Wudang Kung Fu Chania

Γου Τανγκ / Πα Κουά Τσανγκ / Πρέινγκ Μάντις Κουνγκ Φου / Τάι Τσι Τσουάν / Τσι Κουνγκ

logo σχολής
«Το ιερό όρος για τον σκοτεινό πολεμιστή»


Αυτό είναι το όνομα της οροσειράς, η οποία ανακηρύχτηκε και προστατεύτηκε από την UNESKO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Αυτό που όμως δεν ξέρει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι το όρος μετονομάστηκε μετά την εμφάνιση του ZHEN WU DA DI (Ο σκοτεινός πολεμιστής) και το παρόν WUDANG SHAN πρώην TAI HE SHAN λεγόταν «Όρος της απόλυτης αρμονίας». Αυτό το όνομα απέκτησαν τα βουνά αν μη τι άλλο από τους αμέτρητους αγίους και ερημίτες (και πολύ πριν τον Zhang San Feng, τον πατέρα της εσωτερικής σιγής από το Wudang Shan), οι οποίοι είχαν συνείδηση του ασύγκριτα θετικού ενεργητικού πεδίου της περιοχής. Έτσι το WUDANG PAI είναι ένας χαρακτηρισμός όλων των Εσωτερικών Τεχνών, οι οποίες προέρχονται από αυτή την περιοχή και ιδιαίτερα από την οροσειρά WUDANG SHAN. Το „PAI“ μεταφράζεται ως «ΔΡΟΜΟΣ», ή και ως «ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ».


Δεν οδηγεί πάντα μόνο ένας Δρόμος στο στόχο και δεν είναι πάντα μόνο μία Κατεύθυνση η σωστή, έτσι και εμείς σαν πρεσβευτές του WUDANG PAI δεν υποστηρίζουμε πως οι στόχοι στους οποίους αποσκοπούν οι Εσωτερικές Τέχνες του WUDANG PAI, δεν είναι εφικτοί με άλλα μέσα. Το σημαντικό για μας είναι οι ΑΡΧΕΣ που φέρουν εδώ και αιώνες οι τέχνες αυτές να παρουσιαστούν ανοιχτές και ξεκάθαρες, εφόσον πρόκειται για ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, οι οποίες κρατάνε ζωντανές και αναβιώνουν όλες τις τέχνες από το WUDANG SHAN.


Κάποια από τα συστήματα που προέρχονται από τις βασικές 10 αρχές, εφαρμόζονται μέχρι και σήμερα με τον πρωτότυπο τρόπο και μέθοδο στο WUDANG SHAN, όπως για παράδειγμα το WUDANG TAIJIQUAN, το WUDANG TAI YI QUAN, το WUDANG QUAN, το άοπλο σύστημα XUAN WU, το WUDANG XIAO JIA, το WUDANG MIAN ZHANG, το WUDANG SCHWERT, το ξίφος XUAN WU, το ΞΙΦΟΣ ΕΦΤΑ ΑΣΤΕΡΩΝ, το μαστίγιο ουράς αλόγου και άλλα άοπλα, καθώς και ένοπλα συστήματα πάλης. Πέρα απ' αυτό εφαρμόζονται και διδάσκονται και τα πιο γνωστά εσωτερικά συστήματα, όπως το BA GUA ZHANG, το XING YI QUAN, το BA JI QUAN και άλλα στυλ TAIJI QUAN, σύμφωνα με τις αρχές του WUDANG PAI.


Δάσκαλος : Καντιδάκης Μάνος
×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι