Γ.Α.Σ. ΔΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Καράτε / Κικ Μπόξινγκ / Πυγμαχία

logo σχολής
Προφίλ Τεχνης

Το Καράτε ανήκει στην κατηγορία των άοπλων παραδοσιακών μαχητικών τεχνών και προέρχεται απο την Ιαπωνία. Οι τέχνες αυτές εμφανίζονται για πρώτη φορά τεκμηριωμένα τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Έκτοτε μετεξελίχθηκαν και τροποποιήθηκαν για να καταλήξουν στις σύγχρονες μορφές τους.Γνωστά και αναγνωρισμένα στύλ Καράτε είναι το Shotokan, Shito-Ryu,Wado-Ryu, Goju-Ryu, Kyokushinkai κ.λ.π. Τα ιδεογράμματα της λέξης “Καρά-τε” σημαίνουν άδειο χέρι. Με άλλα λόγια είναι μια τέχνη άοπλης αυτοάμυνας, στην οποία μπορούν να ασκηθούν άντρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η ιστορία του κικ μπόξινγκ ξεκινά από τις δεκαετίες 1960 και 1970 στις ΗΠΑ, από τις πρώτες αναμετρήσεις καράτε πλήρους επαφής, ενώ ο όρος «κικ μποξινγκ» μάλλον δημιουργήθηκε από έναν ιάπωνα διοργανωτή αγώνων, ο οποίος τη δεκαετία του 1950 ήθελε να μεταφέρει στη χώρα του τους αγώνες μούι τάι που είχε δει στην Ταϊλάνδη. Σε κάθε περίπτωση, το άθλημα εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο, ανεξαρτήτως των υπολοίπων μαχητικών παραδόσεων κάθε χώρας και ακόμα και σήμερα διατηρεί ένα μεγάλο μέρος της δημοτικότητας που γνώρισε την εποχή εκείνη και να προσελκύει πολυάριθμους ενδιαφερόμενους στα γυμναστήριά του.

Επίσης στη σχολή διδάσκονται : Τζούντο, Πυγμαχία, Κόμπατ Ζίου Ζίτσου,
Αυτοάμυνα, Τάε Μπο και Ζούμπα

ΣΧΟΛΕΣ:
1) Μ.Αλεξάνδρου 38(2ος οροφός),Βέροια
2) 12 Δημοτικό σχολείο(Πιερίων)

Προφιλ Δασκάλου

Δάσκαλος στον Γ.Α.Σ. Δία Βέροιας είναι ο πτυχιούχος προπονητής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, Αθανάσιος Γεροντίδης. Ξεκίνησε τις πολεμικές τέχνες πριν από 25 χρόνια και έχει αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του.
• Εθνικός Διαιτητής Κάτα – Κούμιτε
• Πτυχίο Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Προπονητή Καράτε
• 2 DAN ΕΛ.Ο.Κ
• 2 DAN Kickboxing
• 1 DAN Combat Jiu Jitsu

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι