ΤΣΟΪ ΛΙ ΦΟΥΤ ΑΡΓΟΥΣ

Σάντα / Τσι Κουνγκ / Τσόι Λι Φουτ

logo σχολής
Τσόι Λι Φουτ: Το τσόι λι φουτ είναι ένα από τα πιο νέα στιλ κινεζικών πολεμικών τεχνών· αντίθετα με τα συστήματα που υποστηρίζουν ότι η καταγωγή τους χάνεται στα βάθη των αιώνων, το τσόι λι φουτ θεωρεί ως ιδρυτή του τον Τσαν Χέουνγκ (1805/6-1875), ένα δάσκαλο πολεμικών τεχνών που το δημιούργησε γύρω στα μέσα του 19ου αιώνα. Το τσόι λι φουτ είναι προϊόν της έρευνας του Τσαν σε διάφορα προϋπάρχοντα συστήματα μάχης και ακόμα και η ονομασία του αποτελεί αναφορά στους δασκάλους του και στα συστήματά τους: το «τσόι» από το όνομα του βουδιστή μοναχού Τσόι Φουκ που δίδαξε στον Τσαν το στιλ Τσόι Γκαρ, το «λι» από το όνομα του Λι Γιάου Σαν που του δίδαξε το στιλ Λι Γκαρ και το «φουτ» από το σύστημα «Φουτ Γκαρ» που διδάχθηκε από το θείο του, Τσαν Γιουέν Γου. Tο τσόι λι φουτ έχει ένα πολύ πλούσιο ρεπερτόριο φορμών που εκτελούνται τόσο κατά μόνας όσο και από περισσότερα άτομα και κάνει εκτενή χρήση των παραδοσιακών κινεζικών όπλων,επίσης διακρίνεται για την φόρμα «χορός του λιονταριού» που συνδέεται με τις παραδοσιακές κινεζικές γιορτές όπως η πρωτοχρονιά.

Σάντα: Ένα άθλημα που αναπτύχθηκε από τη μελέτη και τις πρακτικές των παραδοσιακών συστημάτων, του kung-Fu, συνδυάζοντας την πλήρη επαφή, γροθιές, κλωτσιές , πάλη , ανατροπές , πιασίματα , και σε ορισμένους διαγωνισμούς, ακόμα αγγόνες και γόνατα.
Στη σχολή λειτουργεί και τμήμα ενόργανης γυμναστικής

Προφίλ Δασκάλου

Η Άννα Κοκκινάκη είναι η εκπαιδεύτρια της σχολής,η οποία λειτουργεί από το 2004.Με δάσκαλο της τον Θεόδωρο Λαμπάδα, πρωτοπόρο στην διάδοση του Τσόι Λι Φουτ στην Ελλάδα για πάνω από 20 χρόνια, έχει λάβει αρκετές φορές μέρος σε αγώνες Κουνγκ Φου όπου έχει βγει και πρωταθλήτρια. Στο τμήμα Σάντα εκπαιδευτής είναι ο Κώστας Πανόπουλος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΟΛΗΣ

×
Πανελλήνιος οδηγός πολεμικών τεχνών

Κουπόνι Δωρεάν Μαθημάτων

Κερδίσατε 2 δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στις συνεργαζόμενες σχολές του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών!

Κατεβάστε το κουπόνι