι σήμερα, η Γ.Ε.Η. πρωταγωνιστεί σε κάθε αθλητική εκδήλωση στην Κρήτη, την οποία έχει επανειλημμένα εκπροσωπήσει επάξια σε Πανελλήνιες διοργανώσεις, ανώτερες κατηγορίες και εθνικά συγκροτήματα. Η πιο μεγάλη όμως επιτυχία της Γ.Ε.Η. είναι ότι, παρά την έλλειψη αθλητικών ή άλλων ιδιόκτητων εγκαταστάσεων και με ανεπαρκή οικονομικά μέσα, σήμερα αθλούνται στα τμήματα της αρκετοί νέοι και νέες. Η Γ.Ε.Η. επιμένει να πιστεύει στην προσφορά του υγιούς αθλητισμού και γι’ αυτό εξακολουθεί να προτείνει τη δική της θετική λύση: Συνεργασία οικογένειας – σχολείου – αθλητισμού για τη διαμόρφωση ανθρώπων με σωστή συμπεριφορά στη συλλογική προσπάθεια, με μόρφωση και διάθεση να αγωνιστούν για να κερδίσουν μια ευτυχισμένη ζωή.


Περί ξιφασκίας:


Είναι ένα σπορ αίθουσας που διέπεται από τη φιλοσοφία ενός αγώνα, κατά τη διάρκεια του οποίου, προσπαθείς να αγγίξεις τον αντίπαλό σου χωρίς να του επιτρέψεις να σε αγγίξει. Η εκμάθηση της γίνεται σε κλειστή αίθουσα με ειδικό εξοπλισμό και υπό τη καθοδήγηση προπονητή. Βελτιώνει τις περισσότερες παραμέτρους της φυσικής κατάστασης, όπως : τη ταχύτητα, τη δύναμη, την εκρηκτικότητα και τη συνεργασία χεριών και ποδιών. Είναι ακόμα ένα συναρπαστικό παιχνίδι εξάσκησης του μυαλού. Ο συνδυασμός τεχνικής και τακτικής, ασκεί το πνεύμα αυξάνοντας τη προσοχή και την ικανότητα συγκέντρωσης, εξασκεί τη γρήγορη σκέψη και την απόφαση αντίδρασης. Η ξιφασκία συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα των πρώτων ολυμπιακών αγώνων, μετά την αναβίωση τους το 1896.


Τεχνικοί Σύμβουλοι Ξιφασκίας:


ΤΕΟΝΤΟΡ ΝΤΟΥΝΤΑΚΟΒ


Γεννήθηκε στη Σόφια Βουλγαρίας στις 5 Ιουλίου 1974.Αποφοίτησε το 2001 από την Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού της Σόφιας με Bachelor στην προπονητική και ειδικότητα ξιφασκία. Συνέχισε τις σπουδές του έως το 2003 και απέκτησε master στο Sport Management. Από το 1997 εργάζεται ως προπονητής Ξιφασκίας σε Βουλγάρικους συλλόγους αλλά και στην Εθνική ομάδα γυναικών Βουλγαρίας. Αθλητές και αθλήτριες του έχουν κατακτήσει επανειλημμένα τίτλους πρωταθλητών και κυπελλούχων σε εθνικό επίπεδο, έχουν λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο και της Αθήνας, σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Σαν αθλητής ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Βουλγαρίας για πολλά χρόνια με σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό του. Έχει λάβει μέρος σε Παγκόσμια Κύπελλα, Αγώνες Satelite, Grand Prix, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.


ΗΛΙΑΣ ΚΡΟΥΠΗΣ


Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου 1972. Αποφοίτησε το 1993 από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα Ξιφασκία. Συνέχισε τις σπουδές του έως το 2006 και απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο με θέμα: Κοινωνιολογία του Αθλητισμού (Αθλητικό Μάνατζμεντ) στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ – Ηνωμένο Βασίλειο και Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εξειδίκευσης στο ‘Sport Management’ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα συνεχίζει ακόμα να είναι φοιτητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Άσκηση και ποιότητα ζωής-Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση», στο ΔΠΘ-ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και καθηγητής Φ.Α. στη δημόσια εκπαίδευση. Εργάστηκε ως προπονητής Ξιφασκίας από το 1994 στους συλλόγους Ακαδημία Άθλησης Βορείων Προαστίων και Οπλομαχητικός Σύλλογος Αμαρουσίου και Γ.Ε.Η. καθώς και στα αναπτυξιακά προγράμματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. Σαν αθλητής διαθέτει πολλές και σημαντικές διακρίσεις στο ενεργητικό του (πανελληνιονίκης από το 1985 έως το 1995).


Το τμήμα ξιφασκίας της ΓΕΗ δέχεται εγγραφές νέων αθλητών και αθλητριών (η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει ένα παιδί είναι τα 5 χρόνια) αλλά και ενηλίκων άνω των 18 χρονών.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι