SPARTANS

Κικ Μπόξινγκ / Παγκράτιο

logo σχολής
Το γυμναστήριο είναι αναγνωρισμένο από τη γενική γραμματεία αθλητισμού, είναι μέλος της ΕΟΦΠ (ελληνική ομοσπονδία φιλάθλων πάλης), μέλος της ΕΟΠΑ (ελληνική ομοσπονδία παγκρατίου αθλήματος), μέλος της ΕΟΠΥΜΥ(ελληνική ομοσπονδία πάλης υποταγής και μάχης υποταγής). Στο γυμναστήριο λειτουργεί σχολείο Σπαρτιατικής αρχαιοελληνικής εκπαίδευσης με σκοπό την αναβίωση της εκγύμνασης και των συστημάτων μάχης των αρχαίων Ελλήνων.


Περί Παγκρατίου:


Σήμερα, το άθλημα του Παγκρατίου, ανανεωμένο μετά από έρευνες και μελέτες αναδύεται όλο λαμπρότητα και στόχος των Ελλήνων είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπου επάξια θα αντιπροσωπεύσει τον Ελληνισμό και των χιλιάδων ετών ιστορία του. Η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος, επίσημα αναγνωρισμένη από το 1996, έχει αναλάβει τη διάδοση του προγονικού μας αγωνίσματος στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος έχει την έδρα της στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έχει την έδρα της στην Ελλάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Α. αποτελείται από Έλληνες, ενώ η επίσημη γλώσσα του Παγκρατίου αθλήματος είναι η Αρχαία Ελληνική. Για να ασχοληθεί κάποιος με το Παγκράτιο, χρειάζεται να έχει καλή σωματική υγεία, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο ασκούμενος στο Παγκράτιο μαθαίνει στη βασική εκπαίδευση τις τεχνικές της αυτοάμυνας, ενώ σαν άθλημα διδάσκει την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τις ηθικές αρχές και το μεγαλείο του κλασικού αθλητισμού της Αρχαίας Ελλάδας.


Περί Κικ μπόξινγκ:


Το κικ μποξινγκ είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του απ την ταυλανδέζικη πυγμαχία και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο λόγω της πρακτικότητας του. Η προέλευση του είναι απ' την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική, και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα απ το καράτε και το τάεκβοντο.


Περί μεικτών πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ):


Οι μεικτές πολεμικές τέχνες (γνωστές ως ΜΜΑ -mixed martial arts ) είναι πλήρες μαχητικό άθλημα επαφής που επιτρέπει μια μεγάλη ποικιλία από τεχνικές μάχης και δεξιοτήτων, από ένα μείγμα πολεμικών τεχνών και μη παραδοσιακών πολεμικών τεχνών, που πρέπει να χρησιμοποιούνται σε αγωνιστικές διοργανώσεις. Οι κανόνες αυτοί επιτρέπουν τη χρήση τόσο των κτυπημάτων (με γροθιές και λακτίσματα), όσο και της τεχνικής της παλαιστικής λαβής. Οι αθλητές μάχονται από την όρθια θέση, αλλά και από την θέση του εδάφους. Οι εν λόγω αγώνες επιτρέπουν σε αθλητές από διαφορετικά αθλήματα-υπόβαθρα να αγωνιστούν. Πολλοί θεωρούν οι μεικτές πολεμικές τέχνες είναι η εξέλιξη μίας διαδικασίας που ξεκινάει από την εποχή του αρχαίου ελληνικού παγκρατίου.



Ο εκπαιδευτής: O Μιχάλης Δεληγιαννάκης (Κροκόδειλος) ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες πάνω από 20 χρόνια. Στο κικ μπόξινγκ έχει κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος βαρέων βαρών 4 φορές. Έχει ασχοληθεί με το παγκράτιο άθλημα, το ζίου ζίτσου, την ελευθέρα πάλη και τέλος τις μεικτές πολεμικές τέχνες (ΜΜΑ) όπου και έχει διακριθεί πολλές φορές ως πρωταθλητής Ελλάδος. Έχει λάβει μέρος σε πολλούς επαγγελματικούς αγώνες σε χώρες του εξωτερικού όπως Αμερική, Ρωσία, Αγγλία, Ολλανδία και Γερμανία.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι